Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporun süreli verilmesine itiraz edebilir miyim?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
ACİL YARDIM LÜTFEN
Bugün vergi dairesinden raporunu aldım, rapor 1 süreli hazırlanmış
Hastalıklarım klas2 hipertansiyon %20, uyku apnesi %35 toplam %48 iş gücü kaybı olarak onaylanmış bu hastalık Lara süreli rapor verilir mi ,vergi indirim belgesini iş yerine gönderecekler süresiz olabilir mi birde sevk ile gittiğim Beykoz devlet hastanesi raporu kişisel müracaat olarak düzenlemiş emeklilik işlemine baş vurmadan itiraz etsem olurmu.
Konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Karaca bey 72

Biraz karışık anlatmışsınız.....anladığım kadarıyla cevap vereyim. Ankara Maliye Sağlık Kurulu raporunuzu "süreli" olarak onaylamışsa vergi indiriminiz de "süreli" olur.

Bu hastalıklara süreli rapor verilir mi diye sormuşsunuz. Normalde hipertansiyon ve uyku apnesine süresiz rapor veriliyor. Ben ve buradaki bir çok arkadaş süresiz aldık raporumuzu. Fakat nadir de olsa uyku apnesine "süreli" rapor verildiğini duyuyoruz buradaki katılımcılardan.

Anladığım kadarıyla siz vergi dairesi sevki ile gittiniz hastaneye, ama orada sehven "şahsi müracat" olarak yazılmış rapora. Bu sizin için emeklilikte sorun çıkarmaz. SGK, engellilikten dolayı erken emekli olmak için kullanılan engelli sağlık kurulu raporlarında sevk şartı aramıyor. Aynı durum benim de başıma geldi. Ben de vergi dairesi sevkiyle gittim hastaneye, ama kuruldaki memur arkadaş alışkın olmadığı için "şahsi müracat" diye yazmış rapora. Vergi dairesi sevkli ilk hastasıydım bu hastanenin.

Esen kalın,

Erdoğan er
Erdoğan bey cevabınız için teşekkür ederim. Benim ahi:134 sürekli cpap kullanma raporum var hipertansiyon dan 1 yıl süreli ilaç alma raporum var neye istinaden 1 yıl sonra kontrol vermiş Ler bilmiyorum yanlız hipertansiyon dan dolayı kalp kalınlaşma var onada sol entiküris ventikürisi diye bir şey diyorlar normalde %10 olan tansiyon oranı kalp kalınlaşma sın dan dolayı hipertansiyon evre 2 olarak oran % 20 oluyor neye istinaden 1 yıl süreli rapor vermiş Ler anlayamadım.Vergi indirim belgem imzada iş yerine gelince süre şartı varmı bakacağım süre şartı var sa rapora itiraz etmek mantıklı görünüyor benim sormak istediğim itiraz etsem sonuç alırmıyım tekrar vergi indirimi için baş vurabilir miyim. Saygılarımla

Bu konu hakkında bir başlık açsam belki bilgisi olan arkadaşlar cevap verirler

@AYŞESARI
Ayşe hanım uyku apnesi ahi:134, hipertansiyon evre 2 olarak %48 raporumu 1 yıl süreli düzenlemişlerdir bildiğim kadarıyla bu hastalıklara süresiz rapor veriliyor süreye itiraz edebilir miyim
Saygılarımla

Formu da bazı arkadaşlar a süreli rapor a süresiz vergi indirimi vermişler bakalım bizim vergi indirimi nasıl gelecek sanırsam bir hafta içinde şirkete yazıyı gönderirler

Karaca bey 72

Karaca bey, bu hastalıklarda 1 yıllık rapor verilebilir. İtiraz da etseniz sonuç değişmez. Sonuca itiraz edersiniz, oran değişir. Hiç tahmin edemezsiniz bunu. Bu nedenle beklemenizi öneririm.

AyşeSarı

Teşekkür ederim Ayşe hanım , belki vergi indirimi ne süre koymazlar bir hafta içinde yazı şirkete gelir sanırım bugün raporumu vergi dairesinden aldım indirim yazısı imza aşamasın da şirkete gelen yazı bakalım nasıl olacak hayırlısı olsun diyelim .

@Karaca bey 72

Gerçekten çok ilginç. Klas 2 hipertansiyona süreli rapor verildiğini hiç duymadım. Resmen komplikasyon yapmış, "kalp kalınlaşması" var demişsiniz, daha ne istiyorlar ki? Üstelik AHİ değerinizde çok ama çok yüksek. Raporunuzda ömür boyu CPAP cihazı kullanmanız gerektiği yazıyordu değil mi?

İtirazı nereye yapacaksınız? Size raporu süreli veren hastane mi yoksa Ankara maliye mi? Eğer sürekli raporunuzu Ankara Maliye süreli olarak değerlendirmiş ise, vergi indirimi de süreli gelir. Zaten Ankara Maliye'nin raporları yeniden incelemeye tabi tutmasının yegane sebebi vergi indirimi ve bunun sonucunda elde edilecek erken emeklilik durumudur. Maliye sürekli olan raporunuzu süreli olarak değiştirip buna rağmen vergi indiriminizi sürekli olarak onaylamaz.

Bu arada yeni bir başlık açmanıza gerek yok. Bu konunun başlığı yeterince açık. Bir de rica edelim Özgür bey baksın bu konuya, bakalım ne diyecek. @ozgurmeric74

Son düzenleme:
Erdogan Er Karaca bey 72

merhaba
öncelikle geçmiş olsun. erdoğan bey durumu size çok doğru anlatmış. aynen katılıyorum. ama yazınızda birşey dikkatimi çekti.
muhtemelen hipertansiyondan 1 yıl süreli ilaç alma raporunuza istinaden 1 yıl süreli vermişler diye düşünüyorum.
seneye kontrol muayenesinde süresiz olarak onaylanacağı kanaatindeyim.

ozgurmeric74 Karaca bey 72

İlaç raporları ya 1 yıl ya da 2 yıl süreli çıkartılır zaten Özgür bey (bazı özel ilaçlar hariç). Benim tansiyom ilacım da 1 yıl süreli. Genelde özel hastaneler 1 yıl süreli devlet ve üniversite hastaneleri 2 yıl süreli veriyor. Bizim Bezmialem özel üniversite hastanesi olduğu için geçen baktım 1 yıl süreli vermişler.

Bence burada başka bişi var....

Erdogan Er

evet olabilir katılıyorum. muhtemelen arkadaşın raporu maliyeden süresiz gelecek. gelmese bile ilk kontrolde süresize çevirirler diye düşünüyorum.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]Erdogan Er ozgurmeric74
Erdoğan bey reçetemde ömür boyu cpap kullanım.
İşin daha ilginç tarafı ise göğüs doktorunun verdiği 15 puanı yok saydı kurul başkanı gerekce ise nöroloji doktorunun verdiği uyku apnesi ile ilgili 35 puan dan dolayı fakat iş burda daha ilginç bir hale geliyor raporun teşhis kısmında esensiyel hipertansiyon, uyku apnesi,j44.8 kronik obstrüktif akçiyer hastalığı (kohah) ve diğer tanımlanmamış olarak yazılması kohah ile uyku apnesi ni hem bir değerlendirip 35 vermeleri normali sizce ve buna süre koymaları .
Saygılarımla

Raporun aslını vergi dairesinden den aldım vergi indirim yazısı tamamlanmadığı için vermediler raporun süre kısmı 1 yıl sonra kontrol yazıyor muhtemelen vergi indirimi de 1 yıl süreli gelecek ben vergi indirimi yazısı gelince rapora itiraz etmeyi düşünüyorum.
Saygılarımla

Karaca bey 72

evet enterasan bir şekilde 1 yıl süre vermişler. aslında süresiz olmalıydı. vergi indirimin sürekli olarak onaylanabilir. bazen maliye oran düşürdüğü gibi yükseltebiliyorda hatta süreli raporları süresiz onaylayabiliyor. bekleyip göreceğiz.

Karaca bey 72

Ben raporu göremiyorum, link açılmıyor.

Aynı hastalığa iki ayrı uzman iki oran vermişse bunlardan sadece 1 tanesi değerlendirilmeye alınır kurulda. Bu nedenle kurul başkanının sadece Norolojiyi kabul etmesi normal. Fakat raporunuzu göremediğim için diğer oranlar hakkında görüş bildiremiyorum.

https://photos.app.goo.gl/R2FAaQ31GWavF4Sr1

Karaca bey 72

Evet şimdi gördüm, akıl alır gibi değil. Diyecek bir şey bulamıyorum. Ama itirazınızı hastaneye yapamazsınız diye biliyorum ben. İl Sağlık Müdürlüğüne yapacaksınız. Onlar da sizi hakem hastaneye gönderecek. Eğer oradan farklı bir sonuç çıkarsa bu sefer teyit için 3. bir hastaneye gideceksiniz. Bu son hastane hangi sonucu onaylarsa o rapor geçerli olacak.

Nasıl iş bu anlamadım. Hangi hastane bu raporu size veren?

İtiraz etmeyin işinizuzar ilk raporunuzmu acaba ondan sürelidir ikinci rapor sürekli olur sanırsam itiraz etme hakkın klmıyo çünkü ilerde

Süresi doluncaya kdr kullanın

Maske kullanıyomysunuz belirttinzmi doktora ömür boyu bu apne çünkü maskesiz olmuyoannemde kullanıyor

Karaca bey 72

Resimde gördüğüm kadarıyla, Maliye Bakanlığı raporunuzu olduğu gibi onaylamış. Yani süreli olan raporu sürekliye çevirmemiş. Eğer öyle olsaydı, raporun üstüne el yazısı ile bu değiştirme bilgisini de yazarlardı.

1 yıl uzun bir süre değil, eğer hemen emeklilik düşünmüyorsanız bence de raporu vergi indirimi ve diğer sosyal haklar için kullanın. Süre sonunda da gidip o hastaneye kontrolünüzü yaptırın. Umulur ki bu sefer sürekli verilir.

Geçmiş olsun.

Erdoğaner
Beykoz devlet hastanesi , evet bende il sağlık müdürlüğü ne itiraz etmeyi düşünüyorum bakalım kararsızım vergi indirim yazısını bekleyip karar vereceğim flora19
Evet ilk raporum cpap cihazı kullanıyorum bununla ilgili belgeleri de verdim hastaneye noröloji doktoru görür görmez 35 verdi.

Emeklilik için başvuran bulunan nasıl olur sizce , eğer beklersen yine süre koyarlar gibime geliyor yada belirli bir süre sonra tekrar vergi indirimi için başvurada bilir miyim raporun süresinin beklemem gerekli

Karaca bey 72

Bildiğim kadarıyla 6 ay sonra, yeni bir rahatsızlığınız eklendiyse ya da hali hazırdaki rahatsızlıklarınızdan daha fazla bir oran almanız gerektiğini düşünüyorsanız, itiraz şeklinde değil de, her şeye yeni başlar gibi, hatta farklı bir hastaneden mümkünse, yeniden rapor başvurusunda bulunursunuz. İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz etmektense bu daha mantıklı bir çözüm gibi geliyor bana...

Göğüs bölümüne girmedinizmi

Nörolojinin alanı değilki uyku apnesi

Ondan süreli olmuş

İkinci raporda göğüs bölümüne girin

Evet Erdoğan bey bence de en mantıklı kışı öyle 6 ay beklemek gibi geliyor fakat şu an çalışmıyorum yine çalışır durumda mi baş vurmak lazım

@ flora19
Erenköy ruh ve sinir hastanesi uyku laboratuvar ında uyku testine girdim oradaki doktorlar noröloji uzmanı onlar bakıyor , bazıları göğüs doktoru diyor ama Erenköy de nöroloji uzmanı bana 35 puan veren de nöroloji uzmanıydı özürlüler cetveline bakıp puanlama yaptı

Anladim noro bölümü süreli veriyo çoğu hastalığı ikinci raporda göğüs bölümden giris yptrirsinizartık başka hastanede

Benimde benzer bi sıkıntım var abilerim geçen yıl cikarttigim raporda göz %32 distimi %10 aritmi %10 toplam %45 geldi ama 1 yil süreli haftaya tekrar rapor yenileme için gidecegim ben bu rahatsizliklardan hep süreli rapor mu alacagim bilgilendirir miisiniz?

@Erdogan Er bey merhaba
Bezmialem engelli sağlık kurulu raporu veriyor mu?

Teoride evet, pratik de tavsiye etmem, şu an için isabetli bir seçim olmaz. Teknik altyapısı uygun değil pek. Çok uğraşırsınız. Belki ileriki zamanlarda mümkün olabilir....

@Karaca bey 72

Engelli raporu başvurusu sırasında çalışıyor olmanıza gerek yok. AMA vergi indirimi için başvurduğunuz sırada aktif sigortalı olmanız gerekiyor. Siz raporunuzu alın. Vergi indirimi için başvurcağınız zaman işe girer ve sigorta yaptırırsınız, şu an çalışma gereği duymuyorsanız eğer.

Son düzenleme:
Karaca bey 72

uyku apnesini gögüs hastalıkları bakar ve elinizdeki uyku testlerinizi gögüs doktoruna göstecektiniz..

sonucu normalda dahiliye doktoru gögüs hastalıklarına yönlendirip ..gögüs doktoru röntgen solunum testi...ve uyku testinizin sonuçlarını bakarak sonucu yazmalıydı...

şimdi yapacağınız tek şey 11 ay sonra tekrar başka bir hastaneye başvurun .İTİRAZ ETMEYİN....itiraz ettiğinizede pişman olursunuz...

benim birinci raporum 2 yıl süreli(uyku apnesi..tansiyon %46) ikinci raporum 2 yıl süreli(uyku apnesi tansiyon %46)
HER HASTANEDE AYRI BİR UYGULAMA VAR....ONUN İÇİN HASTANE SEÇERKEN ARKADAŞLARDAN YARDIM ALIN...

verği dairesi incelemesinde ikinci raporu sonuç olarak süresiz yaptılar...

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ben artık kararımı verdim vergi indirim yazısının çıkmasını bekliyeceğim ve indirim süreli veya sürekli olmasına bakmayıp emekli baş vurusun da bulunacağım muhtemelen bu ay yazı iş yerine gelmez gelirse yarın Nisan ayı gelirse ay sunu .

Sonuçta benim rahatsızlarım kronik hastalıklar, yok hak etmiyorsam ozaman emeklilik hakkımı iptal etsinler. Gelişmeleri diğer arkadaşları da bilgilendirmek adına buradan yazacağım belki birilerine yardımcı oluruz
SAYGILARIMLA

Üst Alt