Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Remisyonda psikozum. Sadece uyumak için ilaç kullanıyorum. Başka bir sıkıntım yok

Descartes

Aktif Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
596
🌺🙋🤓Herkese acil şifalar dilerim. 25 senedir devam eden psikiyatrik tedavim var. Rabbime şükür; uzun zamandır stabilim. 3-4 gün önce , sürekli gittiğim psikiyatri doktorum " sen artık remisyon (iyileşme) evresinde psikozsun" dedi. İşlevsellik (çalışma) ve farkındalık gibi konularda da iyi durumda olduğumu söyledi. Özellikle, son 3-4 aydır psikozdan kaynaklı "negatif" belirtiler minimum seviyeye indi. Dikkat ve algılarım açıldı. Pozitif belirtileri de (hezeyan, perseküsyon, paranoya vs.) yaşamaya devam ediyorum. Ama mantıksız olduklarını idrak edip tolore edebiliyorum. Başlıkta yazdığım şekilde , gece Clonex 600 mg. içip uyuyorum. Sabah ayılmak biraz zor olsa da "yeniden güzel bir güne uyandık" motivasyonuyla kalkıyorum. işime gidiyorum.Keyifli ve verimli bir şekilde çalışıyorum. Hiçbir şeyi kafaya takmıyorum. Kendim için yaşamaya başladım. Ama darda kalana da yardım ederim. Herkese stabil ve mutlu günler dilerim.

Keyifli ve sağlıklı zamanlar dilerim. Yazdıklarınıza bakarak ben de remisyonda olduğumu söyleyebilirim. Hafif erotomanik düşüncelerim var, bu pozitif belirtilerden. Negatif belirtilerden isteksizlik beni mahvediyor. Kişilik yapımdan ötürü de kendini hor görmeye, aşağılamaya çok meyilliyim. Depresiflik pek çok zaman yüzeye vuruyor. İş ya da okula gitmiyorum. Gelecek planlarım var. İbadet hayatıyla zaman geçiriyorum. Sosyalim. Spora zaman ayırmaya çalışıyorum.

Yazdıklarınız farkındalığımı geliştirdi bir açıdan. Hastaneden arkadaşım da oradaki hastalardan çok daha iyi durumda olduğumu söylemişti. İsteksizliği yenip eski uğraşlarıma geri dönebilsem çok daha iyi olacağım.

Böyle devam Descartes hocam. 🥸 Umarım çook daha iyi günleriniz ve başarılarınız olur.

Konuyu okuyacak arkadaşlara da önerim, ilaçlarını düzenli ve doktorun dediği şekilde kullansınlar. Eğer birkaç yıl önce ilaçları kullanmayı bırakmasaydım ağır ataklar geçirip kendimi 2 kez üst üste hastanede bulmayacaktım, zaman kaybı yaşamamış olacaktım, arkadaşlarımla aram bozulmayacaktı ve en önemlisi belki de bu denli ağır hafıza bozukluğu oluşmayacaktı. Saniyelik bir hafızam var, cümlenin başını unutuyorum, bağlantı kuramıyorum konuşurken. Hoş, ilaçları bırakmasaydım hasta olduğuma dair bu denli farkındalık da geliştiremeyecektim o atakları yaşayıp. Çünkü çocuklukta başladı hastalığım ve ben nasıl başladığını hatırlamadığım için o günlerden beri verilen ilaçları devamlı kullanıyordum. Bana hastaymışım gibi gelmiyordu. Şimdiyse A S L A bırakmam ilaçları. Daha iyisi çıkana kadar en iyisi bu. N'apalım. :)

Son düzenleme:
@Samarra,

"Böyle devam Descartes hocam. 🥸 Umarım çook daha iyi günleriniz ve başarılarınız olur" diye yazmışsınız

Kendinizle alakalı yorumlarınızı da okudum . Geçmiş olsun İyi dilek ve temennileriniz için teşekkür ederim. Cümlemize inş..

@Ahmet T,

Kardeşim. Sağolasın; sana da teşekkürler. Hepimiz için aynı dileklerle...

Son düzenleme:
İyileşen arkadaşlar adına mutluyum, ben de atak takıntısını halledebilsem çok iyi olacak.
2023 yılındaki atak hariç hiç tam anlamıyla psikoz geçirmedim. Belli dönemler psikoza benzeyen durumlar yaşıyorum ve her seferinde atak geçireceğim sanıyorum. Hastalık hakkında düşünmekten mi kaynaklanıyor yoksa gerçekten mental bir durum mu bilemem.

Sizin adınıza sevindim. Umarım daha güzel günleriniz daim olur.

Psikiyatrik anlamda ben de memnunum şu an hayattan. Hayat kalitem kendime göre normal diyebilirim. 110 kilo olmuşumdur. İş dışında 2 arkadaşım hariç dışarı gezmeye çıkmıyorum. Cumartesi pazar tatilde dışarı çıkmıyorum. Eski bir arkadaş toplanmışlar satranç oynayacaz cafede dediler. Ben cumartesi pazar dışarı çıkmıyorum dedim. İstanbulda bir polis arkadaş vardı buraya gelmiş aynısını söyledim, cumartesi pazar çıkmıyorum deyince bir daha aramadı.

@osmangazi,
Çok teşekkür ederim. Sana buluşma teklif eden kişiye "cumartesi/pazar çıkmıyorum" dersen bir daha aramaması doğal. Bence bu fırsatları değerlendir.

@Ahmet T,
Evet kardeşim 14 senedir Clonex'e devam ediyorum. Ama ilaç tek başına fayda sağlamadı. İşe gidip çalışmanın da olumlu etkisi var.

@Pickle, "halledebilsem çok iyi olacak" diye yazdığın atak takıntısı nasıl bir şey ? Ne yaşıyorsun ?

Son düzenleme:
@Descartes, senin adına çok sevindim hocam, umarım tüm hastalar olarak sizin gibi iyileşme dönemine gireriz ve uzun bir süre o şekilde kalabiliriz.
Hayırlı , sağlıklı ,mutlu günler dilerim

@Descartes, Kendi oğlum remisyona girmiş gibi sevindim maşaAllah Subhanallah. 🙂

İnşaAllah çok uzun süreli olup ilaçsızda hayatını devam ettireceğin günler olur.

@Descartes,
Ufak tefek durumlar yaşadıktan sonra acaba 2023 yılındaki gibi akıl sağlığımı kaybeder miyim düşünceleri.

Geçen yaz "sanki daha önce ölmeliydim de tanrı hata yaptı" diye düşünüyordum. Altını çizeyim, psikotik atağım sırasında öldüğümü sanmıştım.

Bu yıl tanımadığım insanların benim hakkında konuştuklarını düşündüğüm dönemler oldu.

Çok yakın bir zamanda sokaktaki insanların bana saldıracağını sanıyordum.

Bu durumları yaşadıktan sonra 2023 yılındaki gibi atak geçirir miyim düşünceleri oluyor.

---2023---
2023 yılında öldüğümü sandım. Arafta olduğumu düşündüm. Etrafımdaki insanları cin sandım. Televizyonda, internette insanlar benim hakkımda konuşuyordu. Yıllar önce çıkan şarkılar bile benim için yazılmıştı. Bu durumu 18 yaşından sonra herkes yaşıyor ama çocuklara söylenmiyor, sır diye düşünmüştüm. Her an Allah çarpacak diye tetikteydim, gece olunca uyumaktan korkuyordum. Duyduğum okuduğum kelimelerin arkasında hep gizli bir anlam var sanıyordum. İnsanlar yaşımı sorduğunda gizli mesaj olarak 30 diyordum mesela (19 yaşındaydım). Param sonsuz sanıyordum çünkü telefonuma uygulamalardan "şu araba hediye, şu iphone hediye" diye bildirim geliyordu. Otobüs bileti parası için adama 5 lira uzatmıştım şaşırmıştı.

@Ben_Claudius, hocam ;) sağolasın. 15 yaşında çocuk psikiyatrisinde başlayıp bugüne kadar (43 yaşındayım) devam eden (9 defa da yatışlı) bir süreçten sonra artık biraz da mutlu olalım. Herkes mutlu olsun. Temennilerinize birebir katılıyorum. Güzel sözleriniz için teşekkürler.

@kara duman, abim eyvallah :giggle: Allah razı olsun. Sizi zaten burada, sanal da olsa manevi amcam gibi görüyorum. Birikimli yorumlarınızı ilgiyle takip ediyorum. İlaçsız devam edeceğim günler olur mu ? pek sanmıyorum ama şimdiki halimden memnunum. İnşallah oğlunuzda da sesler kesilir ve remisyon evresine girer. Dualarım sizinle olacaktır.

@Pickle, :unsure: sizde hezeyan&paranoya karışımı epey farklı duygu durumu geçişleri olmuş. Ama yazdıklarınıza bakılırsa içgörü geliştirmişsiniz Belli bir farkındalık seviyesine ulaşmışsınız. Bu çok önemli bir detay. Geçmiş olsun.

@Descartes, sizin adınıza gerçekten çok sevindim, umarım burada ki herkes ve tüm hastalar iyi olur. 😊

@Can1963, 🤓 teşekkür ederim. Maksadım kendimi ön plana çıkarmak değil. Beni bilen bilir. Düzenli ilaç kullanımı ve meslek edinip çalışarak hemen herkes stabil ve remisyon bir evreye geçebilir. Hepimiz için güzel & mutlu günler temenni ediyorum. Amin; ecmain...

Ülkece herkes hasta

Seven sevdiğiyle olsa kimse hasta olmaz net

Üst Alt