Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

ReSound işitme cihazları kullanan var mı?

Kalbiselim

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
gaes firması nasıldır kalitesi falan...bu cihazı kulanana arkadaş varmı acaba

teşekürler..

bu gaes firması ispanyol bir firma ..sitesinde 60. yıldönümü yazıyo.. başkada bilgim yok bir sorayım dedim.kullanan varmı .

ReSound tanınmış ve kaliteli bir markadır ama Türkiye'de pek bilinirliği yoktur.Soykankaan arkadaşın dediği gibi ,Türkiye de servis sorunuyla karşılaşırsınız.Ben bir modelini denedim ama bana uygun gelmedi açıkçası.Kullanacak olanın kayıp derecelerini belirtirseniz size daha fazla yardımcı olabilirim.

merhaba lethe
resound canta 780 d benim cihazim
inan uc tane biri oticon ikincisi rexton ucuncusu phlips analog aldim cessitli zamanlarda hic ama hic kullanamadim sabirla kullanmak istesemde
sonra koklear implant ameliyati oldum cok cektim implanttan 7 yil kullanip veda ettim implanta
cok agir isitiyorum kaldikmi az isitsede tek kulaga
eski cihaz denemelerimle bidaha cihazdan faydalanamiycagimi zannediyordum
ailem bana moral olsun diye dijital resound aldi yeniden dunyaya gelmis gibi oldum
cihaz cok guzel ama sattiklari yerden hic fayda goremiyorum
3 yildir kullaniyorum hic kulagimdan cikarmadan hic bakim yaptirmadan
nereye baktirayimki
satici hic koklu cihaz saticilari seviyesinde degil
yeni bir cihaz alicam bakalim siemens istiyorumama

GN Resound

Arkadaşlar GN Resound aslında çok çok güzel bir marka Shukufe nin kullandığı modelde en gelişmiş modellerinden bir tanesi. Geçen seneye kadar yaklaşık 30 yıldır bı cihazı türkiyeye getiren firma GÜMAŞ idi ama sonradan firma el değiştirdi ve bazı sorunlar yaşandı. Diğer arkadaşların dediği gibi cihazı almak değil sonrasındaki hizmette çok önemli. GN Resound, Danavox cihazları ile ilgili sorun yada ayarlarında sorun yaşayan var ise yardım edebilirim. Gümas firmasında uzun yıllar çalıştım o yüzden programları ve teknik detaylarını iyi biliyorum. Marka olarak güveneceğiniz bir markadır kullanan arkadaşların akıllarında soru işareti kalmasın.

hay cok yasa murat aslankara uzmanimiz
dedigim gibi cihazim cok iyi
ilk ayarlatmada cok iyi olmustu
hic televizyon sesi almiyorum eve gelen televizyonun sesini acsana diyince mahcup oluyom diye su sesi actirayim demistim vakti zamaninda gumastan aldimya
onu acicam diye sesleri hepten yukseltti benki televizyondan bisi anlamam gurultuler feci diye bida gittim bana odyo olctur dedi
bende yolunu bulamadim cihaz kullanmakta acemiydim hastanelerde sira bekliyip bezdim biraktim
bole olmicak diye eskisehir anadolu universitesinde hulya hanim sagolsun iyi bi ayarlattimdi
simdi eh idare ediyoz ama bu sesi hic kisamiyom sozde 3 tane ayar yapmisti
dugmeye basinda otuyo ama sesler hic kisilmiyo
bagirarak konusan insanlarin oldugu yerlerde rahatsiz oluyorum
olsun napalim cihaz takmadan hic yapamiyorum
bakim yaptirayom diye hulya hanima danisinca aldigin firmaya basvur dedi
bende orayla iliskimi kestim kucucuk bi faydalari olmadi cunkum
2800 ytleye sattilar hicbi garanti sati iin killari kipirdamadi
sizden ricam bu hayat pahaliliginda cihazimi baktirayimki biraz keseyi duzeltene kadar idare etsin bu markayi ankarada nerede bakim yapiliyor
cok tesekkur ederim

Suhukufe ufak tefek sorunlar da olsa umarım düzelir. Cihazında ses ve program ayarı yapan kısımda aşağı doğru bır kac kez kısa kısa cekersen dugmeyı kısması gerekmekte ama aşağı doğru cekıp bekler ısen yada yada yukarı doğru o zaman program değiştirir cıhazın. Tum bu dedıklerımı sağlıklı yapmıyor ıse cıhazın ıc ayarlarından kaynaklı olabılır veya potans yani ses ayarı kısmı arıza yapmıs olabılır. Su anda ankarada kım bakıyor bılmıyorum. Eskıden Kızılay Menekse 2 sokakta İ Mer vardı sonrasında Gümaş kendı yerını acmıstı ama Gaes fırması orada kımınle calısıyor bılmıyorum. Arastırı haber verırım sana tekrar

3 yildir kullaniyorum iyice alistim bende cihazima boylede kllaniliyor ama ilk ayari cok guzel olmustu
hulya hanim 3 ayar yapiyom demisti bide gumastaki hanim sabitlemis sesleri demisti ne demeksebidaha cihaz alirsam ilk ayardan sonra hic kimseye elletmicem o programi hic bozdurmicam
verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler murat aslankara

Gn resound marka cihazı aldım dün : ) servis sorunu olacağını sanmıyorum oticon kadar şubesi var istanbulda ..
shukufe Ankara kızılay meşrutiyet caddesinde varmış şubesi

hayirli olsun lethe gule gule kullan
istanbul ankara bursa izmir yaziyo gaes sitesinde baktim
biz resound aldik diye baska sehirde yasamiyalim arkadas baska bi cihaz edinene kadar

merhaba arkadaşlar,ben bugün resoundla tanıştım,çok güzel,inanılmaz küçük ve hafif.satıcı firma servis konusunda hiçbir sorun yaşamayacağımı garani etti.henüz denemesini yapmadım inşallah bana uyar.ama fiyatı 3000 tl dedi,biraz abartı geldi.ne dersiniz daha uygun nasıl alırım.

beni sasrttiniz a bahcivan disaridan begenipte 3000 lira vermek istediginizianliyamadim evinize asmak icin tablo degil isitmenizi duzeltecek cihaz alicaksiniz
once denemelisiniz resound ama hangisi isitme kaybiniz ne kadar burda bilgi paylasimi isterseniz bilgili arkadaslar var

tekrar merhaba,
öncelikle hemen cevabımı yazayım,benim işitme kaybım %35-40 arası biryerlerde,hatta doktor cihaza gerek bile yok,zaten kurum da karşılamayabilir dedi fakat iş yerimde yabancı dil konuşuluyor ve ben bazen yanlış anlayabiliyorum,bu yüzden cihaz almaya karar verdim.araştırdım soruşturdum,hem cihaz oldukça teknolojik hem kayıp az,sonuç olarak resoundun bana uymamasının çok küçük ihtimal olduğunu öğrendim.

Son mesajımdan bu yana ne olduğuna gelince;ebaydan açık arttırma ile 1 adedi 3000 tl olan dot20 cihazının 2 adedini 1000 tl ye satınaldım,odiomu ingilteredeki satıcıya maille gönderdim,ayarını yapıp gönderdiler,5 günde elimde oldu ve aynı gün hiç sorunsuz kullanmaya başladım.olağanüstü müthiş bir cihaz,normalde duyduğum sesler yine aynı seviyede ama daha önce duyamadığım tiz sesleri,fısıltılı konuşmaları,cep telefonu titreşimini müthiş duyuyorum.cihaz 3 hafta boyunda kademeli olarak ayar yükseltti ve bana hiç mi hiç sıkıntı yaratmadı.bakım ve kullanımıyla ilgili sorularımı da maille soruyorum ve ertesi gün cevap geliyor.ilave ayarları için de burada bir merkeze gideceğim,sadece 20 tl ödeyeceğim.
ayrıca tek yerine 2 cihaz almak hayatımın en isabetli kararlarından biri oldu.tek cihaz taktığımda her iki kulağımda ayrı sesler duyuyormuşum gibi oluyor,ikisini takınca bütünlük sağlanıyor.

Merhabalar. Üzerinde yanda DANALOGIC 6, iç yanda da ReSound 6070-DVI yazan bir cihaz geçti. Daha önce kullandığım cihazdan çok ve kaliteli duyuyorum. Ancak ayarlaması yapılırsa sanki mükemmel duyacağıma inanıyorum. İzmirdeyim ve cihazı konaktaki şubesine götürdüm. Cihazınız eski olduğu için bizde PC programı yok dediler.
Yardımcı olabilir misiniz?

işitme merkezinin ismi gaes se soyleyin diger bayilerden alsınlar programını. bana kesip atmıslar gibi geliyor.

Bornova/İzmir deki bayiye de telefonla sordu ancak onda da yokmuş.

Forumda Murat isimli arkadaş "programlar hakkında bilgim var" diye yazmış. Belki birisi yardımcı olabilir diye düşünmüştüm.

shukufe;
cennet widex senso p 38 kulak arkası modelını bıdene mesajlarını alıyorım

abahcivan;
merhaba abahcıvan bende işitme cıhazı hiç kullanmadım almak için arastırma yapıyom denemeden alma denılıyor bana sadece bayıı de deneme hakkı verılıyor birde resound ilk defa duydum denemek için nasıl olanak verıyorular testım asagıdakı lınkte bana faydası olur mu denemek için ne yapmalıyım tesekkur ederım ekremm wıdex senso p 38 denedınız mı

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting

yok ekremcim benim gonlum gene resoundda cantam cok iyi ama kayibimi karsilamiyo sparx denedim on almak istiyom
ben bu cantayi gumastan alip yolundum simdi albunu 1900 tl gibi alirsin gibisini soleyice iyice asik oldum sparx a gaes ankarra subesinde mudur umit bey cok ilgileniyo bana gore gumasin gunahini gaes odememeli bide biraz ucuz verirlerse tadinda yenmez:)

1599 dolarmis bu web sitesinde.ingilizcebilgi de var.

sparxbteword.gif

sparx.gif

ReSound Sparx High Power BTE Hearing Aid

ReSound Sparx is the sound of super-power
ReSound Sparx is the new super-power behind-the-ear hearing instrument. With a maximum gain of 81 dB and a peak output of 141 dB, Sparx delivers the power that super-power patients demand and provides more usable gain than many other super-power hearing aids. This ensures maximum audibility for super-power users.
ReSound Sparx not only meets the power demands of super-power users, but also leverages the core technologies of ReSound to deliver Sound by ReSound™ in this super-power hearing instrument.

ReSound Sparx High Power BTE Hearing Aid
Payment Plans Available.
Call 1-877-777-1710 for a free phone consultation to see if the GN ReSound Sparx High Power BTE Hearing Aid is right for you

Sayın Shukufe aşağıdaki linkde resound spark lite fiatı 2000 TL görünüyor, sanırım baktığınızla aynı cihazdır. Ayrıca resound sitesinde 2 cihaz alana 2. si 01.Aralık 2010 a kadar % 50 indirimli olduğu belirtilmiş.

ReSound Fiyat Listesi

iyi günler dileğimle.

bugun resound canta isitme cihazimin yasgunu:eek:4.u bitirip 5 e basti kocaman bi pastayla yeni yas gununu kutliycam cihazimin
herne kadar isitmi tam karsilamasada beni yolda birakmadan sesleri cok guzel duyuruyor
bu kadar zamandir 3-5 ayarlatmaktan baska odyometrist tamirci gormedi umarim yeni kuvvetli bi cihaz edinene kadar beni yolda birakmaz

sevgili shukufe,
cihazının doğum gününü kutlar, tamir yüzü görmeden cihazına ve sana nice yıllar dilerim!
:)

selam
ani işitme kaybın yaşadım
sağ kulakta %67 işitme kaybım mevcut
resound live 581 modelini aldım.
ilk problemim keni sesimi kötü alıyorum.rahatsız edci
(sanki grip olmuşum gibi sesimi kötü alıyorum.)
yorumlarınızı bekliyoru
şimdiden teşekkürler
etiket fiyatı 2500tl. dediler 2000 liraya aldım
fiyat hhakkındada yorumlarınızı alırsam memnun olurum

Kalbiselim

Eğer memnunsan cihazından Kadıköy altıyolda teknik servisi var...
Oraya verebilirsin...
İstanbul
bu adresten İstanbul bayileri yazıyor..

Ama illa değiştireceksen Oticon ya da Phonak iyi markalar araştırdığım kadarıyla...

Bugün denemeye gittim önce phonak denedim ama phonakta radyo gibi bir ses aldım etraftaki tüm takırtıları duymaya başladım ama rahatsız edici bir sesti.

Sonra gaes diye biryerde resound adında bir cihaz denedim önce ilgilenen bayanla konuşurken onun konuşmalarının ekosu kulağımda yankılanmaya başladı bir ayar daha yaptı bildiğin normal duyar gibi oldum .

Hatta ısrarla sordum cihazı kapadınızmı diye neden diye sorunca aynı doğalmış gibi duyuyorum şu an dedim hayır kapamadım konuşamaları daha net doğal anlıyorsunuz dedi .

Fiyatta 1800 dediler kulağım 50 db de ne yapmam lazım alsammı almasammı karar veremedim .

İşyeri dışında evde pek ihtiyaç duymuyorum .

Yanlızca işyerinde taksam evde çıkarsam tak çıkar kulağa zararı olurmu ?

strazyevsk

Selamlar,
Ben de dün Ümraniye deki GAES e gidip test yaptırdım bende de %50 oranında kayıp var. Bana da başta 3000 TL lik cihaz önerdiler. Fiyat bütçemi aştığı için 1800 TL lik bir üründe (Resound Al561) mutabık kaldık gibi ama hemen almak istemedim. Şu an araştırma evresindeyim. Siz aldınız mı? Aldıysanız son durumunuz nedir?
Başka arkadaşların da önerilerini bekliyorum.

resound 👍

@ridvan77 kesinlikle pişman olmazsın çok güzel bir model

Bende uzun yıllardır resound kullanıyorum her zaman servisinden de elemanlarından da memnun kaldım özellikle Ümraniye şubeden keşke üst modelleri tercih edebilsen çok büyük kolaylık sağlıyor çünkü ama sağlık olsun ilerde imkanların doğrultusunda yenilersin ben şuan tasarım ödülü almış Links modelini kullanıyorum işitme kaybını karşılayan herkese şiddetle tavsiye ederim teknoloji harikası bir ürün ��

@ rıdvan

Henüz almadım çünkü sigortam yoktu . Ama cumaya kadar işbaşı yapıyorum en geç sigorta girişimle birlikte bu hafta başı alıcam resound olanı .

Ben cihaz kulağıma zarar verir mi acaba diye çok hassas düşündüğüm için pek yanaşmıyordum ve denediğim cihazlarda hangisinin zarar verebileceğini gördüm .
Phonak diye bir cihaz denedim kulağıma normalde duymadığım dışarıdan araba sesleri yan odadaki konuşma sesleri radyodan geliyormuş gibi gelmeye başladı ve rahatsız etti kulağımı .
Sonra bu resound markasını denedim ve konuşmama yaptığı yankılanma dışında karşımda ki bayanın konuşması müthiş doğal geldi bana .Ve ben söyleyince ayarıyla oynadı ve o yankılanma da gitti .
Denediğim model kulak arkasıydı ve fiyatı da 1800 tl idi .Bence marka ve fiyata çok takılma . Dene seni hangisi rahatsız etmiyor ve iyi bir duyum sağlıyorsa onu al .

odyo odasinda yankilama belli olmaz. o yuksek sestir bence. ilk defa cihaz alicam dediginiz icin dedim.
yankilama gercek hayatta olur. mesela buyuk yerler, okul, banka, buyuk salonlar orda olur yankilama.
cihaza biraz daha cok para verince, yane bir ustunu alirsaniz o zaman olmuyo yankilama. giris sinifi alt sinif cihazlarda bu olabiliyor. kimse keyfinden cok para vermek istemez baska cihaza.

Merhabalar,
kardeşim pek araştırma yapmadan anneme gn-resound al-587 işitme cihazı almış. Cihazları ben taktığımda kulaklarıma gelen ses televizyondaki konuşmalar kadar net değil ama kısa dalga radyo yayınındaki ses kadar da kötü değil. Sizin kullandığınız cihazların sesini netlik olarak tarif etmeye çalışır mısınız? Doğal konuşma sesi , televizyon sesi veya radyo sesi vs.. şeklinde örneklerle. Teşekkürler.

Üst Alt