Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsattaki engelli statüsünü nasıl kaldırabilirim?

kanrevan41

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
8
2020 yılında engelli raporumla ötv statüsünde engelli araç aldım 5 yıl sonra ötv iptal edildi 2 ay önce neyse konu uzun ötv ödedim.Şimdi ruhsatta engelli statüsnü kaldırmam lazım sigorta yaptırmam için noterler anlamıyor konuyu aynı durumda olup nasıl aksiyon alındı bilgisi olan varsa sewinirim.

Engelli misin ? Engelliysen engelli statüsünde kalır. ÖTV ile ilişkili değil. Ben ÖTV indirimi kullanmadım ama mecbur Engelli yapıldı.

Arkadaşlar belki ilerde aynı sorunla karşılaşan biri olursa çözüm şu şekilde.Şimdi aracımın ötv si iptal edildi.Böbrek nakli olduğum için 5 yıl olmuştu aracım ötv kdv mtv ve bunların faizleri ile birlikte 5 yıllık bir borç çıkardıları.Totelde 480 bin tl.Dava yoluna gidicektim ama ben aracı alırken böbrek nakilliydm ortada suç yok aslında ama borcu kabul ettim.Neyse çözüm tüm borçlarımı ödedim.Sonrasında kimse bana bişey demedi tabi.Ama mantıken araçı satabilirsem zaten 5 yıl olmuş direk satabiliyordum.Ama ben satmak istemedim fakat ruhsatta ve e devlette araç engelli aracı gözüküyordu.Eee ötv kdv mtv sini ödediğim araç sigorta yapcam sigorta şirketi araç engelli diyor ee borçları ödedim diyorum? Neyse vergi dairesine dilekce yazdım gib üzerinden yazabilirsiniz.Aracımın ötv tüm borçlarını ödedim bana noterde araç statüsünü engelliden husisiye çeviricem diye dilekce verdim.Tebligat gönderdiler.Tebligatta tarhiyat sonrası aracın ötv ve kdv borcu ödenmiş olup şery ve statü değişikliği yapılabilir dendi.O evrağının çıktısını alıp notere gittim çoğu bilmiyor bilen birini buldum sistemde aracın ruhsatını husisi olarak güncelleyip marhumiyetini kaldırdılar.Bunu yapmazsak ne olur diyceksiniz.? İlerde araç perte çıktı diyelim sigorta şirketi ruhsatta e devlette araç engelli ama vergi dairesinin tescilinde ötv si iptal edilmiş diyebilir.Buda size pert kdv ötv parasını ödemiyeceklerini gözterir.Cünkü engelli aracı pert olursa şirket ötv kdv düşürüp pert ücreti veriyor.Umarım anlatabildim.

Not:Aracımda aparat yoktu.Aparat olsaydı bilemiyorum

Üst Alt