Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayak engelime rağmen komisyonum özel donanıma ihtiyacı yoktur demesi..?

YORGUNM

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.A arkadaşlar bi sorum olacaktı.

engelli araç alımı için devlet hastanesine başvuru yaptım ve heyete girdim %18 rapor verdiler. Rapor üzerinde özel tertibatlı araç kullabililir ibaresi yer alıyor. daha sonraki işlemler için sağlık ocağı vasıtasıyla il sağlık komisyonuna sevk edildik kodları almak ve ehliyet değişim işlemleri için. il sağlık komisyonu oluşturduğu raporda elle özel ''tertibatlı araç almaya uygun değildir'' yazarak bizi geri çevirdi. bu aşamadan sonra ne yapmam gerekiyor.

ve özürlülük durumum sağ ayak çok zayıf. yürüyebiliyorum ama ayak güçsüz. kısalık falan yok. topallık mevcut yani. engelli aracı alabilir miyim acaba?

yani normal sürücü olur mu demek istemiş veya sürücü olamaz mı demiş veya elle özel tertibat gerek yok otomatik vites kullanır mı demek istemiş,raporun resim foto atsan!

5.1.6.7- IV. Kısım:

a) Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumda il/ilçe sağlık müdürlüğü bünyesinde
kurulan komisyon tarafından doldurulacak kısımdır.

b) İl sağlık müdür yardımcısı veya görevlendireceği il sağlık müdürlüğü görevlisinin başkanlığında
kişinin sağlık raporunda belirtilen tanı ile ilgili branş uzmanı/uzmanları ve valilikçe kamu kurum/
kuruluşlarından veya ilgili meslek odalarından görevlendirilecek bir makine mühendisinden oluşan komisyon
tarafından belirlenecek özel tertibat kod numarası ile hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği aynı sağlık
raporunun ilgili bölümüne yazılır. İhtiyaç duyulması halinde komisyona elektrik mühendisi dâhil edilebilir.
Komisyon sürücü/sürücü adayının özel tertibat olmaksızın araç kullanabileceğine veya sürücü olamayacağına
karar verebilir. Komisyon aracın tadil edilmesini müteakip sürücünün aracı kullanıp kullanamadığını kontrol
edebilir.

c) Komisyon tarafından kişinin özel tertibat olmaksızın araç kullanabileceğine karar verilmesi
halinde rapora "özel tertibat olmadan araç kullanabilir." ibaresi yazılır, hangi sınıf sürücü belgesi
alabileceği belirtilerek rapor tanzim edilir.

d) Komisyonda kararlar oy çokluğu ile alınır.

sayın fahru b bendinde sürücü olamayacağına karar verebilir. burdan kasıt ne. yani demek istediği araç kullanamayacak kadar kötü ortopedik sıkıntısı mı var yoksa ben baktım bu adam normal ehliyet değiştimeye gerek yok mu. o zaman ilk rapor ne olacak

[FONT=sans-serif]c) Komisyon tarafından kişinin özel tertibat olmaksızın araç kullanabileceğine karar verilmesi [/FONT][FONT=sans-serif]halinde rapora özel tertibat olmadan araç kullanabilir. ibaresi yazılır, hangi sınıf sürücü belgesi [/FONT][FONT=sans-serif]alabileceği belirtilerek rapor tanzim edilir.

Raporda peki hangi sürücü grüpü yazıyor göremedim[/FONT]

İl Sağlık Müdürlüğünde kurulan komisyonca, özel tertibatlı araç kullanması kanaatine varılan Sürücü Adayı/Sürücü hakkında özel tertibat kod numarası, hangi sınıf sürücü belgesi alabileceği hakkında kararı verilir. Belirtilen kısıt ve tertibat kodları işlenir.

9- Sürücü/sürücü adayı, İl Sağlık Müdürlüğüne vereceği dilekçe ile rapora itiraz edebilir. İl Sağlık Müdürlüğünce hakkında karar verilebilmesi için raporun olumsuz olmasına neden olan uzmanlık dalı/dallarındaki her uzmanlık dalı için 3'er uzman tabibin bulunduğu hastaneye sevk

tamam teşekkürler. itiraz dilekçesi yazayım

7.3.9- Yazım hataları, imza eksikliği, doldurulması gereken alanların doldurulmaması, kişi bilgilerinin hatalı olması gibi (karar hükmü hariç) eksikliklerin veya usul hatalarının bulunduğu durumlarda, raporu talep eden kişi veya kurum tarafından raporu tanzim eden sağlık hizmet sunucusuna, rapor iade edilir. İlgili sağlık hizmet sunucusu, rapor iadesinin nedenlerini (karar hükmü hariç) değerlendirir, bir yanlışlık yapıldığını tespit ederse gereken düzeltmeyi yapar. Bu durumlar rapora itiraza ilişkin başvuru sayısına dâhil edilmez.

Üst Alt