Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Risperdal Consta iğne hakkında bilgi edinmek istiyorum...?

EHN1905

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba, arkadaşlar yaklaşık 10 yıldır psikolojik tedavi görüyorum ve kullanmadığım ilaç kalmadı artık nirvana denecek nokta profösöre gidyorum çünkü artık yıldım 10 yıldır anksiyetem hiç geçmiyor okb yer yer bloke oluyor ama anksiyete kuşkucul düşünce korku gibi sorunlarım var ve aşamıyorum olmuyor bu güne dek kullanmadığım.[FONT=Arial]

[/FONT]
Anksiyolitik: [FONT=arial]Xanax ativan vb. kullanmadığım antidepresan ve antipsikotik kalmadı kimi kasılma yaptı kimi kilo kimi uyku yaptı şimdi ise 1 tam günde 1 adet 500 mg depakin - 1 adet 15 mg aripa aripiprazol -1 adet 1 mg Rileptid [/FONT][FONT=arial]Risperidon 2x1 sabah akşam faverin antidepresan yer yer tranko buskas veya xanax alıyorum.

[/FONT]Sorum şu iğne nasıl kullanılıyor ve iğne olduktan sonra bu ilacın hapınıda almak gereklmi acaba ?

teşekkür ederim.

EHN1905

Fazla ilaç ile tedaviden ziyade erken teşhis ve tedavi daha iyi sonuç veriyor.

Risperdal Consta Kullananlar Var mı?

Merhaba arkadaşlar 2 yıl önce psikotik bozukluk tanısı kondu bana yani psikozunm2 yıl boyunca risperdal 3 mg kullandım şuan ilacım değişti doktor risperdal consta 50 mg 2 haftada bir iğne verdi.risperdal consta kullananlar varmı ilacın yan etkileri neler faydası neler hissediliyor mu ?bilgilendirirseniz sevinirim

Son düzenleme:
Mcan96

Bende risperdal 3 mg kullanıyorum neden değiştirdi doktor hastalığın ne boyutta çalışabiliyor musun

Ben öğrenciyim kafamda benim telefonlarımı dinliyorlar düşüncelerimi okuyorlar gibi sabit düşünceler hala değişmedi o yüzden ilaci değiştirmiş olabilir doktor

Mcan96
kardeşim banada geçmişte yazmışlardı kişiden kişiye değişir beni dikkate alma banada pskotik ilaçlar verildi bahsettiğin iğne verildi içimin sıkıntısından çatlayacak gibiydim aşırı ağırlaştırdı çalışamıyordum ben hastalığıma yordum ve fakat sonradan anladımki ilaçlardanmış doktoru değiştim başka yol izledim başka doktorla biri bir ilaç yazdımı diğerleride aynı yolu izliyor benim gördüğüm bu nitekim bana yanlış teşhiş koyduklarını hastalıkların birbirine benzediğini ii bir doktora veya üniversite veya araştırma hastanesinde gertçek teşhişi 10 sene sonra engelli kontrol muayenesinde öğrendim baktım teşhise araştırma yaptım evet aynen benim teşhisti tavsiyem aman aman iyi bir doktara gitmen aynı zamanda kendinin doktoru olmaya çalışman geçmiş olsun..

MUSTAFA44

Hayırlısı 2 hafta oldu iğne olalı yine yarari olmassa bende başka çareler arayabilirim

Mcan96

Raporun varmı varsa yüzde kaç raporunda organik olmayan psikoz mu yazıyor yoksa paranoid şizofrenimi

Selam
Bende risperdal consta enjeksiyon oluyorum. İlk 4ay 15 günde 1 şuan ise 20gunde 1 taneolarak vuruluyorum ilaçlarının fazlalığı nedeniyle tam olarak ne işe yaradığını anlamadim ama sanırım sanrilara düşünce bozukluğuna çok iyi geliyor sıkıntılarimdan kurtuldum gibi

Bende 15 günde 1 , risperdal consta kullanıyorum yanında , ketiapin, aripiprazol, biperiden kullanıyorum 3 senedir...

Sprites

Risperdal Consta kaç mg ?25,37,5 birde 50 mg si mevcut benim vurulduğum en yüksek doz olan 50 mg mesela

Mcan96
50 mg olanından kullaniyorum. Yanında cipralex10mg lamictal 100mg rexapin 7.5 mg alıyorum bunları düzenli kullanarak sanrilarim kayboldu ama hayattan keyif almıyorum pek ne yapsam yetmiyo ilaçlar dopamin reseptörlerini bloke ediyo sanırım öyle duymuştum onunda böyle bı duruma getiridigini düşünüyorum.

Mcan96
50 mg olanından kullaniyorum. Yanında cipralex10mg lamictal 100mg rexapin 7.5 mg alıyorum bunları düzenli kullanarak sanrilarim kayboldu ama hayattan keyif almıyorum pek ne yapsam yetmiyo ilaçlar dopamin reseptörlerini bloke ediyo sanırım öyle duymuştum onunda böyle bı duruma getiridigini düşünüyorum.

Ne gibi sanrıların vardı seni heyecanlandıran bişeyler yok mu

Koalaaa
TV ile konusuyodum mehdilik vardı bı ara dünyaya ben hukmediyoeum oldu ay bı ara ay bulutlarla kaplıydı elimle bulutlu olan ayı berrak halrn getirdim yanımda iki üç kişi beni izliyodu deli demislerdir kesin ama ay bulutlardan arinmisti aynısını bı gün güneşe yaptım oda tesadüfen aynı şekilde bulutlardan arındı daha çok şey varsa buraya sigdiramiyorum. Eskiden hevesim vardı bişiler yapmak için şimdi onu kaybettim 3 4 senedir keyifsizim uzeine ilaçlarda olunca garip bı hal aldım ama bu foruma yazıp bı kaç kişiye dertlerini dökünce insan biraz iyi hissediyor kendini bu arada ilk paranoid sizo sonrasında ise sizoaffektif teşhisi konuldu senin ne gibi sıkıntılarin vardı?

Bende bu tip sanrılar yoktu. Ben herkesten şüphe duyuyordum. Kimseyle konuşmuyor kimseye inanmıyordum. Bütün arkadaşlarımı sildim. Herkes beni izliyor ve herkes beni aşağılıyordu. Düşüncelerini okuyodum. Herhangi bir yazı yada konuşmanın bana mesaj verdiğini beni aşağıladığını düşünürdüm. Ayrıca bende majör depresyonda varmış. Birde bende okb olduğunuda düşünüyorum

Breh81
Allah yardımcın olsun senin ilaçların daha ağırmış birde hayattan keyif alamama bendede var birde aşırı duygusuz bir adam oldum bu hastalıktan sonra

Koalaaa
Şuan iyisin ama buraya kendini anlatıp sikintilarini anlatabiliyosan iyisindir umarım ikikez büyük atak yaşadım bu tahminimce her atakta farklı farklı şeyler cikarticakmisim gibi geliyo o yüzden aklıma gelen başıma gelmesin diye tedbirler almam gerekiyo benim annemde şizofreni aileden geliyo sanırım bende sıkıntılı zamanlar qtlwttim belkide o yüzden ataklarim başladı dicemde 27 yaşındayım bu aralıklarda ortaya cikiyomus zaten hastalık her sabah uyandigimda kafamın içinde iç sesimle bozuk plak gibi sürekli çalan şarkılar var gece uyuyana kadar sürekli dj gibi farkli müzikler caliyo doktoruma söylediğimde bişi demedi bende OKB diye düşünüyorum artık bosverdim hastalıkları sende öyle yap bence o mu var şu mu var diye diye insan kafayı yiyor işin içinden cikiliyo hepsi birbirine yakın doktorlar bile bı kaç sefer görmeden adam akıllı teşhisi koyamiyor aynı doktor kaç kere teşhis değiştirdi görsen sende sasirirsin gözüktüğü gbi basit birşey değil anladığım kadarıyla en iyisi kagit kalemle şikayetlerini not alıp orda söylemen yoksa insan doktor karşısina geçince unutuyo sıkıntılarini
Mcan96
Bu hastalıklarda zaten ortak özellik keyif alamama ölmeyi istemek ortak nokta sanırım valla ilaçların iyi yönü kadar kötü tarafida var gözüktüğü kadar tatlı şirin birşey değil doktorlar benim gözümde yasal torbacidan başka bişi değil adama derdini anlatiyon hapı veriyo geciyo birde ben sürekli ücretli profesöre muayene oluyorum o bile yetersiz kaliyo kısa sürüyor görüşmeler senin neyin vardı?

Benim hastalık organik olmayan psikotik bozukluk olarak geçiyor tam ne olduğunu bende bilmiyorum ama sanrılarım geçmiyor telefonumun dinlendiğini ve düşüncelerimin istikbarat tarafından goruntulendigini dusunuyorum yani herşeye bakiyorlar nefes alışımı bile izliyolarmis gibi geliyor bana

Bı ara benide takip ediyorlar diye düşünmüştüm beni kim ne diye takip etsin yada seni herkes yaşam mücadelesi verirken bizim gibi sıkıntılari olanla kolay kolay kimse uğraşmaz bile

Breh81

Belkide bizim hastalığımız budur kendimizi çok değerli gizli birisi gibi görmek sen kendini mehdi zannediyorsun ondan büyük adammı var😊

Bencede yok 🤣 ayı ikiye bolcektim hayirdir😁 ama görsen bulutlari yönlendiriyodum bı kaç kere yaptıklarım olunca kafayı yiyodum resmen olması ayrı benim öyle şeyler denemem ayrı çok garipti Tayyip gelip elimi ölçek falan sanıyorum daha neler neler varda anlatmiyorum hayat garip ya ben insanlqr başı bu hale geliyo diye düşünmüştüm zamanında Allah başa vermeye başıma geldi cekiyoz işte

ayı ikiye bölüp sonra yapistiran adam ...😹😹şaka yapıyorum lütfen alınmayın....😌

Üst Alt