Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el engelim var. Değiştireceğim ehliyette hangi kodlar yazmalı?

Bertoned

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar, benim 2015 yılında almış olduğum engelli raporum var ve bu raporda "Sağ elini etkili kullanamıyor Sol eli ile idare edebileceği özel tertibatlı araç kullanır. H sınıfı ehliyet alır" ibaresi var. Bu rapor ile araç aldım otomatik vites kolu sola aktarılmış özel tertibat yapılı aracımda. Ehliyetimi bu sıralar değiştirmek istiyorum, fakat il sağlıktaki kurula gittiğimde hangi kodları yazacaklar kestirmek zor sadece otomatik vites ve direksiyona topuz yazarlar ise bir sonraki araç alımında sorun yaşar mıyım? Raporda özel tertibat yazıyor ehliyette otomatik vitesli araç yazıyor diyebilirler diye korkuyorum açıkçası. 10.04 kodu vermeyebilirler çünkü kolumu otomatik vitesi değiştirecek kadar kullanabiliyorum. Bu konuda bana yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ben de aynı şeyden muzdaribim. sağ kolum sola göre yaklaşık 7 cm. kısa. 2012 de vites kolu yükseltilmiş ÖTV siz araç aldım. şimdi yenileyeceğim. fakat yeni ehliyette 10.04 yerine 10.02 yazarsalar ne olacak. raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir yazıyor ama 10.02 koduyla yine de bu raporla ÖTV siz araç alabilecek miyiz bilmiyorum.

10.04 kodu isteyin yoksa sıkıntı cikarabilir maliye vites kolu yükseltilmiş alırsınız sorun çıkmaz

İnşallah beni dinlerler

dyt umarım bu işin içinden çıkabiliriz gerçekten zor bir durum halbuki mantıklı düşünüldüğünde raporda özel tertibatlı araç yazıyor kardeşim demekki bu adam manuel vites kolunu tertibatsız kullanamaz otomatik vites alabilirsin demeleri gerekir ama işte nerede bu çözümlemeyi yapıpta okey verecek...

Bende sağ kol engelliyim.özel tertibatli otomatik vitesli arac kullanır diyor bende de.Bende tertibatsiz otomatik vites kullanabiliyorum ama bana tertibatı şart koştular ehliyet veririken.vites kolu yükseltilmiş tertibati da zor kabul ettirdim ankara tse ye.sola uzanmış tertibat diyorlar illaki.o tertibatta çok gıcık bir şey ve hic kullanışlı değil.
Bazilari ehliyetini degistirmek icin başvururken araç kullanamaz diye ehliyetlerine el konuldu.ben de bundan korkuyorum.Korkudan değişime baş vurmadım henüz

_çalıkuşu_ Evet mesajı gönderince farkettim hızlı hızlı okumaya çalışınca orayı atladım mesajı düzelttim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

10.04 ne bilmiyorum.benim kodlardan haberim yok.sizden duyuyorum.özel tertibat ibaresini neden koymasınlar ki.onu koymadan ehliyet vermezler.siz dua edin araç kullanamaz falan demesinler

Üst Alt