Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumda "otomatik vites araç kullanabilir" ibaresi olması şart mı?

[SIZE=5]Styric[/SIZE] merhaba dostum ben H sınıfı raporu yeni aldım raporda H sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanır ibareler işaretli benim sağlık problemim sol kol sol bacak özel tertibata ihtiyacım yok ama özel tertibat olarak işaretlenmiş. alacak olduğum aracı rapora göre benden başkası kullanamıyormuş anladığım kadarıyla özel tertibattan dolayı. heyetin özel tertibat yazması sol koldan dolayımı acaba ? birde rapora itiraz etmelimiyim özel tertibatlı ibarenin kaldırılması yerine otomotik vitesli araç kullanır ibarenin eklenmesi şeklinde ?

ata29;

Senin iş biraz karışık dostum, pratikte sol kol, sol bacağa ihtiyac yok araç sürerken ama sinyal vs gibi kolları kullanman gerekiyor. Sol kolunu hiç hareket ettiremiyorsan sol kolu sağ taraf aldırman gereke bilir. buda tertibatlı olarak geçer tabi. Ama bence rapor için başvurmadan maliye ve trafik ile bir görüş durumu anlat. Konu açıklağa kavuşacaktır. Eğer araçta tertibat olmaz ise sadece otomatik donanımı yetiyorsa herkes kullanabiliyor. Ama tertibat olursa, hareket ettirici unsur. Bunu 1. derece yakınları bile kullanamaz. Sadece ruhsat sahibi kullana biliyor. En azından benim son edindiğim bilgiler bu şekilde yanlışım var ise düzeltin lütfen.

forumları genelde takip ediyorum yanlış hatırlamıyorsam sol koldan sakatlığı olanlar için özel bir tertibat olmuyor şeklinde okumuştum bu konuda heyete nasıl bir itiraz etmem gerekir bilmiyorum alacak olduğum aracı ailemde kullansın istiyorum ama nasıl bir yol izlenmeli...

Ben Ocak ayında tertibat taktırmamak için Raborumu deyiştirdim.raborda aynen "H sınıfı ehliyet alır, otomatik vitesli araç kullanır" %42 diğe yazıyor .yüzde 40 altı olmuyormuş.ötv için.

ali57;

Siz sağlık kurulunamı değişttirtiniz raporu yoksa heyete tekrarmı girdiniz yeni rapor için. Ben raporu yaklaşık bir hafta önce aldım müracat ederken H sınıfı Ehliyet alır otomotik vitesli araç kullanır ibareli olmasını istemiştim. Heyet özel tertibat yazmış.. itirazım nasıl olmalı bu konuda sağlık kurulunu nasıl ikna etmeliyim acaba. sağlık kuruluna gitmeden biraz bilgi sahibi olayım faydası olur..

ali57;

birde sizin engel durumunuz ne ? bnim durumumla aynımı acaba?

ATA 29 kardeşim
Ben ehliyetimi H sınıf olarak 1993 te almıştım o ehliyet için almış oldugum rapor iki kere sıfır arba aldım ben vazla sık arba deyiştirmem .ben sol ayhımdan rahatsızım ve sağ ama sağ ayağım 2004 ten sonraki ameliyetla iyleşti sol kalcamda var .Ben otamatik vites olayı öğrenice tekrar o dan rapor almaya gitim yukarda yazdığım gibi aldım Allha şükür, bir şey daha yazayım özürlü oranın düşer se tc bilgilerle iptal oluyormuş bazı kişiler bana öğle dedi ben ginede tekrar rapor aldım %42 neyseki . benim başıma kısca bunlar geldi umarım işne yarar .

Üst Alt