Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ bacağım polio sekeli. Ehliyetimi yenileyip ÖTV'siz araç almak istiyorum..?

yolumuz gurbet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ehliyetim B sınıfı normal almıştım sağ ayagım polio sekeli ÖTV den araç almadan önce ehliyetmi değişim olcak nasıl bir yol izlemeliyim

sağ ayakta polio sekeli varken nasıl normal ehliyet alabildin? ÖTV indirimi için ya %90 üzeri raporun olacak yada sendeki gibi normal aracı fiziksel olarak kullanmana engel (rapor oranı önemli değil) bir durum olmalı

Önce aile hekiminemi gitcem Engelli ehliyeti almak istiyorum istanbul Avrupa yakasındaki hangi devlet hastaneye sevgimi isteyim hangi hastane gideyim arkadaşlar

@OturanBoğa abi ehliyetim B sınıfı normal almıştım sağ ayagım polio sekeli ÖTV den araç almadan önce ehliyetmi değişim olcak nasıl bir yol izlemeliyim sağ ayak polio sekeli ötvden rapor alırsam oran ℅15 verdi diyelim araç alabilirmiyim orana bakılıyormu

@yolumuz gurbet,

Sanırım ayağının palio sekeli ehliyet aldıktan sonra oldu hiç mi bu güne kadar çevirmeye girmedim kardeşim sen %15 rapor hiç bir işine yaramaz en az %40 alman lazım

ehliyet adımı önce aile hekimi - aile hekimi sevk - engelinizle ilgili doktor muayene - il sağlık komisyonu sevk orada engelinize göre tertibat kodları verilecek bununla eski ehliyetinizi harcını yatırarak yenisi ile yani b engelli kodlu ehliyetiniz olacak bu ehliyet ile ilgili kısım rapor ile durum şöyle % oranı farketmeksinizin ortopedik engeliniz ile ilgili raporun açıklama kısmında SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR İBARESİ yazar ise araç alabilirsiniz . Bunun içinde 182 yada mhr uygulamasından ERİSKİNLER İÇİN SAGLİK KURULU randevu alıp 1250 TL idi en son ücretini yatırıp doktorları gezip engelli raporu alacaksınız oranın dediğim gibi önemi yOk yeterki SADECE HAREKET ETTİRİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLİ TAŞIT KULLANMASİ GEREKİR İBARESİ rapor açıklama kısmında yazsin

hiç bir şey söyleme zaten sistemde gözüküyor korkma nasıl aldın falan diye bir şey sormuyorlar sen sadece kodlu raporu alıp nüfustan randevu alacaksın ehliyet yenileme harcını yatiracaksin nüfusa Sor yada internette var sonra nüfusa gidip b ehliyetini b engelliye ceviriyorsun he şunu soyliyeyim bundan sonra 2 tekerlekli araç ticari araç kullanmana izin vermeyecekler ve bundan sonra artık ben tekrar normal ehliyet için 10 sene sonra basvurayim falan yok bilgin olsun

Üst Alt