Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Resen öğretmen tayinleri şu anda ne durumda?

Konular
68
Reaksiyonlar
148
merhabalar,

benim engelli raporumun süresi çoktan bitmişti çünkü en son 5 yıl önce almıştım ve en son çıkan haberlere göre eğer engelli haklarından yararlanmak istiyorsam raporumu yenilemem gerekliymiş sanırım.
peki öğretmen yer değişikliğinde durum nedir. bu kaldığım yeri hatta evimi dahi değiştirmek istemiyorum. hatta evimi değiştirmemek için her gün arabayla gitgel yaklaşık 60 km yıol yapıyorum işe gittiğim günlerde.

sorum şu: ben bu raporu eğer yenilemezsem meb bana atamanız şu ilçede ama orda boş yer şuan da yok diyip beni başka ilçeye paşa paşa gönderebilir mi ?

teşekkürler.

sanırım riski göze alıcam. yani raporu yenilememeyi düşünüyorum. Ben iyiyim elhamdulillah. Sanki doğru olan bu. beni ücra bir yere göndereceklerdir tahminim. Ama işimi sürdürmüş olacağım inşallah diğer taraftan. Büyük risk ama rapor almak istemiyorum açıkçası. bu ilçeyi ve ikamet ettiğim evimi çok seviyordum. :(

Allah hayırlısını versin. Amin.

Engelli öğretmen atamalarında öğretmen olabilir raporu almak zor mu yani Zorluk çıkartıyorlar mı engellilere

@BUYUKADA28, evet. 1 yıl süreliydi fakat covid şu bu nedenlerden sağlık bakanlığı kararı ile sağlık saporlarının süreleri her yıl uzatılıyordu.

@emre 78, konu bu değil.
Ben zaten 6 yıllık öğretmen olduğuma göre sizin dediğiniz raporu zaten almıştım. :) konu resen atamalar. (Resen yer değişiklikleri)

@kar&yağmur seninki karışık duruyor süresi bitmiş raporlar ile devam ediyorsun. Sanırım özlük bölümün takip yapmamış

Süreli rapor ile sürekli vergi indirimi alanlar gibi.

@BUYUKADA28, vergi indirimi ile bi ilgisi yok bence. biraz detaylandırabilir misiniz dediğinizi. Ayrıca öğretmen olmadığınızı düşünüyorum.
konu başlığı anlaşılmadı ise ben detaylandırabilirim.

Bir şey sorabilir miyim engelli öğretmen adayları öğretmen olurken öğretmenliğine uygundur raporu istiyorlar ya engellilere bunu alırken Zorluk çıkartıyorlar mı veya siz hangi hastaneden aldınız bu raporu

editörün dikkatine : ilgisiz yorumları kaldırmanız mümkün müdür? (Benim bu yorumum dahil)

@emre 78, hangi hastane olduğuna dair bilgiyi paylaşmak isemiyorum. Ama devlet hastanesi idi.
Diğer sorunuza cevap: ben kendi düzenli gittiğim doktoruma yönlendirildim fakat heyette de bir hekim vardı. ayrıca alandaki diğer hekimler de onayladı benim için (diğer psikiyatrist hekimlerin de imza attıklarını gördüm bu bahsettiğim hekimler muayene olduğum ve heyetteki psikiyatristin dışında farklı psikiyatri hekimleri idi). Ama herkesin durumu farklı yani aynı olmayabilir ve ben doktorların nasıl karar alabileceğini kestiremem. sorunuza Anlamlı/belirgin bir cevap yok yani.

hatırlatma: @emre 78, sizin bahsettiğiniz durum bildirir rapor, benim bu başlıkta bahsettiğim rapor engelli raporu.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, @kar&yağmur, öncelikle soruma elinden geldiği kadar cevap verdiğin için çok teşekkürler ikincisi de editöre çağrıda bulunmuşsun ben de engellilerle ilgili öğretmenlikle ilgili bir soru sordum yani sen konu raporla ilgili ben de öğretmenlikle ilgili rapor süreci ile ilgili bir soru sordum yani çok za konuyla alakasız bir soru sormadım ben gidip akşamki maçın skoru kaç kaç biter arkadaşlar diye mi yazdım veya bu sene ortaöğretim önlisans atama taban puanları kaç olur diye de sormadım yani bence sen biraz burada pek empatik bi yaptığını söyleyemem bir eğitimciye yakıştıramadım kusura bakma biraz bence ben dili ile konuşmuşsun bu beni biraz üzdü

@emre 78, sizi anlıyorum ve görüşünüze saygı duyuyorum.
lakin sizin sorduğunuz soru başlığın ne istediğinden çok uzak. elbette minimal düzeydede olsa bir alaka kurulabiliyor. Ama bu genel olarak birçok konu için söz kelime sınırı olmazsa mümkün :)

ayrıca kaldırılmasına yönelik talebim de şunun için. Aynı konu başlığına dönük arama yapan diğer öğretmenler olabilir. benve bu durumdaki öğretmenler için dağınıklığa yol açıyor.
yani kişisel görüşüm tabi. Amacım sizi üzmek de değildi.

@BUYUKADA28, açıklamanız muhakeme yapabilmem için çok yetersiz. şayet biz öğretmenlerin engelli raporu aldıktan sonra bu rapor süreli ise eğer süre bitiminde rapor geçersiz olacağından öğretmenliğe devam etmemeleri gerektiği ise bu doğru değil. Engelli vergi indirimi zaten konuyla hiç alakalı değil .

dediğim gibi açıklamanız belli bir çıkarım yapabilmem için yetersiz ve alakasız hani sizleri üzmek için söylemiyorum bunu sadece dağınıklık oluşturuyor. Ayrıca benim dışımda aynıo durumu payşlaşan öğretmenler olabilir.,

bekleyin başka detaylar paylaşayım anlayınız diye.

resen atama nedir:

öncelikle resen atama yani resen yer değiştirme atanmış öğretmenlerin norm fazlası gibi bir nedenden bakanlıkça yerinin kendi isteği olmadan yani zorunlu olarak değiştirilmesidir.

norm fazlası olmak: bakanlığın belirlediği her okuldaki ders saatlerine göre olması gereken öğretmen sayısıdır.

engelli raporu: bu başlık altında atıf şu: bu raporu alırsam resen atamadan muaf olacağım. Almasam normal kadrolu öğretmenlerle aynı haklara sahibim. fakat engellilik durumunun beraberinde getirdiği resen atamadan istisna hakkından yararlanamam.

işte bu raporu alıp almamak ta tereddüt yaşadığım için açtım başlığı.

Son düzenleme:
@BUYUKADA28, ne düşmesi lazım? öğretmenlikten atılmam mı lazım ne dediğiniz anlaşılmıyor? (Böyle bir iddianız varsa böyle birşey yok)

zaten defalarca forumdada konuşuldu.

bakın habere:

ya öyle şeyler yazanlar oluyor ki bazen zaten bildiğim şeyden şüphe edeceğim geliyor. 😇

Son düzenleme:
Üst Alt