Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ el yüzük parmağım koptu. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

sniper55

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar geçirmiş olduğum trafik kazası sonrası sağ el yüzüm parmagim koptu ötevesiz arac alabilirmiyim 8 oranında raporum var

gecmiş olsun alamazsın malesef bildigim kadarıylan.

Sayın oturan boğa bu konuya yorum yapabilir misin ötv siz araç alabilirmiyim sağ el yüzük parmağı ampu te %8 oranın da raporum var

eğer oranın %8 ise alman mümkün değil ben aracı almış kişi olarak ' %40 rapor ' a sahip olduğum için sadece kendi üzerime alabildim.

parmaktan ötvsiz araç vermezler çünkü aracı sürmenize bir engel yok...

ortopedik engeli olanlarda oranın %1 olması bile yeterli ama doktorun uygun görmesi gerekir. parmak kaybı için verilir mi verilmez mi bilmiyorum ama oranın önemi yok sadece.

tanerbudak

benim akrabam alamadı.. sol bacağı protez otomatik araba kullanabilir dedi fakat benimde sol bacak protez oranım %42 olduğu için verdiler :) benim oranımın yüksek olma sebebi o sonradan kaybetti benim doğuştan yok :)

NaftalinKokusu hiç alakası yok hocam forumda araştırın biraz. %40 üstü oran sadece engelli olduğunun ispatıdır. ÖTV indirimi için ya %90 üzeri raporun olacak ya da ortopedik bir engelin olup heyet tarafından uygun görülecek ki bunda da oranın hiçbir önemi yoktur.

NaftalinKokusu hata yapılmış sizde. arkadaşınız itiraz etsin. %40 şartı diye birşey yok. forum yöneticileri de sana yardımcı oalbilir.

arkadaş ötv indirimli araç almaya pek hevesli sanırım fakat parmak kayıbı bunun için yeterli olmayabilir fakat yüzdesinin yükselmesi için Allahtan bela isteyebilir ben şahsen büyle basit hesapların içine girilmesi taraftarı değilim zira iğrenç bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum

Burada önemli olan manuel vitesli aracı özel bir donanım olmadan kullanıp kullanamayacağınız. Tek parmak bu açıdan bir soruna yol açmayacağı için araç alımında vergi avantajından yararlanmanız da mümkün değil.

Kişinin ehliyeti varsa, araç alımında oranın kaç olduğunun hiç bir önemi yoktur.

Sayın oturan boğa malesef kurul senin söylediğin gibi düşünmedi ve otamatik araç kullanacağım a hükmetti

sniper55

Saçmalamış! Neden sizi otomatik vitesli araca mahkum ediyorlar ki! Ben olsam, bu karardan rahatsızsam, itiraz ederim.

geçmiş olsun doktor yazsa da karar maliyenin üzgünüm ama maliye vermeyecek emin ol

Üst Alt