Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "çalışamaz" ibaresinin olmaması, malulen emekli olmama engel olur mu?

İtirazınız hangi gerekçeyle reddedilmiş? Elinizde yazılı bir gerekçe var mı?

emekli sandığı kanunun 44-46 maddeleri gereğince reddine diyor sanırımbizimdilekce yönünden inceleme yapmadılar.şimdi 2 seçenek var 1.yukarıdaki dilekceyi tekrar gönderme.2 malumistifa etmiş bulunuyorum vergi indirimi almanın yolunu bulmalıyım

Bu adamlar malulen emeklilik için değerlendirmiş! Gönerdiğiniz dilekçe ya ellerine ulaşmamış ya da dikkate alınmamış.
Aynı dilekçeyi yeniden gönderin bir an önce...

İadeli tahütlü yollayın ki ellerine geç timi sizinde bilginiz olsun..

arkadaşlar tüm uğraşlarıma rağmen olmadı.Bu arada 15.07.2011 tarihi itibarı ile SSK lı olarak çalışmaya başladım .Şimdi vergi indirimi yada nasıl bir yol izleyerek eemeekli olabilirim.He bu arada malum 3 yıldır ilaç alamıyorum karnem olmadığından şu an sağlık yardımı alaabilirmiyim

Şu an yeni değişen kanunlara göre yeniden bu raporum görüşülürmüş diye duydum acaba nasıl bir yol izlemeli ve nasıl bir dilekçe hazırlamalıyım

Şu anda değişen bir yasa yok.

Yukarıdaki süreç nasıl bir red yazısıyla sonlandı? Yazıda tam olarak ne yazıyordu acaba?

Eski adıyla Emekli Sandığı'na 5510 sayılı yasanın Geçici 4. maddesi uyarınca emekli edilmek için başvuru yapın.
Bu madde, memuriyete başladıktan sonra %40 ve üzeri oranda işgücü kaybı olan kişilerin emekliliğini (de) düzenler.
Buna göre: %50 ilâ %59 arasında işgücü kaybı raporu bulunan sigortalılar en az 5760 hizmet süresi ile, %40 ilâ %49 arasında işgücü kaybı raporu bulunan sigortalılar ise en az 6480 hizmet süresi ile erken yaşlılık emekliliğinden yararlanırlar.

Yani, malulen değil, -erken- yaşlılık emekliliğinden yararlanarak emekli olabilirsiniz.
sen buna göre emekli olaktın o boganın dedigi gibi

Raporunuz eskiyse yeni rapor almanızda fayda var.

Aslında emekli olabilmeniz için bir işyerinde çalışıyor olmanız ve raporunuzun maliye tarafından onaylanması gerekiyor. Ama siz emeklilik hakkınız kazanmış durumda iseniz, yani asgari gün ve yıl şartını sağlıyorsanız raporunuzla birlikle emekli sandığına başvurarak şansınızı deneyin.

Ancak malülen emeklilik değil, yaşlılık nedeniyle emeklilik başvurusunda bulunacaksınız. Yani normal emeklilik başvurusu yapacaksınız ama engelli raporunuz olduğu için yaş şartı aranmaksızın gün ve yılınıza bakacaklar.

Eğer yıl veya gün eksiğiniz varsa bir işyerinde usulen de olsa bu eksiği tamamlamanız lazım.

7 yıldır uğraştım %87 vergi indirimi olduğu halde ret cevabı geldi ancak SSK şartlarından 2 hafta oldu malülen emekliliğe hak kazanalı bu gün SGK mesajı geldi aylık tahsisi yapıldı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Gözünüz aydın. Hayırlı olsun.

Üst Alt