Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ ayaktan engelliyim. Raporda Otomatik vites ibaresi yok..?

emirrr

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Meraba ben dün Denizli devlet hastanesinden ehliyet yenilemek için gittim benim sağ düşük ayak benim raporda otomatik vites yazmadı sadece elden tertibatı araç ile ehliyet alabilir yazdı sağlık müdürlüğüne verdim Nisanın 20sinde gel heyete gireceksin dediler otomatik vites yazmadığı için sorun çıkarmı sizce maliye problem yaratırmı acaba

heyette gerekli görürlerse yazarlar yazmasalar bile sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun.

çıkarmaz elden gaz fren tertibatlı araç kullanabilirsiniz maliye de herhangi bir sorun çıkacağını sanmıyorum ..

emirrr

Slm hocam bende denizlideyim bu is icin ugrasiyorum. Siz sureci nasl baslattiniz. Aile hekiminden sevk alip sonra uzman doktora gidip ordan mi heyete girdiniz. Yoksa direk devlet hastanesine gidip engelli raporu almak istiyorum mu dediniz. Ben pau den direk rapor basvurusunda bulundum. Ehliyetim normal b sinifi. Sakatligim sol ayagimda. Adamlar artik otomatik vites yazamiyoruz , bosuna rapor aliyorsun il saglik kabul etmez surecin yanlis gibi seyker solediler ben tam bilmediklerini dusunerek olsun ben rapor almak istiyorum dedim. Acaba gercekten bosuna mi rapor aliyorum.

ilker201

Engelli raporu ayrı ehliyet raporu ayrı. ...engelli sağlık kurulu raporu için devlet hastaneye başvuru yapacan heyete girecen sana oran ve tanıya otomatik vitesli arac kullanmasi uygun dur diye kısaca yani bir ibare yazması gerek...sakatlık sol ayakta ise tertibatsiz otomatik vitesli arac yazar doktor..
Burapor eline geçtim ı sonra ehliyet değişim islemibasliyor. ..
Ehliyet için önce sağlık ocağı ordan alacağın evrakla ya davlet ya özel farketmez uzman doktora ilgili yerleri imzalatıp seni il sağlık müdürlüğü ne gönderiyor. .Orda ki komisyon sana hangi sınıfta arac kullanman gerektiğini belirten kodlar veriyor.ordan da imzalı raporunu alıp emniyet e gidip engelli Ehliyet ini alıyorsun.
SONRA Sİ ZATEN ARABA BAYİİ İŞİ. ..

Engel var ayaklardan ama güç kaybı var vergiden muaf olmak için illah otomatik ibaresi gerekiomu engelli raporu oldugunda

Aynen öyle ilker sürec önce sağlık ocağı sonra hastane il sağlık müdürlüğüne ordan 1 aydan fazla süre atıyorlar heyet için sonrada emniyet

Peki arkadaslar hastane ozel tertibatli arac kullanir yazdi. Il saglik kuruluda otomatik vites kodu verdi. Yine faydalanabilir miyim otv den? Cunku rapor kalemindeki bayanlar otomatik vites yazamiyoruz ozel tertibatli arac kullanir yazabiliyoruz dedi. Oysaki ben sadece otomatik kullanmak istiyorum . Bu durumda il saglik kurulu hangi kodu verir bana yada vergi dairesi kabul eder mi sizce

ilker201

benımde sıızn gıbı aynı durumum vardı ancak hastanedekı doktor otomatık vıtes yazdı . il sağlık da kodları verdı. sorunsuz sekılde aldım . bu iş bıraz vergı daıresının ınsıyatıfıne kalmıs . insan evladı ise uğrastırmaz verır. normal de de vermesı lazım zaten.

Aslında otomatik vites bir özel tertibattır yani genelleme özel tertibat yaZılması en doğrusu bir sorun olmaz, siz genelde gelişmeleri bizimle paylaşırsanız iyi olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar zaten özel tertibat otomatik anlama gelmiyormu

Ben daha raporu almadim dostlarim en son randevum norolojiden 24 nisanda. Universite oldugu icin 200tl ucreti var ve uzun suruyor. Ben yinede otomatik olarak diretecegik ama ozel tertibatada raziyim yazsinlarda. Buarada simdi ben 8 tane diktora tek tek gidip kontrol edilecegim. En son heyet toplanip beni cagiriyor mu yoksa bu 8 doktora girdkten snra bi karar verip al raporunu mu diolar arkadaslar.

Arkadaşlar benim anlamadığım konu madem ilgilinin nasıl bir araç kullanacağına (otomatik ,özel tertibat v.s ) il sağlık müdürlüğünde ki heyet karar veriyor. Niye illaki Devlet hastanesinde ki doktora gidiyoruz.Eğer uzman doktorun verdiği rapora göre ehliyet alacağız.HEYETE NİÇİN GİRİYORUZ.b U SAÇMALIĞI İZAH EDERMİSİNİZ.yOKSA BEN Mİ YANILIYORUM...

Elle hareket ettirici gaz fren sistemi ne kod verilirse verilsin otomatik vites olarak alınıyor degilmi?

Merhaba. Bende araç almaya düşünüyorum süreç nasıl işliyor nerden başlıyoruz neler yapıyoruz bilgi verirseniz sevinirim.Teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim (oturanboğa )kardeşim bilgileriniz gerçekten engellilere faydalı

Merabalar Arkadaşlar bu raporla ÖTV siz araç alabilirmiyim acaba bi sorun çıkarmı bilgisi olan arkadaşların yorumuna ihtiyacım var. Teşekkür ederim
af2051b8006b71bf37dc6d4ea46b051c.jpg

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engelli İbareleri net bir şekilde ve sağ ayak olduğu içinde tertibatlı yazılmış.Raporda göremedim Eyer rapor engel oranında yazılmışsa ÖTV siz araç alımına uygun.Yanlız il sağlık kurulundan aldığın B sürücü belgesindeki kodlarda rapora uyuyorsa hiç bir sıkıntı çıkmaz.

Rapor oranım o raporda yok engelli raporunda yazıyor %40 o rapor ehliyet için

Ardaşlar rapora benim rapor hakkında bilgi sahibi olan yokmu tecrübeli arkadaşlardan yol göstermelerini rica ediyorum. Bide ben yanlış form mamı paylaşım yaptım bilmiyorum rapor paylaşımlarında bulamadım raporumu öğrenemedim daha

????? Arkadaşım senin ne sorduğunu anlamadık yanlış rapor paylaştım diyorsun raporunda ne yazıyor.Ne cevabı verilecek .

Rapor paylaşınını yanlış forma mı paylaştım diyorum KÜREKÇİ KARDEŞ benim öğrenmek istediğim bu raporla ÖTV araç alabilirmiyim raporda oran yazmıyor sadece ÖZEL TERTİBATLI ELDEN KUMANDALI ARAÇ KULLANABİLİR (H)sınıfı ehliyet alabilir diye yazıyor bu 2013 yılında aldığım rapor ayrıca engelli raporum var %40 ortepedik.

Raporunda oran yoksa alamassın ama ibareler doğru.Engelli raporun ve yeni aldığın sürücü belgesindeki kodlar uyuyorsa vergi dairesinin insafına kalmış engelli raporunla sürücü belgeni götürüp soracaksın kesin cevap alabilirsin.

Engelli raporumda oran var %40 iki tane rapor benim biri araç için diğeri engellilik için araç için olanda yok

emirrr

Manuel vitese gaz-fren tertibatı uygulanamaz sanırım. O nedenle otomatik olur...

Kusura bakma (OTURANBOĞA )bide sorum olacaktı benim araç alım raporumda oran yazmıyor ÖZEL TERTİBATLI ELDEN KUMANDALI ARAÇ KULLANABİLİR (H)SINIFI EHLİYET ALABİLİR DİYE yazıyor bu raporla ÖTV siz araç alabilirmiyim ayrıca %40 ortepedik raporum var.

Engelli raporumda ki oran geçersizmi acaba

Üst Alt