Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporunuzda sürekli ibaresi varsa vergi indirimi için tekrar rapor almanıza gerek yok

kadir04

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İ stanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız

"Maalesef mevcut düzenlemeleri her kurum faklı uygulamaya kalkınca mağdur sayısı da katlanarak artıyor. Maliye Bakanlığı sorun çıkaran kurumlardan sadece biri. Müvekkilim Beyhan Tuğba Dönmez 1998 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden almış olduğu raporuyla vergi indiriminden yararlanmak için belge almak istemiş. Ancak vergi dairesi yeni rapor istemiş. Yürürlükteki yasaya göre isteyemez ama istemiş. Bu yanlış uygulamayı İstanbul Vergi Mahkemesi'ne taşıdık ve davayı (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) kazandık. Artık bu emsal kararla Vergi muafiyet belgesi alacak kişinin raporunda süreklidir yazıyorsa yeni rapor almasına gerek kalmayacak."

Eski vergi indirimli rapor gecerlimi olucak artik?

Çok sayıda %40 ve üstü rapor almış ama maliye tarafından vergi indirimi almak için Ankaraya gönderilen raporlar,%40 ın altına düşürülmüş ve engelli kardeşlerimiz ben dahil mağdur olmuştuk ,bu karar ile bu ortadan kalkmış oldu,bu çıkan kararı forum yöneticiler bence duyuru ile yayınlarsalar forumda çok kişi için büyük iyilik yapmış olurlar

banada 1 yıl süreli verilmişti vergi indirimi ancak raporda sürekli yazıyor devlet kendi kurumları ile çelişiyor

şimdi ben engelli kadrosunda çalışıyorum..19 yılım doldu primim herşeyim tamam ..ortapedik engelliyim ..1998 aldığım engelli raporum sürekli ..vergi indirmi almaya zorladılar lakin oranım 32 düştü...emekli olmak hakkımı kullanmak istiyorum.. şimdi bu durumda bende mahkemeye versem kazanırmıyım aceba

https://www.change.org/p/cumhurbaşk...n-ortapedik-engelliler-vergi-indirimi-mağduru

imza kampanyası link yukarıdadır

Yukarıda ki çıkan mahkeme kararına göre kesin kazanırsın,bence bir avukat ile temas kurun ve yukarıda ki vergi mahkemesinden çıkan esas ve karar no yu da iletin avukatınıza,hak ettiğiniz emekliliği almanız için bir engel bulunmuyor,dediğim gibi şu mahkeme kararını engelli dernekleri veya engellli hukuk danışmanlarının büyük sesler ile duyurmaları gerekir ,bu konuda mağdur olan kardeşlerimiz için

2015 aralıkta aldığım sürekli rapor ile 17.02.2017 tarihinde engelli indirimi başvurdum 05.04.2017 de beni tekrar hastaneye sevk ettiler tekrar rapor çıkardım ama sonucu bana verilmeden direk maliye bakanlığına gönderildi ve hala sonucu bekliyorum bu sistem böyle devam ettiği müddetçe biz sürekli engelimiz olmasına rağmen her defasında bizi uğraştırıcaklardır bu sistem asla değişmez..

Kimse elimizden tutmuyor,kimsesiz kalıyor bizim gibi engelli kardeşlerimiz,kimsesizlerin kimsesi bir insan olması lazım ki bizim gibi engelli kardeşlermizin,dertleri sıkıntıları ile ilgilenip en hızlı bir şekilde çözüm kavuşturabilecek bir insan evladı lazım ,hadi bize nasip olmuyor inşallah bizden sonraki kuşaklara nasip olur

Yukarıda verilen mahkemenin dosya no ve Esas no kararlarını hangi link üzerinden okudunuz,şayet mahkeme böyle karar verdi ise bunun anlamı şu:
Hastahaneden alınan rapor sürekli ise vergi dairesinden vergi indirimi almaksızın emeklilik hakkı elde edilebilir

s.a arkadaşlar bu haberi gördukten sonra bende şimdi ALO 440 189 maileye hattını aradım durumu telefondaki bayan arkadaşa anlattım 2004 yılında aldıgım sürekli raporum oldugunu söyledim kadın beni bir süre telefonda bekletti ve sonrasında raporumla beraber bulundugum yerin vergi dairesi başkanlıgına gitmemi ve raporumu vermemi o raporuda vergi dairesinin Ankaraya gönderecegini söyledi.

mesut.ozbey.1972 kardeşim,senin anlattığın olay ile bizim tartıştığımız konu farklı
Biz sürekli raporu olan ve vergi indirimi için Ankaraya giden ve Ankarada engel oranı düşürülen durumu tartışıyoruz

levent kardeşim anladımda ben nurettin arkadaşın eski raporları vergi dairesi kabul etmiyor yeni rapor çıkartım diyor ve yenisi çıkartım dedigi için yazdım.

mesut.ozbey.1972 Eyvallah kardeşim bilgilendirmen için,birbirmizi böylesi her konuda bilgilendirmekte yarar var
Hayırlı cumalar
Selam ve dua ile

Benimde 2014 tarihli % 58 ortapedik engelli raporum var 2016 memur oldum vergi dairesine başvurdum benide tekrar hastaneye sevketti memurlarda vergi indiriminin emekliye bir faydası olmadığını öğrenince gitmedim raporların düşürüldüğünü okuyunca bu siteden 2014 raporunu neden sevk ettiler anlamadım almadım vergi indirimi

bende 2013 de sürekli raporla vergi indirimi aldım ikiside sürekli şimdi emekli olsam kontrol çıkar sana diyorlar raporuömda piskiyatrık oranda var biraz diye hastanede bozyaka eyitim araştırma hastanesi adıda cıktı sahte rapordan kesin kontrole gidersin diyorlar kontorü geçerim şüphem yokta bürokrasiden korkuyor aylarca bekle ugraş dur

Kadir04 , Merhaba
Ben de aynı durumdayım, 27.11.1997 tarihinde Isparta Devlet Hastanesin den alınmış %46 oranında ve süreklidir yazan raporum var , vergi dairesi rapor tarihi eski diye raporu kabul etmiyor ve yeni rapor almamı istiyor , hastaneye gidince doktorlara sorduğum kadarı ile de rapor oranımı %32 ye düşünüyorlar.

Bende sizin gibi dava açsam kazanma şansım nedir acaba , bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz , Ben Isparta dayım Davanın İstanbul vergi Mahkemesine mi açılması gerekiyor ,

Bilgi verebilirseniz çok sevinirim

İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal kararı bulabılırsınız

"Maalesef mevcut düzenlemeleri her kurum faklı uygulamaya kalkınca mağdur sayısı da katlanarak artıyor. Maliye Bakanlığı sorun çıkaran kurumlardan sadece biri. Müvekkilim Beyhan Tuğba Dönmez 1998 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden almış olduğu raporuyla vergi indiriminden yararlanmak için belge almak istemiş. Ancak vergi dairesi yeni rapor istemiş. Yürürlükteki yasaya göre isteyemez ama istemiş. Bu yanlış uygulamayı İstanbul Vergi Mahkemesi'ne taşıdık ve davayı (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) kazandık. Artık bu emsal kararla Vergi muafiyet belgesi alacak kişinin raporunda süreklidir yazıyorsa yeni rapor almasına gerek kalmayacak."

Özetle yukarıda ki mahkemenin verdiği karar şu:
Hastahaneden alınan rapor sürekli ise vergi dairesinden vergi indirimi almaksızın emeklilik hakkı elde edilebilir

Benim 2002 yılında yüzde 50 engelli raporum var ben şimdi vergi dairesine gitsem raporum geçerlimi yıl önce vergi dairesine gittiğim zaman benden yeni rapor istemişlerdi

Yukarıda ki ; Mahkemede çıkan emsal karar ile istememeleri gerek

kadir04[FONT=sans-serif] [/FONT][FONT=sans-serif]İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasındaki emsal kararı bir örneğini foruma yükleme şansın var mı acaba. Bilgi açısından bizler için faydalı olur diye düşünüyorum.[/FONT]

%40 lık raporum için tekrar, rapor istemişlerdi benden bugünde sonuç geldi oranı %43 e yükseltmişler 15 şubatta başvurmuştum sırf 1-2 test için tekrar rapor isteyip aylarca oyalandılar şimdi de ha sen zaten sürekli engellisin al bide %43 verelim sana deyip şaka yapar gibi iş yapıyorlar, zaten sürekli olan rapora tekrar raporu isteniyor, kayıp geçen aylar geri gelmiyor bu sistem kökten yanlış..

Konya vergi dairesini aradım ve 2002 tarihli yüzde 50 raporum var vergi indirimden yararlanmak istediğini söyledin bana 2007 öncesi raporlar da yeni rapor istiyoruz dedi bu nasıl iş anlamıyorum benim ne yapmam lazım şimdi bu rapor vergi indirimi için geçerli mi değilmi

bu kararı nasıl bulabiliriz internette baktım arama yeri bulamadım arkadaşlar istanbul kaçıncı vergi mahkemesi

Arkadaşlar şu karar : İstanbul vergi mahkemesi (Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) dosya numarasında emsal aslında
Tüm sorun yaşayanlar için çözülmüş bir karar,heyet tarafından oranı yüksek ama Ankara maliye tarafından oranları düşürülmüş
Eski tarihli sürekli raporu olan ama vergi daireleri tarafından eski diye kabul görmeyen raporlara sahip olan
Bu emsal kararı paylaşan kişi,bu ortama da bir kopyasını atarsa çok büyük iyilik etmiş olur
onun dışında mahkeme kararlarını sorgulamak ve emsal karara ulaşmak için Adliyelerde hukukçu tanıdık olması gerek

Benimde raporum sürekli vergi indirimi i için başvurdum raporum %50 idi %51 çıkardılar ama bir yıl sonra kontrol dediler bir yılın sonunda artık ne yapmam lazım arkadaşlar sürekli oldugu için raporum eski rapor geçerli olur mu

Lvnt00 bana bir cevap yazar isen sevinirim benim raporum 2002 tarihli ve sürekli yüzde 50 ama hiç vergi indirimden yaranamadım bu emsal karar benim içinde geçerli acaba

Üst Alt