Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rehabilitasyon Merkezleri hakkındaki olumsuz yorumlar üzerine.

Ancak bir rehabilitasyon merkezi açmanın karmaşıklığı ve zorluğundan habersiz kişiler "tabela" rehabilitasyon merkezlerinden bahsedebilir.

Kötü merkezler olabilir! Ama tabela merkezler olamaz!

Bilmeyenler için; Rehabilitasyon merkezleri 3 ayda bir ara denetim ve yılda 1 kez genel müfettiş denetiminden geçer. Bunun dışında yapılan tüm işlemler günlük olarak Milli Eğitim Bakanlığının MEBBİS sistemine işlenir. Tüm personel ve eğitim işlemleri MEB internet ağı üstünden yürütülür. Yanlış işlem yapma şansı yoktur.

Kötü hizmet veren merkezler bile standartlar yönergesine ve mevzuat gerekliliklerine uymak durumundadır. Uymadıkları takdirde ya ödeme alamazlar, ya da kapatılırlar.

Bunlara rağmen kötü hizmet elbette olabilir. Çaresi kolaydır. Gitmezsiniz, olur biter... Yeterli öğrencisi olmayan kurumlar zaten ayakta kalamaz.

Tabi burada "iyi kurum" denilince ne anlaşıldığı önemlidir. Veliye kömür veren mi, çocuğa kahvaltı veren mi, rapor işlemlerini takip eden mi, vs. vs. Yoksa iyi eğitim veren mi?

Bunu doğru analiz edip tercihlerimizi ona göre yaparsak "iyi" veya "kötü" konusunda bir uzlaşmaya varmış oluruz.

Tabi burada "iyi kurum" denilince ne anlaşıldığı önemlidir. Veliye kömür veren mi, çocuğa kahvaltı veren mi, rapor işlemlerini takip eden mi, vs. vs. Yoksa iyi eğitim veren mi?
Bunları ikide bir öne sürüyorsunuz ya brawo herneyse ama şunu bilin ki burda yazamadığım birçok şey var 9 yıldır neler gördük neler Allah aşkına bırakın artık bu merkezlerin avukatlığını ayrıca zaten hepsi aynı diyen yok rahat olun bu arada yukarda belirttiğiniz meb ile ilgili kısıma gelince denetimleride zamanıda biliyoruz merak etmeyin .....

Ancak bir rehabilitasyon merkezi açmanın karmaşıklığı ve zorluğundan habersiz kişiler "tabela" rehabilitasyon merkezlerinden bahsedebilir
Bu arada merkez açmak zor diyorsunuz şahıs 1 ayda emekli öğretmenin diploması ile kurumun masa sandel vs hazırlayıp öğretmenide müdür yapıp birde pisikolog merkez hazır hale geldi kendiside tekstilci ne olacak şimdi bırakın bence herkes birşeyleri anlatmaya kalksa neler çıkar ortaya neyse

Akberk sadece devenin bir kılından bahsetti..biz iyi niyetimizi koruyoruz daha iyi nasıl olur diye kafa yoralım... Yoksa birbirimizi yemeye gerek yok...

Sayın akberk,

Siz 9 yılda neler gördüyseniz, benim 20 yılda neler gördüğümü sanırım kafanızda canlandırabilirsiniz. Ben olabildiğince buraya bu örnekleri taşımamaya çalışıyorum.

Sizin sürekli saldırgan ve eleştirel tutumunuzu da anlayabilmiş değilim. Bir şeylerin daha iyi olmasından ziyade kurumların kafası uçurulsun gibi bir yaklaşım içindesiniz. Ayrıca bildiğinizi iddia ettiğiniz ve söylediğiniz şeyler arasında tutarsızlık var. Müfettişlerin daha ne yapmalarını bekliyorsunuz? Dilerseniz her kurumun başına bir müfettiş oturtsunlar, hiç oradan kalkmasın.

Kusura bakmazsanız öyle bir emekli öğretmenle falan kurum açılamaz. Kurucu ister tekstilci olsun, ister mobilyacı.. hiç bir önemi yok. Önemli olan kurum müdürüdür. Kurum müdürü haftada sadece 6 saat derse girebilir!

Modül adı verilen uygulama nedeniyle her çocuğun dersine girmesi "zorunlu" eğitimciler vardır. Bu eğitimciler olmadan kurum ödeme alamaz. En ufak bir kurumun bile en az 3-4 kişilik eğitimci kadrosuna ihtiyacı vardır.

Standartlar yönergesi ile bir kurumda olması gereken fiziksel ortamlar ayrıntısıyla belirtilmiştir. Devletin kendi okullarında bile olmayan şartlar mevcuttur.

Lafı fazla uzatmadan, şunu kabullenmeniz gerek; Özel eğitim Aile-Çocuk-Kurum arasındaki güven ilişkisine bağlıdır. Bu güven sarsıldığı zaman sonuç almak zorlaşır. Evinize ekmek alırken bile bildiğiniz, tanıdığınız yerden almaya çalışırsınız. Herşeyin iyisi, kötüsü olduğu gibi kurumlarında iyisi, kötüsü olur. Bu, gerek işletme zihniyetinden, gerek eğitimcisinden, gerekse başka nedenlerden kaynaklanabilir. Hatta velisinden bile kaynaklanabilir.

Sizin tutumunuzu doğru bulmuyorum. Veliler bu sistemin bir parçasıdır ve daha iyi olması için sistem içinde yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır. Birşeylerin daha doğru, daha düzgün olması için aylardır bakanlık kapısını aşındıran dernekler var. Ne yazık ki bu dernekler genellikle kurumların dernekleri ve arkalarında doğru dürüst veli desteği olmadığı için bir şey elde etmeleri çok zor oluyor.

Bakın burada daha önce 2 seans fark ücreti konusu tartışıldı. 1 yıldır bu fark ücretinin veliler tarafından değil, maliye tarafından karşılanması için çalışma yürütülüyor. Buna çaba gösteren kaç tane veli tanıyorsunuz. Çünkü veli için bu sadece ticari bir zihniyet! İyi ama para olmadan bazı şeyler olmuyor. Siz de artık bunu görebilmelisiniz.

Sayın hüseyin19,

Önceki mesajınızda gerçekten güzel bazı önerilerde bulunmuşsunuz. Bu dediklerinizi yapan kurumlar var. Veliler bu tür kurumları destekler ve tercih ederse diğerleri de bunları yapmak veya kapatmak zorunda kalır. Kanımca çözüm bu kadar basittir.

Adında eğitim ifadesi geçen bu ticarethaneleri kapatırsak;bu işi de, devlet eliyle yürütürsek rant diye bir şey kalmayacaktır.O zaman; ne şiş yanar, ne de kebap.

sizin sürekli saldırgan ve eleştirel tutumunuzu da anlayabilmiş değilim. Bir şeylerin daha iyi olmasından ziyade kurumların kafası uçurulsun gibi bir yaklaşım içindesiniz. Ayrıca bildiğinizi iddia ettiğiniz ve söylediğiniz şeyler arasında tutarsızlık var.
tutarsızlık gördüğünüz nedir açıklayın

kusura bakmazsanız öyle bir emekli öğretmenle falan kurum açılamaz. Kurucu ister tekstilci olsun, ister mobilyacı.. Hiç bir önemi yok. önemli olan kurum müdürüdür. Kurum müdürü haftada sadece 6 saat derse girebilir!
emekli öğretmen evet yani müdür

Ben şimdi bu yazdıklarımla tutumsuz oldum öylemi varsın olsun kişi karşısında kini kendisi gibi bilirmiş bundan sonra devam edin siz tutumunuza

saygılar

Sayın akberk,

Sizinle laf yarışına girme niyetinde değilim. Siz üzüm yemekten ziyade bağcıyı dövmek istiyorsunuz.

Yukarıda bayramali isimli üyenin yazdığı gibi kurumlar kapatılır da devlet bu işi kendi yapmaya başlarsa (ki güya yıllardır yapıyor zaten) siz de rahatlayacaksınız, biz de... O zaman derslere emekli öğretmen mi girer, ziraat mühendisi mi girer, yoksa kimyager mi girer hepimiz öğreniriz. Ne de olsa devletin bu konuda yayınladığı genelgesi var. :)

Sayın Metepe size göre merkezler ak bende diyorum ki bana göre arada karalarda var.bütün olay bu tüm merkezler kötüdür diyen yok zaten
Bu arada fikirlerin paylaşımı laf yarıştırmaksa aman neyse (İSTER KABUL EDİN İSTER ETMEYİN BEN KARALARIN VARLIĞINDAN SÖZ ETTİM OLAY BUDUR) SİZE HAYIRLI GÜNLER

bende bişey sorcam bu merkezlerden haksız kazanç elde edenleri nereye şikayet edeceğiz?adamlar öğrenciyi var gösteriyor halbuki ne veli ne öğrenci okulun yolunu biliyor.ailelerin eline 50-100 tutuşturuluyor.öğrenci eğitim alıyormuş gibi gösteriliyor.ayrıca buralarda yönetici olabilmek içiin çeşitli sıfatlara sahip olmak gerekmiyor mu??

arkadaşlar önçe hatayi kendimizde arayalim benin 2 çocugum 8 yildir ayni merkeze gidiyor ve bana başka merkezlerden parami teklif etmediler en yakın akrabami yanima getir diller bu okul bizim tanidik efendim akraba dir vs ama gidmedim rehabilitasyon mrz sahiba fizikçi hanimida işini ve hastasina adam gibi sahib çikan birisi mesala ögrençisi hasta gelme di ya önu geldi diye göztermiyo daha nçe 0 3 yaş arasi fizik yok idi devlet karşilamiyodu ben bagkurlu idim parali gidiyordum 2 çoçuk belli zanman sonra zorlandim ve çocuklardan birine ders allamayaçagim dedim olmaz dedi ve 5 ay benden para almadi bende sikortaya geçtim ha çürükde var bunlarin içinde onlarida kendimiz temizlemeliyiz milli eğtime şikayet et bakin sen bir tanesini nasil olluyorlar

Bu zamanda rehabilitasyon merkezleri her semte lazım .

Toplumun psikolojisi darmadağın olmuş durumda :)

Üst Alt