Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolda kısıtlılığı olan eşim ÖTV'siz araç alabilir mi?

Ayin 18.de randevu verdiler o gun gel islemlerin baslayacak dendi. Simdi otomatik vitesli araci sıkıntısız bir sekilde alabilmemiz icin bu raporda "tertibatli veya tertibatsiz otomatik vitesli arac kullanabilir" ibaresinin bulunmasi gerekiyor değil mi ? Birde bi rapor sureci nasil olacak o gun tum doktorlari gezip heyete mi cikacagiz ?

Ibtıza

tüm doktorları gezmene gerek yok konu ile ilgili doktor yazacak otomatık yada özel tertıbat dıye . Daha sonra orda aldıgın rapor ile il sağlık mudurlugune sevk edıleceksınız . Orası da kontrol edıp gereklı olduguna kanaat getirirse ilgili kodları yazacak rapora . o rapor ile ehlıyet değişimi yapılacak , ehlıyet yok ıse surucu kursuna kayıt olacak . Bu sekılde.

Hangi Araçlar ÖTVİstisnasına Dahil dir?

- Motor silindir hacmi 1600 cm3 ü aşmayan binek otomobilleri,

- esas itibariyle insan taşımak üzere imal edilmiş diğer motorlu taşıtlar (steyşın vagon, arazi taşıtı ve jeepler dahil),

- motor silidir hacmi 2800 cm3’ü aşmayan eşya taşımaya mahsus taşıtlar, Motosikletler, mopedler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlar’ın Sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malul ve engelliler veya bizzat kullanmak amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere yetkili satıcı veya galeriden satın alınmasında ÖTV tahsil edilmeyecektir.

ÖTV İndirimli Otomobil Almak İçin Özürlü Oranı Ne Olmalı?

Diğer tüm engelli haklarından yararlanabilmek için rapor (özürlü) oranının en az %40 olması gerekirken, ÖTV indirimli araç almak için böyle bir şart yoktur. Daha açık bir ifadeyse bir kişinin sağ el parmaklarından 4 tanesi yok ve bu kişiye %10 rapor verilse bile vites koluna yapılan özel düzenek sayesinde “özel donanıma girer” ve bu kişi ÖTV indirimli araç alabilir.

Sayın OturanBoğa ; Uzman Doktorun ''otomatik vitesli kullanabilir'' gibi herhangi bir ibaresi olmasa ama İl Sağlık Komisyonu 10.02 (otomatik vites) kodunu yazsa bu şekliyle araç alınabilir mi ?

sol bacaktan engeniz varsa rapor yenilemeniz gerek yok ehlyet raporunuzla.birlikté vergi dairsine.danisirsiniz

Hayirlar ile bu raporu alirsak bu raporun gecerliligi ne kadar ? Yani araci belli bir sure icinde mi almak zorundayiz yoksa raporu aldiktan bir buçuk ikisene sonrada aracı alabilirmiyiz ?

Arkadaslar bugun heyete ciktim. Fizik tedavi doktoru senin rapor oranin arac alimi icin yeterli degil dediler. Bende dedim ama ben manuel de otomatik viteste kullanamiyorum tertibatli arac kullanmam lazim dedim. Yeterli degil dediler ve resmen kovdular esimi odadan. Ama emg ve mr sonuçlarında sinir kopukluug hareket kisitlitigi hersey yaziyordu ama yinede buna ragmen rapor orani cikartmadilar. Arac alacagimiz icin bilerek mi vermediler. Sikayet edecegim. Dusukte olsa rapor oranim nedir diyr sorduk yok bir rapor oranin dediler ne yapmam lazim şimdi benim arkadaşlar

Arkadaslar bugun heyete ciktim. Fizik tedavi doktoru senin rapor oranin arac alimi icin yeterli degil dediler. Bende dedim ama ben manuel de otomatik viteste kullanamiyorum tertibatli arac kullanmam lazim dedim. Yeterli degil dediler ve resmen kovdular esimi odadan. Ama emg ve mr sonuçlarında sinir kopuklugu hareket kisitlitigi hersey yaziyordu ama yinede buna ragmen rapor orani cikartmadilar. Arac alacagimiz icin bilerek mi vermediler. Sikayet edecegim. Dusukte olsa rapor oranim nedir diye sorduk yok bir rapor oranin dediler eliyle hareket yaparak çık dediler ne yapmam lazim şimdi benim arkadaşlar..

Bu nasıl bir harekettir anlamadım ağzıma çok laf geliyor da söylemiyorum o heyettekiler size rapor vermek zorunda ve ortopedik engelde engel oranının önemi yoktur bendede aynı rahatsızlık var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dusukte olsa oranim nedir diye sorduk bir oranin yok dedi. Evraklarimida vermediler yarin bashekimlige çıkacağım. Sonuçta bi ozur esimde var. O kadar sonucta hepsi prta ve agir hasarli yaziyordu. Anlamadim ben bu isi arkadaslar ama kesinlikle bashekime cikacagim

Ibtıza NE OLDU RAPOR İŞİNİZ. EHLİYET VB. HALLEDEBİLDİNİZ Mİ?

Arac alacak oranin yok senin dediler ve resmen odadan kovdular ama emg ve mr sonuclarimda orta ve agir işlev kaybi ve kronik denervasyon (siniraizlesme) var yaziyordu buna ragmen bana %1 bile oran vermeden gönderdiler. Yani esim %100 saglam onlara gore ama degil. Yarin bashekimligine cikicaz. Sikayet edecegiz. Ve isin kotu yani bana hic bir evrak vermediler sonuçlar falab hepsi heyette kaldi onlari geri isteyebiliyormuyum

Bugün saglik kuruluşuna gittim rapor 10gun sonra cikacak dedildr yine gonderdiler. Ama rapor oranin 15 veya 25 dediler. Ben en kotu 15 cikarsa otv den muaf otomatik vitesli arac alabilirmiyim. Bana ibare ile ilgili hic birsey demediler. Ama ben arac icin oldugunu hep soylemistik bakalim ne olacak. Ne kadar surumcemeli bir ismis bu ve daha yolun basindayiz

ötv sız arac alım prosödürü nasıl

Arkadaş merhaba ötv siz araç alımında nerden başlıyoruz otomatik vites özel donanım olarak geçiyor mu benim sağ el sakat sağ el için nasıl bir özel donanım oluyor ehliyet için alınan raporda oran veriliyor mu araçta yüzde kac indirim ile aliyoruz
Bilgi verirseniz sevinirim herkeze kolay gelsin

%25 brakial pleksus raporu

https://i.hizliresim.com/br34Mn.jpg

https://i.hizliresim.com/370RoO.jpg

Arkadaslar uzun ugras sonucunda brakial plexsus rahatsizligindan dolayi 25 oran rapor aldik. Fakat raporda arac ile ilgili hic bir aciklama yok. Tek aciklama engelli durumu bildirir raporu yaziyor. Saglik kurulunda ki gorevli bu oran ile arac alamazsin diyor hayir kanunlar degisti dememe ragmen olmaz diyor. Yine de istersen buyuk heyete girmen gerek diyor oda ucretli 200 tl dedi yani tekrardan rapor icin kosturacagiz. Sormak istedigim bu rapori le ehliyet islemlerine baslayabilrmiyim? Bu oran ile otvsiz otomatik vites arac alabilirim degil mi?
Birde bu rapordan sonra ki islem nedir allahin izini ile taniyi duzgun yazdırıp alacagiz sonra il saglik komisyonuna mi gideceğim

Yetkili bir hastanenin saglik kurulu bolumune gidip ben arac icin rapor almak istiyorum de o seni yonlendiriyor. 10tane doktora yakin doktora gorunuyorsun sonra heyete çıkıyorsun. O raporu aldiktan sonra ki islem nedir ama bende bilmiyorum. Bizimde sag brakial plexsus. Tertibat olarak vites i direksiyona aliyorlar galiba baska nasil bir sistem kurulur bilemiyorum.

bildiğin kadarı ile ehliyetiniz varsa olur yoksa oranın %90 olması gerekli

Malesef bu raporla araç almanız çok zor, çünkü raporda "otomatik vitesli araç kullanabilir" ifadesi yok. Vergi dairesi raporun sonucuna bakar, bu raporda da bir sonuç belirtmemişler. Yani rapor eksik.
Siz başvuru yaparken yazdığınız dilekçede sadece özür oranının belirtilmesini mi istediniz? Engeline dair araç kullanabilme durumu ile ilgili görüş de istediniz mi? Eğer araç kullanımına dair bilgi istediniz ve onlar buna cevap vermedilerse rapor eksik diyerek tamamlanması için başvurabilirsiniz.
Bence bu kadar arıza çıkaran bir hastane ile tekrar uğraşmak yerine başka bir hastaneden buna dair rapor istemeniz daha mantıklı.
Saygılarımla...

Evet kucuk a4 kagidina ozurlu orani diye yazdim ama oradaki gorevliye anlatmistim boyle boyle otvden muaf arac alabilmek icin basvuruyorum diye soyledigime eminim. Buna ragmen bana bu raporu cikardilar. Heyete ciktigim zaman bile sordular ne icin dediler onlarada manuel araba kullanamadigim icin rapor aliyorum dedim. Bu raporu duzelttirebilir miyim yoksa saglik kurulundaki gorevlinin dedigi gibi büyük kurul icin mi basvuru yapacagim ki oda ucretliymis.
Peki hocam bu rapor ile ehliyet islerimk halledebilirmiyim?
Birde ıstanbul anadolu yakasinda bu isleri bilen en iyi hastane hangisidir bilginiz var mi? Oldu ki o hastaneye gittim tekrar benden islem(mr, emg, rontgen vs) isterler mi yoksa raporum ve sonuclarimi gostersem olurmu? Birde son olarak hocam 25 oranim bana yeterli olur dimi arac alimi icin? Cok soru sordum farkindayim ama kimse net birsey demiyor oyle sıkıntılı bir surec ki bu kimse güncel bilgi bilmiyor daha dogrusu engelli kisilerin isleri ile kimse ugrasmak istemiyor

Son düzenleme:
Ehliyet icin alinan rapor ve gecen ibare

Arkadaslar bugün arac ve ehliyet icin rapor cikarticagim diye başvurduğum halde sadece ehliyet icin raporumu aldim ama oran yazmiyor. Sadece ozel tertibatli arac icin komisyona sevki uygundur yaziyor ve 1.sinif surucu grubunda işaretli. Bu rapor ile ehliyetmi alacagim ama bu alacagim ehliyet engelli ehliyeti olacak degil mi? Bu rapor ile arac alabiliyormuyum otvden muaf bir şekilde yoksa tekrardan yine arac icin rapor almak zorundamiyim?
Bunun disinde %25 ortopedik engelli raporumuzda mevcut ama onda tani falan yazmiyor
https://i.hizliresim.com/gWyW4Q.jpg
https://i.hizliresim.com/vpRpmD.jpg

Ibtıza

Ehliyet raporu almışsınız. Bununla ehliyetinizi yenileyeceksiniz. Araç alımı içinse engelli sağlık kurulu raporunuz olmalı. Raporda oran bulunmalı, sakatlığın tanısı net olarak yazmalı ve şu minvalde değerlendirme içermeli:

"a) Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır.
b) Engelli raporlarına sürücü olunup olunamayacağına dair bir hüküm yazılmayacaktır."

Benim sag kolumda dogum sirasinda kaynaklanan sinir kopmasi var.Otomatik vites arac kullanabiliyorum ve 10.02 koduyla aldigim B otomatik vites engelli surucu belgem ve %45 oraninda engelli saglik raporum var

Ancak burada gordugum bazi orneklere ragmen otomatik vites arac aliminda otv indirimi tertibat olmadan uygulanamaz cevabi aliyorum.Bu konuda nereye ve nasil basvurabilirim acaba?2 aydir bu isle ugrasiyorum ve artik yoruldum.Bu konuda yardimci olup yol gisterebilecek arkadaslar varsa cok sevinirim

@ıbtıza
Acaba otomatik vitesli araci ozel tertibat olarak kabul ettirebildiniz mi?

@ıbtıza
Acaba otomatik vitesli araci ozel tertibat olarak kabul ettirebildiniz mi?

Arkadaslar benim annemin 2009 yilimdan engelli raporu var sürekli ibareli sol el kisitliligi 1.2.3.4 parmak etkisiz ama raporunda oran yazmiuor bizde ötv muaf arac alabilirmiyiz nasil bi yol izlememiz gerekiyor

Üst Alt