Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporum Ankara Maliye'ye gönderildi. Süreci nereden ve nasıl takip edebilirim?

Arkadaslar benimde bir sorum olacak. Martta raporu gönderdim 68 oranim var bu sekilde onaylanirsa 18 yil 4000 gunden emekli olacağım. Emekli olmayip prim gununu arttirmak emeklilikte maaşımı farkettirirmi. Bu konuda bilgisi olan varmı?

Barış Ç.

Ben İzmir vergi dairesiyle görüştüm genelde Ocak ağırlıklı geliyormuş tek tük de şubat geliyormuş benim Şubat 13 bir aya gelir dedi
02324830241 bu numaradan İzmir vergi dairesine ulaşabilirsiniz bant kaydı çıkınca 2 yi tuşlayı gerisi size kalmış

noktacom
Bekle gor taktigi yap kardeşim benim giriş 94 askerligi hemen yatirma yatirdiktan sonra yaş geri çeker eyt cikarsa

Akbelv
Kardeşim her çalistigin ay emekli maaşindan 3 ila 5 tl düşer 25 yil icin asgari ucret aliyorsan emekli ol 5 bin tl falan aliyorsan emekli maasin yukselir

Akbelv
emekli olmaz iseniz prim gününe kadar maaşınız yükselir prim gününüz doldu ama maaşınız şu an 4bin tl nin altinda maaş alıyor iseniz düşer yüksek maaşınız var ise ayda 15 lira gibi bir rakam yükselir

Teşekkürler arkadaşlar maaşım asgari degil, yuksekten yatıyor o zaman gittigi yere kadar gideyim yaşım genc daha, calistigim yer emejlilikten sonra calismaya izin vermiyor. Tek korkum ben sureci uzatirken mevzuat falan degisir emejli olamazsam diye, ikilemde kaldım.

Akbelv
Emekli olup başka bir yerde çalışmak daha mantıklı tabi böyle bir imkanın varsa.gelirini artırmış olursunuz bu şekilde.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam arkadaşlar.
Emeklilik için araştırmalaraa başladım nasipse yılbaşından sonra vereceğim işyerinden alacağım birkaç prim ve ikramıye var aralıkta bir de ocak 1 de izin hakkım olacak 30 gün onları da bırakmayayım diyorum.
Benim sorum şu bir uygulama var günlerinizi giriyorsunuz ona göre maaş hesaplanıyor ben oradan hesaplattığımda 1100 gün kadar asgari ücretten ödenen pirimim var yanında Ş ve K yazıyor sanırım sigorta bunları saymıyormuş şüpheli ve kontrollü işyeri diye sizin anlayacağınız üçkağıtçı şerefsiz bir patronun kurbanı olduk ama benim prim günüm yetiyor 1100 günü çıkardığımda bile 6500 gün oluyor ve ilginç olan o asgari ücretten yatan 1100 gün çıkardığımda maaşım daha fazla oluyor. Bu durumda sgk nın bu günleri kabul etmemesi benim avantajıma görünüyor ama anlamadığım gün sayım azalıyor emekli maaşım artıyor bu doğru olabilir mi. Eğer öyleyse hiç mahkemeyle uğraşmayacağım çalıştığımı ispat etmek için sgk nın 100 günü silmesine izin vereceğim.

artichoke
2008 sonrası ise silsinler daha avantajlı olur😀
Şaçma bir sistem abo 3 daha düşük olduğundan, son senelerde ki asgari ücret primler emekli maaşına negatif etkiliyor.

Arkadaşlar geçmiş olsun hepinize ankarayi2 gun önce aramistim %58 raporunuz süresiz onaylandi demisti ist beykoz vergi dairesine rapor sonuclarini ogün gondercegiz dedi ist aradim boyle bisey yok dedi kime inaniyim arada kaldım

arkadaşlar bu gün ankaraya gittim beni içeri bile almadılar danışmadan onur beyle telofonla görüştürdüler şubat ayı ağustosta kurula gimiş 10 günle 15gün arasında çıkar dedi

arkadaşlar istedikleri şey lanet olsun dememiz işin peşini bıraksınlar da yük olmasınlar onu istiyorlar.

şubatlar ağustos da girmiş kurula yanlış anlaşılma olmasın

o zaman martlar eylülde girmiş olsun
Nisanlar ve mayıslar belki haziranlar (bu aylar yoğunluk yoktu pandemi dolayısıyla) Ekimde girmiş olsun
Kasım da TEMMUZ BEKLERİM BEN

Şimdi vergi dairesi ile görüşme yaptım. adam derki Ağustos ta vergim evrakın üzerine 9 ay sonra maliyeden gelir diyor yandık ki ne yandık şu pandemi bizi mahvetti

Aralik 3 beklemede bu ankara maliyenin onune basini cagiracan benzini dokup yakacan kendini bunkar bunu istiyor

Merhabalar ben 2006 yılından bu yana aynı ıs yerinde çalışıyorum rahatsızlığımdan dolayı emeklilik için vergi indirimine başvurdum.3. dereceden engellim olduğu gördüm fakat ıs yerine yada bana herhangi birşey gelmedi. Zaten 6 yıl daha sigortalı gözükmek lazımmış. benim sormak istediğim yaştan dolayı 4 sene sonra zaten direk emekli oluyorum nasıl bir yol izlemek en mantıklısı sizce. Prim sayım 5000 gün

Busenurr

20 yıl 4400 güne ihtkiyac var belirtitğiniz gibi zaten aynı zamana denk geliyor normal emeklilik ile engelli indirimi basvurusu yaparak elde edeceğiniz emeklilik zamanı. Size bir tek artısı olur. Engelli indirimi alırsınız, elektrik telefon ücretsiz ulasım vsss.. ama emeklilik için değisen pek bisey olmaz.

Selamlae Haluk Bey size kolestrolden rapor veridimi bilgi verebilirmisini ?

Benim sabrım Kasım sonuna kadar ondan sonra patlarım
İlk başvurum 6 ayda sonuçlanmıştı o zaman dereceye girememiştim
Şimdi kesin dereceye gireceğim ama 6 aydan fazlada sürmeyeceğini umuyorum bazı aylar pandemi engelledi insanların rapor almasını

bu arada bi not paylaşayım. o kadar psikolojimiz bozuldu ki, gectiğimiz günlerde bahsetmistim,olumsuz bir durum halinde, tekrar brans brnas kontrollere gidiyorum, Göğüs hastalıklarında kronk bronsitim cıktığını belirtmistim, alerji ile birlikte, bugun de boynumda 2 büyük 3 tanede irili ufaklı fıtık tespit edildi. Yani demem o ki, yeni rapor isterlerse diye, sil bastan tekrar dosya hazırlıyorum. diğer kalıcı rahatsızlıklarım haric tabi :)))

Onbaşı76

ankara onaylandı dedi bana 25 Eylül de elektronik olarak izmir e gönderildi bilgisi verdi evis te görmem Ekim i buldu ki kendi çabalarımla. Bıraksam bi 10 gün daha sürer.Düşünün İzmir e 25 Eylül de ulaşan yazı 28 Eylül de Engelli birimine sevk edilmiş . Bir kat yukarıda ama 3 günde sevk alıyor. Bu arada İzmir vd her aradığımda bana evrak falan gelmemiş Ankara yalan söylüyor dendi.

Teşekkür ederim yorumunuz için normal emeklilik için 15 yıl ve 3600 'den hesaplanırsa 3 senem kalıyormuş bunu seçmek daha mantıklı...

5 seneden fazla var vergi indiriminden yararlanmanız için. direk 54 yaştan ve 3600 dan emekli olmak daha akıl karı gibi, sonuçta 3 seneniz kalmış bütün şartlarınız tam.

Üst Alt