Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabit sondanın tıkanma sorununa karşı ne yapabilirim?

omurilik c5

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Daimi sonda kullanıyorum antibiyotik kullanıyorum yine de sonda tıkanıp duruyor kaçaklara sebep oluyor acaba kullandığım İlaçlar mı fayda etmiyor ne yapabilirim

Hangi aralıkla katateri değiştiriyorsun? Kaç numara katater kullanıyorsun?

18 numara silikonlu sonda kullanıyorum 2 haftada bir değiştiriyorum daha önce rüsch sonda kullanıyordum Şimdi baby'ye döndüm

@OturanBoğa,

Acaba 20'lik sonda'ya geçsem enfeksiyon ya da başka bir zarar verir mi daha geniş olduğundan tıkanma daha az olur diye tavsiye etti eczacı

Moderatör tarafında düzenlendi:
Genelde enfeksiyondan kaynaklı oluyor kaçaklar. İdrar ve kan tahlili yaptırınız Antibiyotik kullanımını da sürekli yapmayınız, bağışıklık kazanıyor vücut ve fayda etmiyor. Size tavsiyem sürekli c vit takviyesi kullanınız ve gilaburu suyu.

@omurilik c5,

Geçme! Üretrayı o kadar büyütmek hiç doğru değil. İki şey öneririm:

1- İzotonikli su ile mesaneyi yıkayın ara ara (3 yollu kateter alın bunun için)
TAK sonrası izotonikle mesaneyi yıkama..?

2- Sonda borusunda idrar varken (yani mesane doluyken) bir elle boruyu kapatı, diğer elle pırt-pırt ittirerek boru içndeki idrarı içeriye doğru basınçla itin. Bu hareket anlık tıkanıklığı açar. Burada dikkat edilmesi gereken husus, idrar torbasının temiz olmasıdır. Geri itilen idrar borudan aldığı sıvıyı mesaneye geri ittirecek zira.

Üst Alt