Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

RDM'de p. koordine form nedir?

emresyl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ilk acemibriliğine katıldıgım andan berı rdm merkezıne basvurmayı dusundum ve basvurdum komutanlarım dahıl hepsıne bılgı verım ve hastahaneye sevk edıldım ılk ılac tedavısı vrıldı ardından tekrardan komutana soyleyerek rdm ıktım tekrar hastahaneye sevk edıldım bu gıdısımde 10 gun hava degısımı sıhhı ızın adı altında verıldı yalnız bu ıznımde bıttı ve bırlıge donmek ıstemedım komutanlarıma ılettım buraya gelıp tekrar kıta formu ve ıslevsellık formu doldurdular ve bugun koordıne formu formu denılen sey dolduruldu. rdm tarafından. uyuyamıyorum yemek agzıma surmuyorum hersey uzerıme gelıyor yapaadıgımı boluk komutanı dahıl tum komutanlar bılıyo sımdı tekrar hastahaneye cıkıcam nolucak ne gıbı bı yol ızlemelıyım yardımcı olur musunuz ınanın kacmayı bıle dusundum komutan ıkna ettımesıyle vazgctım nasıl mmuaf olabılırım

emresyl

Aman kaçma kardeşim. Bu her şeyi çok daha kötü bir hale dönüştür. Ne kadar zorlandığını komutanların ve doktor görecektir... Birkaç. istirahatin ardından muafiyet için heyete sevk ederler. Sakin kalarak bu süreçleri işletmelisin.

Ben sımdı 10 gün hava degısımı ama sıhhı ızın olarak aldım o bıttı bırlıge katıldım sıkıntım ve sorunlarımı devam ettıgını boluk komutanıma ılettım oda zaten farkında herseyın benı dırek rdmye sevk ettı ıkı zarf halınde kıta anket formuyla koordineli formu verıldı bölük komutanım benımle konustu baya ıntıhara kalkıstın mı falan dıye bende evet dedım hanı ben elımden gelenı yaptım gerısı doktorada dedı yarında hastaneye psıkıyatrıye gıdıcem sızce ne olur ızın mı verırler yanı bundan sonrasını merak edıyorum abı

Kıta anket işlevsellik formu Olucaktı o bıde p.koordıne formu

emresyl

Ya bir istirahat daha verirler, ya da doğrudan heyete sevk eder doktor. Yarın ola hayrola.

4 defa firar ettim anamdan emdigim süt burnumdan geldi her seferinde yakaladılar bunlarla ugraşılmaz sakın kaçma

Ne yaptılar kardeş ? Ya ben ıkıdır hastaneye sevk edıldım sımdı bıde yarında gıdıcemnç ıste

geçen sene bu zamanlar usta birliğinde hastaneye sevk edilip ikinci hava değişimin iznimi almayı bekliyordum koğuşta (((; Vay bee... Seni anlıyorum fakat süreç zaten senin lehinde ilerliyor. Çokta sıkıntı edip prosedürlerin dışına çıkmayı sakın düşünme. Yapamıyorsan zaten, kronik bir psikolojik sorunun olmasa dahi bir şekilde çözüme kavuşuyor.

MERHABA HANİ BEN ANLATMISTIM DURUMU BUGUNDEN ICIN HASTANEYE GIDICEKTIM psıkıyatrıye gıttım bana sey dedı doktor hanı ıstersen yıne ılac verım hava degısımı al ama yıne aynı seyler olr dedı yat vermem daha mantıklı olur dedı hanı gozlemlemem lazım senı dedı sızce ne olur ben zaten bi 10 gün almıstım sımdıdıde yat verdı doktor durum ne olur abı

emresyl

Doktor doğru bir karar vermiş. Seni gözlemleyip durumunu daha iyi değerlendirmek istemiş. Süreç sonunda yapamayacağını gördüğünde hemen sağlık kuruluna sevk eder ve büyük olasılıkla muafiyet verilir.

doktor bana bı zarf verdı sızce acammı zarfı bu belgelerle ıste yatacagım yere verecekmısım ne yazmıs dıye merak edıyorum ayrıca abi bu gozlemlemek nedır yanı hanı ne yaparlar telefon falan kullanılmaz mı kac gun yatarım sızce

emresyl

Aman ha, sakın açma zarfı.
Ne kadar yatacağını bilmek mümkün değil. Ama birkaç haftadan az olmaz.

Hastanede çok sıkacaklarını sanmam.

peki hanı sonuc ne olur yanı sonucta yat verıldı bı sorun var kı verıldı ama hanı benım tekrardan bırlıge gıtmem gerekır mı? askerlıge devam ettırme gıbı bı olasılık hala devam edıyo mu ?

Yat verılen hastanedekı doktor görüşmek ıstedı benımle baya bu anlattım oda ılac verdı hanı ne yapabılırız sensin cozumun ne dedı bana bende ben yapamayacagımı soyledım oda ıste ılac verıcem dedı ılık hava degısımındekı ılacı kullanmamıssın dedı kullanmak ıstemıyorum doktor hanım dedım ıste ne olur bılmıyorum artık hanı tekrardan şanlı aılemın yanına gönderecek günü geliş Bülent abı

emresyl

ama ilaçları kullanmamak olmaz ki. doktorun kanaati olumsuz etkilenir.

Merhaba bülent abi anlatmıstım sana ben askerlıgı yapamıyorum dıye hastaneye yolladılar şimdi hala ılac vs tedavı goruyoryn persembe gununden beri bundan oncede zaten 10 gün sıhhı izin almıstım komutanlarımı zaten yapamadıgımı vs bılıyo psıkıyatrıde yatıyorum sıımdi sence bu seklil kkınıkte yatan asker tekrar bırlıge askerlık ucun gonderurler mı yoksa muaf öu olurum

Bülent abi

Ben perşemdeden beri klınıkte yatıyorum pskıyatrıde yatan kısının daha askerlık yapöası uygun oluyo mu bundan oncede 10 gun sıhhı ızın vermıslerdı ve komutanlarım bılıyodu yapamadıgımı halada dıyorum doktorlara yapamam dıye

CANIM BULENT ABIM BI YARDIM ETSEN BE :(

emresyl

:) bence bu yatışın sonunda doktor değerlendirmesi olur ve muhtemelen muafiyet gerçekleşir. Sabırla beklemekten başka yol yok abicim.

Yani tekrar hava degısımı vs vermeden direk olarak mı muafiyet verırler ? Doktor dedı kı hanı yapamıyo musun vs dedı yok yapamıyorum dedım hanı onlarda goruyo ılac verıyolar kullanıyorum telefon faln yok sadece 4 ve 8 arası aılemle gorusuyorum

emresyl

Kesin muafiyet verilecek diye bir kural yok, ama klinikteki değerlendirme muafiyet yönünde olursa, yeniden rapor vermeden heyete sevk etmeleri çok muhtemeldir

ankarada mi yatiyorsun ?

doktoru senmi zorladin heyete cikarmasi için?

kaç aylık askersin?

raporunda "ön tanı" olarak ne yazıldı?

ilk muayenede sıhhi izin sonrası kontrol muayenesi için kağıda süre belirttimi?

aktif suicidal ibaresi varmıydi raporda?

bu soruları cevaolarsan sana bir nebze sağlıklı cevap verilebilir. kurul tedaviyi yeterli görmezse tekrar havadeğişimi yada 1yıl erteleme verebilir

Ben zorlamadım heyete çıkar benı dıye o kendısı bu sekıl ıstedı bugün 11 gün oldu yatalı persembede 19 falan olucak 15 eylulde bırlıgıme teslım oldum yanı askerlıgım o zaman basladı. Ankara’da yapmıyorum sıhhı ızınden sonra komutanımla gorustum o benı rdmye yolladı ondan sonrada hastaneye hastanedende şuan kı olduğu gıbı pdıkıyatrı klınıgındeyım

bence doktorun proseduru bilmiyor ve heyete çıkan başka bir psikiyatr itiraz ediyor karara. durumun bundan ibaret olduğunu ddüşünüyorum. askeri bir.hastanede süreç kesinlikle bu şekilde isletilmiyor. bugün eski adıyla etimesgut askeri hava.hastanesinde ki doktorum; "ben.ayda 2000 tane askeri muayene ediyorum 3 aylık askere ilk muayenede kesinlikle istirahat verilmez dedi

alakası yok acemide ki arkadas bıle aldı ayrıca durumun kotu dıyelım napıcak 3 ayının dolmasını mı bekleyecek senın bence doktor bılmıyo

tüm psikotik rahatsızlıklar tedavi edilebilir. intihar girişimi yoksa ölüm riski hiç yok. kötü doktorlara rast gelmissin. 3 ay 5 ay değil mevzu, doktorun ikna olmasinda

intihar girişimi var işte o yüzden 12 gündür yatıyorum ilaç tedavisi alıyorum ben sadece bi kere 10 günlük bi sıhhi izin almıştım ailemin yanında geçirdim o iznide daha sonra birliğime geldim anlattım yok yapamıyorum ben kendime zarar vermeye baskamıstım cunku ordakıler dalga gecıyo kımseyle konustugum bısey yaptıgım yok yemek yeme ıcme vs hıc bısey yapmıyodum boluk komutanım kıta anketle işlevsellik doldurdu ıste rdmye gıttım rdmyede durumu anlattım oda benı hastaneye yonlendırdı hastanedekı doktorla konustum oda benı psıkıyatrı klınıgıne gonderdı ve sımdı ne olucak ne bıtıcek bılmıyorum burdakıler hava degısımı dıyo ama anlamadım hıc bısey ben 25 yasındayım bı gun olsun aılemden ayrı kalmadım kımsede kalmadım bana gore degılmıs dusunup duruyorum ne olucak ne bıtıcek kafayın yıcem artık burdakıler dıyo kı persembe klınıgın doktorlarının heyetıne cıkıcakmısım daha sonra hava degısıı dıyolar benım bıldııgım heyet tek bı tane degıl mı kesın karar verılınen yer

bide aksıjen buradakı doktorlar cok ılgılı

ya bide şöyle bişey var kardeş ben burda 20 güne yakın yatıcam burda yatıpta tekrar bırlıge katılmam cok ımkansız yanı yapamam gozum gonlum hep muaf olucagım yönde bu sekılde kendımı ıyı hıssedıyorum

bülent abi sanada aşk olsun rahat ona yakın mesaj attım tek bırıne cevap vermedın

emresyl

canım ciğerim, verecek cevabım yok ki yazayım :) Bundan sonra sabırla bekleyip sonucu göreceksin. Uzaktan hiç kimse muaf olup olmayacağını söyleyemez. Ama evet, bence muafiyet verme ihtimalleri gayet de yüksek.

emresyl

bencede bu durumda sana kuruldan muafiyet çıkacaktır. içini ferah tut istemediğin bi yerde kimse seni zorla tutmak istemez

Bugün klınıgın heyeti sadece 10 gün hava değişimi verdi oturanBoga yörükoglu napıcam bılmıyorum komutanımda 10 günlüğüne farklı sehıre falan gondermıcek buyuk ıhtımal ama tabur konutanıyla goruscekmıs aılemın yanına gıtmem ıcın bu 10 günden sonra ne olur sızce

doktor sadece 10gün istirahat mi yazdı? sıhhi izin olarak kullanmasinda tıbben sakınca yoktur yazmissa evindehb geçirmen için komutanin izin kagidi yazması gerekli.

klinik heyeti sanırım taburcu etmek maksadiyla toplaniyor, raporuna yazdiklari herşeyi ayrıntılı anlatabilirmisin

Üst Alt