Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites araç kullanabilir" ibaresi olması şart mı?

Styric

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
8
Sonunda vakit bulup bugün gittim ve dosyamı aldım trafiğe gitmeye ve ehliyetimi almama hazır. Ama şöyle bir sorun var ve yardımınız gerekiyor.

2009'da aldığım raporumu kurs kabul etmedi başta. Ve bu 2009 raporumda H ehliyet alır tertibatlı araç sürer yazıyordu. Neyse bunu kabul etmedikleri için bende gittim tekrardan hastaneye. Kursun verdiği bir evrak sadece doktorun imza atması gerekiyordu.

Gittim doktora elimde dosya, 2009'da veren doktor ile aynı kişi. Hatırladı tabi, dedim böyle böyle çok rica ediyorum şuraya H ehliyet alabilir, Otomatik vitesli araç süre bilir şeklinde bir yazı yazıp imza kaşe rica ettim. Ama yok inat H ehliyet alabilir yazıp geçti ! yalvardım iki saat bak indirimli araç alamam vs bilmem ne bu hepsine geçiyor deyip kestirip attı.

Gittim kursa verdim evrağı, yazılı, direksiyon sınavı falan derken hepsinden geçtim ve Evrağımı bugün aldım. Dosyam da H ehliyet olarak gözüküyor orda sıkıntı yok.

Ama ehliyetimi trafikden aldığımda neler yazıcak. İlla ki otomatik vites kullana bilir ibaresi olması şart mı ? Olmazsa problem olur mu?

Ve son bir soru daha elimde 2009da aldığım dışında bir rapor yok. Yıl başında araba alacağım ve bayi ehliyet ve raporun yeterli dedi. Elimde ki rapor geçerli olmayacak büyük ihitmal. Geçerli olsada istemiyorum tertibatlı araç zaten ihtiyacım yok ki sol ayağımda benim sorunum.

Gidip yeniden rapor mu almam lazım ? bu raporun engell yüzdesini belirtmesi şart mı ? heyette girmeme gerek var mı? yoksa bir ortapedi uzmanı yazıp imzalayıp kaşelemesi yeterli midir ? lütfen yardım edin. Çok zor durumdayım.

Ayrıca dosyanın içinde sadece H ehliyeti alabilr yazılı bir rapor var. Onun dışında hiç birşeyde yok. Ehliyetimi almadan önce gidip yeni bir rapor almam gereklimi trafiğe giderken ? lütfen bir akıl verin. :confused:

vergi indirimine trafik karışmaz yeni kanuna göre sol ayağından rahatsız olanlar tertibatsız vergi indirimi araç alabiliyorlar ama raporunda vergi indirimi yazması şart

Anladım yeni bir rapor almam gerekiyor yani, Ve benim bilmek istediğim illaki rapor bu raporda % olucak mı, h ehliyeti alır yazıcak mı otomatik vites süre bilir yazıcak mı ? ayrıntısını rica ediyorum lütfen.

sana yanlış bilgi vermemek için biraz önce senin durumunda sol ayağından rahatsız arkadaşımı aradım raporu yeni aldığı ve maliyeden kabul edildiği için yazıyorum (h sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir yüzde 50 vergiden muaftır )yazısı alman yeterliymiş kolay gelsin selamlar

Zahmet verdim çok teşekkür ederim. Yani tekrar yeniden gidip heyete girmem gerekiyor. :( Neden çok sıkıntılı bu işler böyle çok yoruldum gerçekten lafda anlamıyorlar yalvardım orda yaz diye h ehliyet alabilir yazıp geçti bu hepsine geçiyor deyip. Allahındna bulsun hepsi. Bu arada oradaki %50 rapor oranı mı ? % şart yani direk ortapediden h sınıfı otomatik vitesli araç kulanabilir vergiden muaftır yazısını alsam kabul etmezler mi acaba ? en iyisi maliyeye gitmek galiba. Birazda ordakilerin başını ağrıtayım.

trafik şübe raporu kabul etmeye bilir 1 yılı geçtiği için senden yeni tarihli rapor istiye bilir büyük ihtimalle yeni raporda (özel tertibatlı)otomatik vitersli araç kullanır yazdır bence.
arkadaşımın başına gelmişti oradan hatırlıyorım ;);)

not: istanbulda oturuyorsan silivri devlet hastanesine başvur orada doktor virgülüne kadar yazıyor ve anlıyışlı dooktorlar çok:rolleyes:

Benim araç sürmem için tertibata ihtiyacım yok ki, otomatik olması kafi. O yüzden birde tertibat ile uğraşmak istemiyorum. Yine o doktorlara gidip ağız eymek zorunda kalıcam. Allah hepsini nasıl biliyorsa öyle yapsın !

yeni kanunda sol ayağından rahatsız olanlar (elden özel tertibatlı) yazdırmasına gerek yoktur arkadaşın kafasını karıştırmayalım

Şimdi bu konuyu anlamış bulunmaktayım. Ama şu problemi çözmek istiyorum. Ben ehliyet işlerimde kullandığım rapor sadece h ehliyet alır ibareli idi. Ve evraklarımı kursdan aldım ama trafiğe vermedim. Çünkü eğer ehliyetimde otomatik vitesli araç kullanır ibaresi olmazsa araç alımında problem yaşar mıyım ? vergi muafiyetinde problem yaşar mıyım ? yoksa Ehliyetin H olması ve yeni alacağım rapor yeterli midir araç almaya ? Ehliyetimi almaya korkuyorum yanlış bir ehliyet alıcamda değiştirmesi zor olucak diye :( elimde evraklar bekliyor trafiğe gitmedim halen. Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz ? Ehliyetteki ibare önemli midir ?

aslında arkadaşın daha önceden B-C-D-E vs ehliyeti varsa, H sınıfı ehliyet bile almasına gerek yoktu . sadece doktor otomatik vites araç kullanabilir ibareli bir rapor yeterli olurdu. çünkü sağ ayağında problem yok.

mustafa bey ötvden yararlanması için h sınıfı ehliyet alınması şart koşuluyor. kanun böyle

sadece "H sınıfı ehliyet alır" ibareli raporla ÖTV inidirimli araç alamazsınız. Ceberrut bir doktora denk gelmişsişniz, oysa sol alt ekstermiteden rahatsızlığı olanlara "H sınıfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanır" ibareli rapor veriliyor.. Size de bu şekilde bir rapor verilmiş olsaydı, otomatik vitesli vir aracı ÖTV inidirimli alabilirdiniz.. Malesef böyle insan evladı olmayan doktorlar da mevcut...

Sonuçta ehliyetinize işlenen ibare de raporunuzdaki ifade olacak, trafikte bunu değiştiremezler.. Aynı doktora gidip ısrarcı olmanızı ve yine diretirse son çare olarak başhekime çıkıp konuşmanızı tavisye ederim..

Anti Oksidan;

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Sıkıntılı bir doktora geldim onun farkındayım. Şimdi bir şey sormak istiyorum. Ben bu h ehliyeti alır raporu ile ehliyetimi zaten aldım şu anda elimde evraklar var trafiğe verdiğim zaman bana vericekler ehliyetimi ama şöyle bir sorun var. Ehliyette bir ibare olmayacaktır.

Araba alırken gidip yeniden uygun şekilde bir rapor alırsam araç alabilir miyim ? illa ki ehliyette otomatik vitesli araç sürer ibaresi olması zorunlu mudur ? ehliyeti gidip alsam yeni rapor alınca tekrardan düzelttire bilir miyim ? teşekkürler. :confused:

sayın Styric bende aynı durumdayım ama ben raporumu yeni çıkarıyorum on gün oldu alamadım. eylülün 22 sinde gittim ordaki memura kendim yazdığım H sınıfı sürücüsü olur otamatik videsli araç kulananabilir diye rapor almak istiyorum dedim bütün doktorları dolaştıktan sonra heyete girdim. kurul başkanı bana söylediyi H sınıfı sürücüsü olur yazısı verebiliriz diyerini biz yazamayız dedi fazla itiraz edemedim bütün doktorlar orda en az 20 kişide sırada çıktım yapacak bir şey yoktu bir hafta sonra gelin raporunuzu alın dedi.sitede yanlış hatırlamığorsam bülent bey iç işleri bakanlıyının 21-06-2011 tarihli genelgesi var sol ayak sakatlıyı otomatik videsli araçlar kullananlar için ben bunun bilgi sayardan çıktısını aldım 2 gün sonra kurul başkanına gösterdim çıktıyı ikna oldu raporuna aynısını yazsınlar H sınıfı sürücüsü olur otomatk videsli araç kullanabilir diye memura verdim oda gıcık oldu imzası eksik diye hala raporu alamadım.sizede tavsiyem benim bilgi sayar kiltürüm az burdaki arkadaşlar o yazıyı link olarak verirlerse çıktısını al doktara göster.şimdiden kolay gelsin.

ehliyetinizde yazan değil, raporunuzda yazan şey önemlidir...

çünkü bayiye de vergi dairesine de ehliyetinizi değil raporunuzun onaylı fotokopisini vererek işlem yaptırıyorsunuz...

KÜREKÇİ;

Çok teşekkür ederim, O genelgeyi kullanırım. Umarım bula bilirim. Sizede allah kolaylık versin hastane ve doktorlar çok uğraştırıyorlar bizleri.:(

@Anti Oksidan

Çok teşekkür ederim bilgilendirme ve aydınlatma için. Geriye bir tek rapor kaldı. Umarım problemsiz bir şekilde hallederim. Heyet olmasa kolay ama bir dünya doktora laf anlatıyorsun. Çok yoruyorlar insanı. Ya da hep tersi bana denk geliyor. :(

Vergiden muaf araç aldım. İzlediğim yol...

Merhabalar dün itibari ile kia soul aracımı teslim almış bulunuyorum.

Sizleri bilgilendirmek adına yapılan işlemleri saymak isterim. Ben cam kemik hastasıyım ve alt kısımlarda çok sayıda kırık meydana geldi. Platinler ve çift koltuk değneği ile hareketimi sağlaya biliyorum. 1 yıl önce ehliyetimi aldım. Trafik 2009 da aldığım raporu kabul etmedi son altı ayda alınmış istedi. Kurs bana bir evrak verdi. Gidip doktora h ehliyeti alabilir ve imza kaşe şeklinde doldurttum. Heyet falan yok sadece ortopedi uzmanı idi. Birde göze gidip aynı işlemi yaptırdım. Ve bir sene sonra araç almaya karar verdim. Bayi ile görüştüm, elimde ki rapor %40 h ehliyet alabilir şeklinde idi sadece. Kabul edilmeyeceğini söyledi bayi. Bende Konya numune hastanesine gidip otomatik vitesli araç sürebilir ibareli bir heyet raporu aldım H oranlı bir şekilde. Bu rapor ile de aracımı aldım. Ehliyetimde hiç bir ibare yoktur sadece H sınıfı. Ne maliyede nede trafikde bir problem yaşadım. Aracımda hiç bir tertibat yoktur sadece otomatik.

Almayı düşünenlere ve benim gibi sol ayak problemi olanlara belki yardımı olur. İyi forumlar.

Hayırlı olsun.Güle güle kullan ben de şu aralar araba araştırması yapıyorum fiyatı kaça geldi bu araç ?

62,600 liste fiyatı ben 44,500 verdim.

hayirli olsun bende haleda ugrasiyorum heyet raporu icin

Merhabalar, ben bu konuda yardım istiyorum. Skolyoz hastasıydım ameliyat oldum ve iyileştim fakat boyum 1.40 olduğu için aracın içinde kayboluyorum.;););););) Ehliyete başvururken B sınıfı başvurdum. Acaba H raporu almak için ne yapabilirim. Yazılı sınavı olmadım henüz. şimdiden başvurup H mi alıyım yoksa B sınıfı aldıktan sonra H çevirebilir miyim. Hangisi daha basit olur. Bu arada H la ilgili yeni mevzuatlar ya da kanunlar nasıldır? Önerileriniz neler? Lütfen yardımcı olun...

tertibatsız,sadece otomatik vitesli engelli araçlarını ruhsat sahibinin yakın akrabası da kullanabilir mi acaba?

F.C.Ü.;

Şu an bir araştırma yapmadım ama bildiğim kadarı ile tertibat olmadığı için herkese kullanabiliyor.

Vergi muafiyeti için alınan raporlarda sakatlık yüzdesi yazıyor mu ?
Ben 2003 de ehliyet için aldığım raporda oran yoktu sadece : Otomatik vitesli , gaz pedalı solda , elden tertibatlı araçta sürücü olur diyordu.

Hayırlı olsun. Güncel bilgi için de teşekkürler

Teşekkür ederim herkese, iyi forumlar.

Danua.;

Orana gerek yok bazı kendini bilmez memurlar işi yokuşa sürüyor

Orana gerek yok bazı kendini bilmez memurlar işi yokuşa sürüyor

Evet oranın bir önemi yok. H ehliyet alabilir. Otomatik vitesli araç sürebilir ibareli bir rapor ile her şey halledilir. Ben % istemedim ama yinede vermişler. %48 :)

Üst Alt