Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal hastalıklardan % 45 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

Konular
23
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar benim % 45 raporum var sıfır araç alırsam avantajlarım nelerdir ötv den faydalanabilirmiyim. ( x 35 bin lira olan sıfır aracı alısam) avantajım varmı veya nedir engel durumum %45 ruhsal duygusal .... cevaplarsanız sevinirim...

hayır alamazsınız sadece ortopedik rahatsızlıkları olanlar ötv muaiyetinden faydalanabilirler yada % 90 ın üzerinde raporu olanlar onlarda aracı kendileri kullanamazlar bildiğim kadarıyla 3. üncü derecede yakınlarına kadar kullanıma açıktır engellinin ihtiyacını karşılamak adına verilmiş bi haktır sözüm ona onun dışında bende gece körlüğühastasıyım ama ötv muafiyetiyle araç alamıyorum hatta bunu opel kayseri bayisine sordum telefonda ehliyetimin iptal olması için yazı yazacaklarını falan sölediler saçma sapan konuştular...

merhaba,
ben diyabet hastasıyım, 10 sene önce bir trafik kazası geçirdim ve kazadan sonra topallamaya başladım, bu şartlarda ötv indiriminden faydalanmam mümkün mü?

salih42,
rahatsızlığınız sağ bacağınızdan ise 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor/ehliyet aldıktan sonra.
sol bacağınızdan ise, 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor/ehliyet aldıktan sonra yararlanmanız mümkün.

KKELEBEKK;

Rahatsızlığım sağ bacağımda ve bu halimle özel donanım olmadan araç kullanabiliyorum. Özel donanıma gerek olmadan H sınıfı ehliyet alır raporu alabilir miyim?

Alamazsınız, kullanacağınız araç özel donanımlı olmak zorunda ve 'özel donanımlı araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli raporunuzun olması gerekiyor. Bu raporla sürücü kursuna H sınıfı ehliyet almak için başvurmalısınız.

Üst Alt