Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Raporunuzda sürekli ibaresi varsa vergi indirimi için tekrar rapor almanıza gerek yok

Bu konuyla ilgili olarak gelir vergisi daire baskanligini aradim durumu izah ederek emekli oldugumu ve tekrar calisirak vergi indiriminden faydalanmak istedigimi bildirdim lakin is yerimin tekrar faydalanamayacagimi soylediginide anlattim telefondaki kisi tekrar faydalana bilecegimi sizden gelir vergisi kesintisi oldugu icin hakkimin oldugunu soyledi zira isyeri haala faydalanamiyacagimi soylerse bunu hangi maddeye dayanarak soyledigini kanitlamasini isteyin dedi kabunda boyle bir madde olmadigini soyledi

Merhaba arkadaşlar bende vergi indirimi için başvurdum raporum sürekli raporum%50 den %51 çıkardılar ama bir yıl sonra kontrol dediler benim artık gitmeme gerek yok mu otomatik mi olacak

Benim raporda sürekli ibaresi var 1 yıl kontrol şehri konulmuş ?

Yukarıda açıklanan emsal karara göre ;
1-Sürekli alınan engel oranları ,Ankara maliye tarafından düşürülemez
2-Eski tarihli ve sürekli olan raporlar ,maliye tarafından reddedilemez
Bu emsal kararı paylaşan kardeşimiz ,bu kararı lütfen bizlerle paylaşşın çünkü bu konuda mağdur kardeşlerimizin sayısı çok yüksek

Arkdaşlar, bu emsal kararı tüm sayfalarıyla birlikte buraya eklerseniz herkes için çok yararlı olur. Zorsa, bana email de gönderebilirsiniz: bulent@engelliler.biz

arkadaşlar bu mahkeme kararı ssk içinde geçerlimi ssk sürekli raporu olup emekli olanlardanda tekrardan rapor isitiyormuş bu konudada aydınlatırsanız

hakan0618

Hayır, vergi indirimi için geçerli (ve hala içeriğini tam olarak görmedim. Peşinen çok bi anlam yüklemeyin)

arkadaslar ben mahkemeye basvurdum 1 ay oldu mahkemeden cevap var ...mahkeme 30 gün içinde ankara gelir idaresine süre tanımış..yürütmenin durdurumasını istiyor ..ayrıca facede vergi indirmi mağdurları engelli işçiler adlı gurbumuz var oradaki guruba üye olursanız topluca hareket ederiz

selo_selo07 kardeşim merhaba
Yanılmıyorsam senin rapor oranını da Ankara sağlık kurulu düşürmüştü,bu konu ile alakalı son bilgileri paylaşır mısın ?
Son derece önemli ve mağduriyetleri kökünden çözebilecek bir konu ?

Yürütme durdurma derken ,Ankaranın oran düşürmesini mi durdurdu mahkeme şu aşamada ?

Bildiğim kadarıyla Yerel Mahkemelerin kararları emsal teşkil etmez. Bir mahkeme kararının emsal karar olabilmesi için Yüksek Mahkeme Kararı olması lazım (Yrgıtay Danıştay gibi.) Maliye karara itiraz ederek, mutlaka yüksek mahkemeye taşımıştır. Yüksek mahkemece onaylanırsa emsal karar niteliği kazanır. Yine de dava ile ilgili belgelere ulaşabilirsek aynı yolu izleyebiliriz. İzlenecek yol hakkında fikir verme açısından faydası olabilir.

Vergi indirimi için mahkemeye verdim

Arkadaşlar bende eski raporla vergi Dairesine başvuruda bulundum raporu kabul etmediler baştan sonra ankaradan geri döner dediler ankaraya giden raporun hiç incelemeye gerek ğörmeden ret kararı vermiş konuyu mahkemeye taşıdım sonuçları sizlerle paylaşacağım engelli dostlar maliye keyfi uygulamayayla yeniden rapor istiyor nedenmi oranları düşürdükleri için danişklı dövüş elinizde eski sürekli ibareli rapor varsa yeniden heyete gitmeyin derim
ahmetulug
Arkadaşım öncelikle yapman gereken elindeki eski raporu bulundugun yerdeki vergi dairesine kabul ettirip raporu ankaraya göndermen ret yada oran düşerse 30 iş günunde vergi mahkemesine dava edecen bu konuyla ilgili ben dava açtım

Lvnt00
Esas No: 2014/665 Karar No: 2014/1790) davanın avukatı özcanlar hukuk bürosu avukat turgay özcan dır

avukata gitmeden birewyselde dava acıla bilir boşa avukata ucret odemeyin

nuri3558

hocam hatta bunu buldum bimer bunu yazıyor ama tavsiye diye

engelli raporları ile ilgili bu geçersiz mi eski de olsa sürekli raporlar geçerli diyorlar ama vergi için düşen raporlar yüzünden hatta onun bile çıkarttırılması bu yönetmeliğe göre saçmalık buna neden uyulmuyor suç değil mi

Özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi

MADDE 13 ? (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.

Kazanılmış haklar

MADDE 18 ? (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

eksi rapor sürekli ise şikayet iyileşmiyor demektir. eski rapor varken vergi için hastaneye sevk edip yeni rapor düzenleyip vergi için diyorlar ama oran düşüyor sonra en son rapor geçerli diyorlar normalde 2012 den beri ulusal veri sistemi diyorlar ama aldığım ilk rapor hastanede yok tu vergi inidirimi içi sevk edildiğim hastaneden oran düştü demiştim ya şimdi hastanedeki düşen oran ilk rapor aldığım hastanedenin veri tabanında gözüküyormu bilmiyorum ama ilk raporun eğitim araştırmasında akşam itibari ile öğrendim vergi için aldığım rapor oranı sistemde varmış işte yukarıdaki gönderdiğim rapora göre sürekli raporu olan her ne sebeple olursa olsun rapor çıkartılamaz yazıyor ama düşün her ilde gözükecek dedikleri bu olsa gerek kanunda olan birşey kanunsuz işlem yapıyorlar sürekli rapor için

hatta buda gelir idaresi başkanlığının sitesinden

2. HANGİ RAPORLAR ENGELLİLİK İNDİRİMİNDE GEÇERLİDİR?
Yetkili hastanelerce düzenlenen ve Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilerek
çalışma gücünün asgari %40’ını kaybetmiş olduğu karara bağlanan engelli
sağlık kurulu raporları vergi indirimi uygulamasında dikkate alınmaktadır.
İşe girmek, engelli kimlik kartı almak, sosyal yardımlardan faydalanmak gibi
değişik amaçlarla alınan ve Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmemiş
engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden engellilik indiriminden yararlanılması
mümkün değildir.
Engellilerin başvuruları sırasında 2007 yılı ve sonraki tarihlerde ilgili
yönetmeliğe uygun olarak düzenlenmiş raporlarının mevcut olduğunu beyan
edenlerin bu raporları da Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmek üzere
kabul edilmektedir.

3. ENGELLİLİK İNDİRİMİNDEN HANGİ TARİHLERDEN İTİBAREN
YARARLANILIR?
-Vergi dairesi başkanlıkları veya defterdarlıklarca yetkili hastaneye sevk
edilmeleri sonucu alınan raporların Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmesi
sonucu engellilik indiriminden yararlandırılması gerektiği kararlaştırılanlar,
rapor tarihinden itibaren engellilik indiriminden yararlandırılmaktadırlar.
-Evvelce almış oldukları mevcut raporları ile başvuruda bulunanlar da,
raporlarının Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmesi sonucu engellilik
indiriminden yararlandırılması gerektiği kararlaştırılanların başvuru tarihinden
itibaren engellilik indiriminden yararlandırılmaları cihetine gidilmektedir.
• İhtilaf aşamasında yargı organları vasıtasıyla rapor alan engelliler
yönünden son rapor tarihi,
• Hakem hastane tayin edilmesi üzerine bu hastanelerden rapor alan
engelliler yönünden rapor tarihi,
esas alınmaktadır.
4 Gelir İdaresi Başkanlığı
ENGELLİLİK İNDİRİMİ UYGULAMASI
Öte yandan, idari birimlerde yürütülen işlemler nedeniyle veya Merkez
Sağlık Kurulundaki karar aşamasında meydana gelebilecek gecikmelerden
engelliler olumsuz etkilenmemektedir. Bu amaçla, her başvuru kendi
durumuna göre ilgili mevzuat uyarınca ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

bur da önce alınan raporlarla ilgili vergi hariç geçerlidir yazıyor daha pes diyorum artık eski raporlar geçersiz diyor hastane

ben hadi tamam burada yazana göre ikinci rapor çıkartılamaz diyor ver ilk rapora göre red kararı ver açıklaması ile onuda geçtim ikinci rapor vergi için ise o zaman vergi için olan raporları niye sisteme yüklüyon eski raporu geçersiz kılmaya yoluna gidiyorlar

,hocam sen ne kadar bilgilisin bu konuda herkes birşey diyor ama uyuglama şunu yapıyorum diyemiyor eskide geçerli diyen var yok diyende var eski geçersiz diyip memur olanda var ben en son kini vergi için başvurdum diyip ama net konuşan yok

siyasi partilerden bu konu hakkında tek partı gündeme getirdi kaybedilmiş engelli hakları geri verılecek

Üst Alt