Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kol kısıtlılığında donanımsız otomatik vitesli araç ÖTV'siz alınabilir mi?

emin09

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benım kardesımın de sag elı protez h sınıfı ehlıyetını aldık otomatık vıteslı arac kullanabılır yazıyordu orda herseyı raporu tmmladık fakat Aydın malıyesındekı mudur o zamanlar bıze sız bu aracı donanımsız alamazsınız demıslerdı 2015 yılı basında.sımdı donanımsız duz otomatık vıtes arac alabılır mıyız yanı bız? müdürün iş bilmezliğinin kurbanı mı olduk sımdı ?

emin09

Sağ üst extremite kısıtlılığında otomatik vitesli araç ÖTV'siz alınabilir. Buna dair özelgeye bir arkadaşımızın evraklarına ulaşmak için buraya tıklayabilirsin.

Ama hala detaylı bir bilgilendirme ve oturmuş uygulama olmadığı için her yerde farklı tutumlar görebiliyoruz! Yukarıdaki örnek bağlamında uygulama yapılması için ısrarcı olmak lazım.

Ben şuan ugraşıyorum işlemlerim bitince bilgilendirme yaparım... il sağlıkta heyetten geçtim sadece otomatik vitessli araç kullanır raporu verdi. (78 kodu). Ötvsiz araç alımı raporu işlemine daha başlamadım. Sadece ehliyet değişimini için raporu aldım ama gene de vergi dairesine sordurdum raporda yazan kodlarla ötvsiz araç alabilirmiyim diye %85 alırsın bilgisi verildi ama yüzyüze görüşmedim resimle bilgileri gönderdim sadece... yalnız benim sol ve sağ el parmaklarında da problem var fark edermi bilmiyorum...

cümleten iyi günler. daha önce bu konuyla ilgili soru sormuştum ve forumda ornekler paylaşılmştı. ama dün gene denizlideki ford bayisine gittiğimde aynı cvpı aldım. tadilatsın araç alamazsınız dediler bize. engel sağ el parmakları yok bilek sağlam. h sınıfı otomatik vitesli araç kullanabilir ehliyetimiz var.

emin09 bayiye sormayın direk maliyeden özelge isteyin olumlu yanıt gelecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yok almadım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ehliyet için
alınan raporda oran veriyor mu sadece kod mu veriyor

Mrb bu şekilde sağ koldan araç aldım vergisini ödedim sattım aparat elimde isteyen olursa uygun fiyata vereceğim

demirkan033

Aparatın detayını öğrenebilirmiyim. Yani sağ el için ya vites topuzunun biraz yukarı çekilmesi ya da silecek kolunun sol tarafa aktaran bir çelik çubuk olması lazım.Ve bunu alacak arkadaşın da yine proje çizdirmesine gerek olacak sanırım.Alt ekstremite de aparatlar daka komplike.

Bu da detaylı vites tertibatına baglanan tertibat ile arabanın sürücü koltuğunun sol tarafından vites kontrol ediliyor evet proje sart ama bu aparatı yapan yer çok az ve ordan olunca fiyat projeyle 2000 tl oluyor

KuZGuN

sebep neymiş peki arkadaşım olumusz gelebilir diyen memur açıklama yaptımı ve gayet uygun görünüyor raporun sorun çıkması için bir sebep göremedim..peki kod belirten raporun nerede oda mevcutmu

birde engelin neydi emre kardeşim tam olarak tıbbi kelimelerden fazla anlamıyorum da :)

valla herhangi bir kod yazmadı raporda (1.gurub ) sürücü olur otamatik vites araç kullanır diye yazdılar vergi dairesi pürüz çikardı ankaraya özelge dilekçesi yaz dediler yazdık 2 ay oldu bugün sormaya gittim daha onaylanmamış son aşamada dendi ama olumsuz gelebilir de, dedi memur raporda oranları belirtmemişler gibisinden ben raporu aldığım başhekimede gittim adam dedi yazsınlar bana resmi yazı bende izah edeyim dedi ben kendi verdiğim raporu kurulu yanlış vermiş gibi göstertmem dedi sorunları neyse yazsınlar resmi kanaldan yazı dedi vergi daireside biz yazmayız falan öyle hastaneye yazı dedi saçpa sapan şeyler işte özelge yazmamı söylediler yazdık 2 ay oldu bakalım ne sonuç çıkacak bugünde memur öyle diyince olumsuz çıkabilir diye,bende öyle olumsuz çıkarsa nasıl bir yol izlemem gerekir diye burda paylaştım serdar kardeşim, doğuştan hemofili/A hastasıyım bu hastalığımın sebebinden ayak diz ve kol dirseklerimde hareket kısıtlılığı var

KuZGuN

a gurubu engellimi oluyor kardeşim .bende engelliyim benim ki b grubu yazıyor .bir de sadece bu raporun mu var bir tane daha raporun olması lazım bende hem bu rapordan var hemde ilçe sağlık kuruluna sevkli rapor var onda kodlar belirtilmiş durumda

şuanlık birtek bu rapor var diğer rapor kodlu dediğinden yok,yani ehliyetim var ama engelli olarak değil 2005 te almıştım bu hareket kısıtlığı daha sonraki senelerde daha çok olduğu için başvurdum bu raporu aldım kodlu rapor yok anlayacağın bu rapordan sonuç çıkmazsa olan ehliyettende olmasak bari,

KuZGuN

ALLAH ın izniyle ehliyetinden olmazsın ama bu şartlarda zaten vermezler diye biliyorum sana araba, yeni sistemde ehliyetin arkasında kodlar oluyor .ve bu işlem için tekrardan hastane ve sağlık müdürlüğüne gitmen lazım .yani toplam da elinde bir bu rapor birde ehliyet için diye adlandırılan rapor olacak .asıl bağlayıcı rapor da o oluyor zaten nasıl araç kullanacağına hangi kodlar olacağına o raporda karar veriliyor.

ozaman şimdi yeniden hastaneye rapor içinmi başvuracam ben bu raporu ötvsiz araç ve ehliyeti yenilemek için almıştım, o kodlu raporu almak için ne yapmam gerekiyor peki ?

KuZGuN

kardeşim seni yanlış yönlendirmek istemiyorum bilen başka arkadaşlarının yorumlarının da almak lazım ama şahsi fikrim evet raporun eksik biraz uğraşman gerekecek .sağlık ocağı hastane oradan sağlık müdürlüğü maratonu olacak .engelinde uygun ehliyetine ekleteceğin kodlar ı belirleyen raaporu aldıkltan sonra araba alıp alamayacağın da aşağı yukarı belli olur zaten o raporda yazılacak olan kodlar çok önemlisenin için

Merhaba. Raporunda engelin hangi kolunda olduğuna dair bilgi göremedim. Bu sıkıntı yaratabilir.

her ikisindede var ama sağ dirsekte birazdaha fazla hareket kısıtlılığı @cyl

özelgelerin yanıt süresi ne kadar arkadaşlar aranızda özelge formu dolduran ve sürecin ne kadar sürdüğünü bilen var mı _?

en erken 2 hafta bazen daha uzun. en fazla 1 ayda cevap veriyorlar

Üst Alt