Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Risperdal Consta iğne hakkında bilgi edinmek istiyorum...?

doğaevrim
Bende kendimle dalga geçiyorum ama o ara nasıl bı hormonal bı geçiş varsa insanın yaptıkları kendine gerçekmiş gibi geliyo garip bişi birazda seni dinliyelim şakacı kız 🤣

Breh81...aynen ...ben de kendimle dalga geçiyorum....bazen çok saçma olabiliyo düşündüğüm şeyler çünkü...sonra gül gül egleniyorum...😹😹

Bikere bende mehdi olmuştum bagirip duruyordum amerikaya gidip amerikalilari musluman yapcaktim kafamda o vardi psikotik alevlenme donemi iste hastanede acil de buldum kendimi iğne vurdular uyuşturdular geçti sonra:)

doğaevrim
Bende tam ondan bahsetmiştim ne gibi saçmalıklar olmuştu 😁
Mcan96
Bende Yahudileri ateş cemberine almıştım o aralar çok zulm etmişlerdi dualar beddualar falan ediyodum. Resmini cizersem gerçek olcak gibi falan gelmişti. Ama bütün dünya cephe almıştı kinamisti o dönem bunları yaptılar ama herşey boşa çıkmıştı çünkü herşey kinamayla kaldı kapandı gitti 😡

Breh81...sizin bahsettikleriniz gibi değil de ...saçma düşünceler işte...nevar ne bakiyosun neye bakiyosun gibi saçma şeyler...😹😹

doğaevrim
Sen daha kafayı yakmamissin ozaman. ufak tefek şeyler herkese var bence rahat ol yani

Breh81...gerçekten ufak tefek şeyler mi bunlar ...ayyy ben demek ki çok buyutuyorum...

konstanın ignesi kazık gibi nasıl vuruluyorsunuz felce kadar gidebilir elinizden geldigi kadar hap kullanın igneden uzak durun

Doktorum daha iyi düzenli olacağını söyledi bende kullanıyorum işte alıştım artık fazla önemsemiyorum

Risperdal Kullandım 2 Senedir Geçmeyen Sorun Acil

Herkese Merhabalar;
İsmim Onur 21 Yaşındayım Herhangi bir sağlık problemim yoktu Fakat;
2 Sene öncesinde Psikiyatri doktoruna gittim.Ufak tefek takıntılar için Lustral vermişti onu kullanıyordum.
Lustral Bana iyi gelmişti Sonrasında doktor Risperdal de ekledi.
İlk verdiği ilacın bana iyi gelmesi üzerine Risperdale de başladım.Herneyse ilacı ilk kullanımda belli bir faydasını görmedim.
1.ci hafta aşırı iştah artışı yaptı buna bağlı kilo alımı Fakat genel bi kilo alımı değil sadece karının üst kısmında bir şişkinlik oluşuyordu.2.ci hafta cinsel istek kaybı başladı nerdeyse sıfıra indi.Açlık hissiyatımda kayboldu.İlacı Hemen kestim Doktoruma bildirip.Doktorum ilacı herkese kullandırdığını böyle sorun yaşamadığını belirtti.
Aradan 2 sene geçti;
Hala acıkma hissiyatı cinsel istek hissiyatı yok.Yemekten ve cinsellikten zevk alıyorum ama Vücudun Yemek ve Cinsellik ihtiyacına dair güdü hissiyat sinyalleri kayboldu.Şuanda kendim akıl edip yemek yiyorum.Bir ara 2 3 gün birşey yemeyip kendimi bile denedim.Hiçbir şekilde rahatsızlık hissetmedim.Yemeğe başlayınca 1 tencere yemek yedim bunun açlık seviyesini nasıl hissedemedim,Bu beni baya bi korkuttu.Cinsellikte keza öyle 1 ay uzak durdum denedim oda eksiklik hissetirmiyor kendim kasıtlı yapınca vücut baya bi ihtiyacı olduğunu gösterdi fakat ben ihtiyac sinyalini alamadım.
Kısacası Sevgili dostlar Vücudum Açlık ve Tokluk Seviyesini Hissetmiyorum.Veya Ne kadar cinselliğe ihtiyacım var onu da hissetmiyorum.Bu karantina Virüs olayları geçtikten sonra
Hangi bölüm uzmanı doktoruna gitmem lazım ? Hangi Testleri yaptırmam lazım ? Yaşım genç bu yaştan ömür boyu bu şekilde yaşamak istemiyorum.Yeterki şu problemi çözeyim Allahın izniyle Başka hiçbir sorunum yok.

Risperdalı bende kısa bi süre kullanmıştım. Yanlış hatırlamıyosam hafif ilaçlardan birisi. Bu söylediklerini Risperdalın yapıcagını sanmıyorum.Yan etkilerinde falanda hiç rastlamamıştım yazdıklarına. Dönem dönem böyle şeyler olabilir endişelenme kontrolde anlat doktoruna çaresine bakar biiznillah.

Düşük dozda birşey yapmıyor.Ben İlaca yarım dozla baslamıstım 1.5 doza kadar cıkarmıstı doktor.Sırayla bu yan etkileri yaşadım.Dönemsel olacagını düsünmüyorum İlacı kullandıktan sonra 2 senedir böyle alıştım bu duruma.Evet en kötüsüde bu anlattıklarıma inanmıyor abartı geliyor çoğuna ama bunlar yaşadıklarım.Hani Bi yerinde bi yara olsa ispatlarsın ama bu durum biraz değişik beni de daha da tedirgin eden bu zaten.İnternetten araştırdığım kadarıyla beyindeki bazı takıntıları düzeltirken bazı reseptörleri bloke ederek hissiyatı kesiyormuş.Bu hissiyat mekanızmalarının sağlıklı çalışıp çalışmadığına hangi testler bakar ?Bu ilacı bilen üstadlarımız varsa onlarda yol gösterebililer

bildiğim kadarıyla bu ilaç herkeste iştah ve cinsel sorunlar yapıyor.bendede yapmıştı.bırakınca geçmişti. ilacı en iyi bilen insanlar farmakolog ve doktorlar.o yüzden bu ikisine sormanda fayda var.burda kullananlar bazı kişisel yorumlarını yaparlar bu yorumlarda seni çok fazla tatmin etmez.o yüzden en iyisi doktora sorman.

bildiğim kadarıyla bu ilaç herkeste iştah ve cinsel sorunlar yapıyor.bendede yapmıştı.bırakınca geçmişti. ilacı en iyi bilen insanlar farmakolog ve doktorlar.o yüzden bu ikisine sormanda fayda var.burda kullananlar bazı kişisel yorumlarını yaparlar bu yorumlarda seni çok fazla tatmin etmez.o yüzden en iyisi doktora sorman.

Katılıyorum bendede cinsel isteksizlik yapıyor ilacın yan etkilerinde de yazıyor risperdal consta igneden öncede risperdal tablet kullaniyordum 2 durumdada aynı bence ilaçlardan dolayıdır ama yemek konusunda şunu soyleyim r.consta biraz daha iştahı açtı açlık tokluk hissiyatim var
Uykuda sorun yaşıyor musunuz acaba onu sorayim bende ?

Mcan96

ben hiç bi zaman iğnesini olmadım.yaklaşık 4 senedir farklı dozlarda tabletini kullandım en fazla 4mg kullandım.3 aydırda bir ilaç kullanmıyorum.kullandığım zamanlarda biraz fazla uyutuyodu sadece.bide uyandığımda biraz uykulu oluyordum.onun dışında dediğim gibi bendede o tarz sorunlar yapıyordu.ama pek önemsemiyodum öyle bi etkiside var tabi önemsemiyosun pek :)

Merhaba, uzun zaman risperdal tablet kullandım. Uyku ve cinsel isteksizlik sorunlarına sebeb oldu. Risperdal Consta 50mg 5 senedir kullanıyorum ve şikayetçi oldugum yan etkileri yok denecek kadar az. Ozellikle uyku sorunu yok oldu. Keşke daha önce başlasa idim diyorum. Herkeste farklı etkilere sahip olabilir. Fakat benim hayatıma düzen getirdi diyebilirim.

Coni bosi dostum ilaçları bıraksam düşünce bozukluğu beni yakalarsa belki tekrar hastaneye yatarım daha önceden intihar ettim ilaçlarla tekrar o günlere dönmek istemem zaten döneceğimi düşünmüyorum asla ama önlem almak zorundayimilaclarla seni bilmem ama bende bu şekilde oluyor.

Üst Alt