Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sağ kol kısıtlılığında donanımsız otomatik vitesli araç ÖTV'siz alınabilir mi?
Manuel vitesli aracı özel donanım bulunmadan kullanamayacağına, otomatik vitesli araç kullanmanın şart olduğuna ve silecek vb. düzeneklerin direksiyonda sol ele taşındığına dair kısıtlama kodlu rapor olursa evet, otomatik vitesli araç vergi avantajı ile satın alınabilir. Ama Maliye genelde sağ kola ve sağ ayağa özel donanım şart koşuyor
özelge yazdırdı vergi dairesi bülent bey ama halen cevap gelmedi 23/03/2017 tarihinde vermiştim özelgeyi vergidairesine, arıyorum bulunduğum şehirdeki vergi dairesini hala ankaradan cevap gelmedi diyor,ankarayı aradım biz bilgi veremeyiz diyorlar nasıl bir yol izlemek gerek bilemedim artık.
Herkese iyi günler. Başlık altında daha önce yazmıştım. Kardeşimin sağ el engeli var. Onun uzerıne donanımsız otomatik vites araç almak için uğraşıcaz şimdi ama bu tadilatsız otomatik vitesli aracı ben kullanabilir miyim. Bir çevirmeye girdiğimde veya kaza durumunda haksız duruma düşer miyim ?
teşekkür ederim. O zamn bir an önce vergi dairesine gidip elimizdeki raporla araç alıp alamayacağımızı soralım. 3.5 yıl önce alamazsınız demişlerdi fakat şimdi örnek karar çok uğraşalım bakalım ne olacak. Peki biz şimdi ne kadar indirimden yararlanabiliriz. Mesela 120.000 tl lik araç alsak bize kaça gelir
Valla baya geçti olayın üzerinden bilmiyorum faydası olur mu ama benim sonuçlandı ankara gelir idaresi başkanlığından özelgeme cevap geldi ötv den muaf ettiler fakat mtv muaf etmiyorlar. Bununla ilgili mtv den muaf olan arkadaşlarda var mahkemeye verip de. Fakat maddi durumum elvermediği için araba alma işlemlerine girişmedim sonuç ne olur bilemiyorum.
MTV için ya oran %90 üzeri olmalı ya da araçta bir donanım bulunmalı (donanımın ne olduğu önemli değili ruhsata işli olsun yeterli. Bunun tek istisnası sol alt ekstremite kısıtlılığıdır.).
Anladım ama zaten ötv için gelen yazıda da doldurduğum özelgede de şu ibare zaten otomatik vitesin özel tertibat olduğuna işaret ediyor(öte yandan manuel vitesli aracı kullanamayacak kişiler için otomatik vites özel tertibat sayılır diyor )otomatik vitesi özel tertibat sayıp ötv den muaf ediyorsa mtv den de muaf ediyor olması gerekir diye düşünüyorum.Bizim mtv kanunu değişik zaten engelliler için yapılan işlemler herkeste farklı işliyor herkes kafasına göre davranıyor açıkçası.Ayrıca bu şekilde olupta mtv den de muaf olmak için dava açıp kazananlar var diye biliyorum son zamanlarda foruma giremiyorum uzun zamandır biraz kurcalamak lazım örneği muhakkak vardır okumuştum.
2021 Yılı itibariyle tertibatsız sadece otomatik vitesli aracı hem ÖTV hem de MTV den muaf bi şekilde alabildim. Kendi adaletimi geç de olsa mücadele ve yoğun uğraşlar sonucu sağladım.