Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporumu aldım. H sınıfı ehliyet sınavı 2 ay sonra. Arabayı alabilir miyim?

selocan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

%40 Oranında Ortopedik engellidir Raporumu aldım RAPORDA " H sınıfı ehliyet alabilir + Mtv-Ötv İndirimi + Özel tertibatlı ve otomatik Vitesli araç Kullanabilir İbareli Rapor ve Raporum Maliyede İl Müdürlüğünden Onaylandı yani Onay Aldım Almak İstediğim arabayı Beğendim Pazarlığı Yaptım Buraya Kadar Sorun Yok .

Ancak ;

Bende "B" Sınıfı Ehliyet Var ve Ben Ehliyetimi H olarak değiştireceğim fakat Direksiyon Sınavı 20 Temmuzda 2013 'de Ben Şimdi Arabayı Alsam ve Araç Otomatik Vitesli Araç olacak Bu sürede içerisinde bana Sıkıntı Çıkar mı ?

Arabayı Üzerime Alırken Ehliyette sorun Çıkar mı ? arabayı satan bayii sanırım tamamen Arabayı satmak için sorun çıkmaz vb diyor ama Bu Konuda tecrübesi bilgisi olan arkadaşların acil cevaplarını bekliyorum.

Arkadaşlar Birde Bu adamlar bana Verdikleri Fiyat Normal mi ?

Araba Caddy Comfortline 1.6 DSG şanzıman yani otomatik vites TİCARİ ARAÇ

Arabanın satış Fiyatı 57.000 TL

Bana arabayı ÖTV VE MTV den Muaf Şekilde 48.000 Veriyorlar

:confused: Kazık yemek İstemiyorum Lütfen Bilgisi tecrübesi olan yazsın

Hayır aldığın raporda Mtv-Ötv İndiriminden fayadalanabilir yazacak sonra o rapor İl müdürlüğünde maliyeye gidiyor oradan incelenip onay veriyorlar

Güncell Cevap bekliyorum

Arkadaşlar Bilgisi olan yok mu ne yapam ben şimdi

Araç Alırken H sınıfı ehliyetin Fotokopisini İstiyorl

Merhaba arkadaşlar

Otv + Mtv faydalanarak Araç Alırken H sınıfı ehliyetin Fotokopisini İstiyorlar mı ?

Elimde B sınıfı Var 1-2 ay sonra H verecekler Arabayı Alabilir miyim Diğer Tüm İşlemlerim tamam

H sınıfı ehliyetin olmadan ötv ve mtv den muaf araç alamazsın.
önce ehliyetini alacaksın sonra arabayı
ayrıca ticari araçlarda ötv % 15 dir.yani sana verdikleri fiat doğrudur.

kazazede, arabayı satacak olan bayii bir şey olmaz dedi ama bana da inandırıcı gelmedi yani ben arabayı sana verir gerekli işlemleri yaparım dedi plaka vb şuan bende B sınıfı ehliyet var onunla 1-2 ay idare demez miyim acaba en yakın ehliyet kursu direksiyon sınav tarihi 20 temmuz 2013 ehliyetin hazırlanması vb işlemler ağustos 15-20 sini bulur her halde

hayır hiç bir şekilde alamazsın , bayi seni bağlamak için demiştir

O zaman yapacak bir şey yok bekleyeceğim haftaya ehliyet kursuna kayıt olacağım en erken 20 temmuzda direksiyon sınavına girip H sınıfı ehliyeti alıp arabayı ağustos ayı içinde veya en geç eylül ayında almış olacağım

* rapor tarihi mayıs 2013 bir şey olmaz değil mi ?

KKELEBEKK
Olay Şu ben arabayı Haftaya alıp H sınıfı Ehliyeti ise Ağustos ayında alabilir miyim Şuan bende B sınıfı Ehliyet Var.
ehliyet Kursuna yazıldım en erken direksiyon Sınav tarihi 20.07.2013 o tarihe kadar beklemek istemiyorum arabayı bir an önce almak istiyorum

H sınıfı ehliyetiniz olmadan ÖTV'siz araç alamazsınız, önce H sınıfı ehliyetinizi almalısınız. Acele işe şeytan karışırmış sabır,sabır,sabır:)

Bakalım ben trafik şubeye ehliyet kursuna ve başka araba bayilerine soracağım durumu ne diyecekler

-- Ehliyet var şimdilik B sınıfı
-- H sınıfı ehliyet için gerekli raporum vs var başvuruda yaptım

Arkadaşlar ;

H Sınıfı Ehliyete Dün Başvurdum En erken temmuz Gibi Direksiyon sınavı varmış Ağustos ayı içerisinde H sınıfı Ehliyeti almış olurum ben sadece Direksiyon sınavına Gireceğim Raporum param var ama Ehliyet B sınıfı olduğu için Beklemek zorundayım 1-2 ay beklersem zam gelir mi acaba ?

SİZCE NASIL YAPALIM arkadaşlar almayı düşündüğüm araba ww caddy conforline veya ww tiguan

bende araç aldım,ancak aracı alırken raporunla beraber h sınıfı ehliyetini de ibraz etmek zorundasın. aksi takdirde sorun çıkacaktır

SBLÖZMN, H sınıfı ehliyeti Maliyeden mi? sorudular yoksa Trafik işlemleri sırasında mı yani Plaka işlemleri sırasında mı sordular

Araç alırken H sınıfı Ehliyeti Kim soruyor acaba Maliye mi plaka işlemlerinde mi soruyorlar

Ötv 'den muaf araç alırken yönetmelik belirtiyor. vermen gereken sağlık kurulu raporu ve H sınıfı ehliyet fotokobisi bunları maliyeye veriyorsun ehliyet fotokobisi olmadan sana Ötv den muaf araç satamazlar ki yönetmelik bu şekilde çünkü bak ilgili kısmını yazıyorum:

Araçların bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından ilk iktisabı ÖTV’den istisna edilmiştir. Bu istisnadan yararlanan kişilerin istisna uygulanan ilk iktisaplarına ilişkin olarak mükellefler tarafından verilecek ÖTV beyannamesine;
-Alıcının maluliyeti veya sakatlığı ile özel tertibat yaptırılan araçları kullanabileceğine dair Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporu,
- Aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belgenin aslı veya noter onaylı örneği,
- Alıcının “H” sınıfı sürücü belgesinin fotokopisi,
eklenecek ve beyannamede ÖTV hesaplanmayacaktır.

Yani aracı bizzat sen kullanacaksın engelli oranın %90'ın altında olduğuna göre H sınıfı ehliyetin olmadan ötv den muaf araç alman maliye tarafından mümkün değil bu yönetmeliğe rağmen kim ne derse seni boş hayale kaptırmış olur H sınıfı ehliyeti almanı bekleyeceksin.

evet bekleyeceğim herhalde aracı almadım henüz Benim alacağım Araç Otomatik Vitesli WW caddy

slm merhaba arkadaşlar ben raporu aldım kursuda geçtim h sınıfı ehliyet için dosyamı kurstan geç alsam olurmu araba almaktan vaz geçtim veya daha sonra alsam oluru süresi varmı ?

Merhaba arkadaşlar Düz vitesli araç alıp gerekli apart mı yaptırsam yoksa direkt otomatik mi alsam kararsız kaldım rahatsızlığım sol bacaktan 7 cm kısalık vb.. sıkıntı var

bu durumda düz vitesli alamazsın.raporunda otomatik yazıyorsa düz kullanamazsın.

Sürücü belgeni bir an önce al. Belli bir süre geçerse, yeniden sürücü kursuna yazılman vs. gerekir. u süre ne kadar bilmiyorum ama 6 ay ya da 1 yıl diye aklımda kalmış.

Ve, orjinal otomatik vitesli al tabii ki.

Üst Alt