Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporunda bipolar bozukluk olanlar EKPSS'ye hangi statüde girecek?

ber

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün gidip işlemleri hallettim. Osym başvuru merkezine gidip başvurumu yaparken, başvuru yapan kişi engel grubumu çözemedi ve sınıflandırılmamış bölümünü işaretleyip eliyle rapordaki hastalık durumunu yazdı.

SAĞLIK DURUMU / ENGEL BİLGİLERİ
Engel Durumuna İlişkin Bilgiler
Engelli Grubu (Sürekli)
Sınıflanamayan (%) 40
Açıklama : BİPOLLAR AFFEKTİF BOZUKLUK

Kağıtta ve sistemde böyle gözüküyor. Acaba doğru mu yapmış yoksa yanlış mı?

Berat kardeşim,ben de bipolar hastasıyım ve engel grubumda zihinsel yazdığı halde bunu ruhsal ve duygusal olarak yazdılar.Sizinde ruhsal ve duygusal olması lazım.İyi günler.

Hocam peki bu durumda ne yapmam gerekiyor? tekrar mı başvuru yapmalıyım?

Yarın bende başvuru yapmaya hazırlanıyorum.Aile bakanlığı il müdürlüğüne gidilmesi gerekiyormuş.ne yapmak gerekiyor. (Bipolar bozukluk )

Hocam raporun aslını ve iki tane fotokopisini, Diplomanın aslı ve bir fotokopisini ve iki tane de kimlik fotokopisi alıp, önce aile ve sosyal politikaları il müdürlüğüne git

orada sana yardımcı olacaklar bir belge verecekler onu oradan onaylatıp ösym başvuru merkezlerinden birine gideceksin. Orada da geri kalan işlemleri halledeceksin. En sonunda da parayı yatıracaksın bu kadar. Yalnız dikkat et osym başvuru merkezinde engel bilgilerini doğru girsinler.

hocam ama ruhsal ve duygusal kısmını işaretlemedi

Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ: 20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal” yazılacaktır.
Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar bulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğe uymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

ben osym yi aramıştım bana sorun yok demişlerdi.

Üst Alt