Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporun süreli verilmesine itiraz edebilir miyim?

Rapor yine 1 yıl süreli olursa emekli olmayın derim....2.ci raporu alın ona göre karar verin.şimdi emekli oldunuz diyelim.

Raporunuzu bitmesine yakın sgk sizi hastaneye gönderecek diyelim orda %40 altına düşürdüler... Emekliliğiniz iptal olur...boş yere işinizden olmuş olursunuz..

Ben garantiye aldım 2 yıl bekledim yeniden rapor aldım verği dairesi sürekli onayladı....

ozgurmeric74 istanbul40 Erdogan Er

Arkadaşlar tekrar merhaba 1 yıl süreli raporuma istinaden iş yerine gönderilen vergi indirimi yazısını bugün aldım.

Bu nedenle adı geçenin rapor tarihi olan 02/01/2018 tarihin den itibaren 193 sayılı gelir vergisi kanununun 31 . maddesi gereğince üçüncü derece engelli hizmet erbabı için tesbit edilmiş bulunan indiriminden faydalanması gerekmektedir.

Olan yazıda süre tarihi belirtilmemiş olup buda bildiğim kadarıyla vergi indirim hakkı nın sürekli olduğu nu göstermektedir. Bu bağlamda araştırmalarım sonucunda siteden çok şeyler öğrenmiş olup emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim

SAYGILARIMLA.

Karaca bey 72

Öncelikle hayırlı olsun vergi indiriminiz. Evet, sizin de belirtiğiniz gibi vergi indiriminiz sürekli gelmiş :)

Hepimiz bu siteden pek çok şey öğrendik, Allah bu platformu kurandan, emekleri geçenlerden razı olsun. Sizin gibi bir kişi daha ipi göğüsleyince ben şahsen çok mutlu oluyorum.

Esen kalın,

Erdoğan :)

merhabalar ben evre 3 hodking lenfoma %40 tip2 diabet %20 olmak üzere toplamda %52 sağlık kurulu raporu aldım. Fakat 1 yıl süreli verdiler.Sadece 3 hodking lenfoma %40 ile süresiz heyet raporu alan arkadaşlarımda var ben bu işin içinden çıkamadım aydınlatabilir misiniz?

mehmet emin kaymak

Mehmet bey çok geçmiş olsun. Onkolojik rahatsızlıklar hakkında bilgi ve deneyimim yok fakat sizin durumunuz epeyce sıradışı.

Forumda bu hastalık adları ile arama yapmayı denediniz mi? Belki benzer durumda olan katılımcılarla fikir alışverişi yapabilirsiniz.

arkadaşlarım var bu rahatsızlıktan süresiz alan, ama hakem heyeti vs. varmıdır bilmiyorum. Bimere yazsam bi faydası olurmu acaba

mehmet emin kaymak,

Mehmet bey, isterseniz il Sağlık Müdürlüğüne gidip yazılı itiraz dilekçesi verebilirsiniz. Böyle bir durumda Onlar sizi başka bir hastaneye sevk ederler. Orası da bir değerlendirme yapar. Yalnız bu genellikle rapor oranlarına itiraz için kullanılan bir yöntem. Süreli - süresiz konusunda, forumda edindiğim bilgiler, sürenin sonuna kadar bekleyip (ya da sürenin bitmesine 1 ay kala) yeniden rapor başvurusu yapmak şeklinde.

Belki size Bülent bey daha ayrıntılı bilgi verebilir OturanBoğa

Erdogan Er
Evet Erdoğan bey sizin dediğiniz gibi ipi göğüsledik
Bugün Unkapanı SGK gittim birinci kat 104 numaralı gişeye vergi indirimi n den emeklilik olmak istiyorum deyip iş yerinden aldığım evrakları verdim bana üstü işaret lenmiş formu verdi ve doldurdum bu kadar mı diye sordum evet dedi gişede ki bayan tahsis takip fişi ve ve yanında bir kağıt daha verdi bunu da aşağıda arşive bırakırsın dedi işlem 2 dakika falan sürdü arşive kağıdı bıraktım hayırlı olsun deyip aldılar bu kadar kısa sürmesi şaşırtıcı sıra falan da yok girdiğim gibi çıktım bundan sonra ne olacak bakalım hayırlısı.

Karaca bey 72

Harika! Tebrik ederim :) Hemen hemen aynı işlemleri yapmışız. Benim farkım sadece emekliliği hakettiğime dair belge almam oldu, emeklilik başvurusu yapmadım. Belgeyi alıp cebe koydum. Emekliliği sonraya erteledim kişisel nedenlerden dolayı..

Hayırlı olsun :)

@Erdogan Er
Teşekkür ederim Erdoğan bey sizin emekliğiniz de hayırlı olsun ALLAH güle güle yemeği nasıp etsin.

@ozgurmerc74
Özgür bey birde merak ettiğim bir şey var bugün emeklilik baş vuruşunda bulundum tahsis talep nosu verdiler yani emekli maaşı m bugün den itibaren mi başlıyacak yoksa Mayıs ayının 1 itibariyle mi şu an işsizlik maaşı alıyorum eğer bugün itibariyle maaş a hak edersem işsizlik maaşı mı bu ay için 10 günlük alırım herhalde sitede tam açıklayacı bir bilgi bulamadım konu hakkında bilgi verir misiniz şimdiden teşekkür ederim.

@Karaca bey 72

1 Mayıs'tan itibaren emekli aylığınız hesaplanıp bağlanacak. Bu ay için işsizlik maaşınızı tam alacaksınız (inşaallah) :)

Son düzenleme:
Üst Alt