Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol engelinde sadece 10.02 kodu ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

mstkr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Bugün il sağlık kuruluna girdim. Ve 10.02 kodu verdiler.engelli raporunu da aldım ötv ibareli ve özel tertibatlı araç kullanır diye ibare var.şimdi tertibatsız otomatik vitesli araç alabilirmiyim.bir çok yazı okudum fakat hep çelişkili net bir cevabı varmı bu işin.

Tavsiyem aldığınız raporlar ile araç almadan ve ehliyet değiştirmeden önce maliye ye başvurmanız ,özelge diye başvuru formu var onu doldurup yaklaşık 1 hafta 10 günde sonucunuzu alıyorsunuz cevaba göre davranırsınız. Ancak şu da var maliyedeki ÖTV ile ilgili birim belki de aldığınız rapora göre başvuru yaptırmadan raporunuzda sıkıntı olmadığını belirtebilir.Her iki durum dada bence öncelikle maliye ye başvurun Diğer türlü araç aldığınız zaman bayii bu işlemi yapıyor. Maddi manevi sııntı yaşamamak için tedbirli olmak lazım

Engelli Sağlık Raporunuzda otomatik vites ibaresi yazmıyorsa, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tescil işlemini yapmıyor. Vergi Dairesi ÖTV'den muaf tutabiliyor. Ben de 10.02 koduyla ÖTV'siz araç almaya çalışıyorum, sıkıntı çıkardı emniyet. şuan nasıl çözülecek bilmiyorum. Bulunduğunuz ildeki Emniyet müdürlüğü trafik tescil şubesine ve vergi dairesine gidip sorgulamanizi tavsiye ederim.

mstkr

10.02'nin yanı sıra 78 kodunu da şart koşuyor emniyet. Bunun olmadığı uygulamalar da görüyoruz ama, çok az.

Bence il sağlık komisyonuna başvurup 78'in de eklenmesini istemek lazım.

Tabiki OturanBoğa 78 kodunu vermiş olmaları gerekiyor zaten 10.02 otomatik vitesli araç olması gerekir dedikten ten sonra sınırlama koyması gerekir sadece otomatik vitesli araç kullanabilirsin manuel kullanamasın diye.yani emniyetin şart koşması normal bişe.bunu sağlık kurulunun ihmal etmemesi gerekiyor.78 kodunu üst kısma yazmamış olsa otomatik vites olmayan araçları da kullanabilirsin gibi bir mana çıkmasın diye kısıtlama vermesi gerekiyor 78 i yazması şart 10.02 verdikleri rapora
Kısacası emniyet haklı .

rilke said sizindemi tescilde takıldı benim 40 gündür aldınmı aracın tescilini yapmıyorlar ne yapalım sıkıldım usandım mağdur oldum

tıger66

evet tescilde sıkıntı olduğu için ben araç alımını erteledim. birkaç yere başvurdum, cevap bekliyorum.

@tıger66 sizin ehliyette 10.02 kodu mu var sadece? hangi ilde uğraşıyorsunuz?

Bende 10.02 ve 78 de var ben sol kol engellıyım Ankara'da

Üst Alt