OturanBoğa Teşekkürler admin
Ben de bugün ankara vergi dairesine gidip otv bölümüyle bizzat görüştüm.raporumu gösterdim.raporda sag üst ekstremi hipoplazisi yazıyor.Bu teşhisi biraz yetersiz buldu.keşke daha ayrıntılı olarak belirtselermis dedi.bas parmak ampute benim mesela ama raporda yazmıyor.Yazsa iyi olurdu dedi.Raporum konusunda biraz kararsız kaldı.Ehliyet için de komisyondan gecip aldığım kodlar ve engelli raporumla ehliyetini cikarttirmadan gel,özelge verip görüş alalım dedi.ehliyetini hemen alma dedi.
Olması gereken kodlar ise 10.02 10.04 ve 35 miş. 78 kodunu sordum.olması şart degil mi diye.78 kodunu sadece sürücü baskasinda olan manuel aracı kullanmasın,kullanirsa trafikte ceza yer.bunu engellemek için dedi.yani ötv için asıl gerekli olan 10.02 ve 10.04 ve 35
Ben de yonetmelikteki öte yandan diye başlayan otomatik vitesin tertibattan sayilabilecegi yazıyı gösterdim ama yazıyı sadece ayaktan engelli için sandı.sonra uyardım tekrar okudu,vites kolu da diyormuş hmmm, dedi.
Açıkçası emin olamadı.üste sormamiz gerekir dedi.
Yonetmelige o ibare konmus ama kendileri bile çok hakim değil.
Ayrıca bana dediği;biz engellilere kesinlikle manuel araca izin vermiyoruz.otomatik şart.ısrar eden oldu kabul etmedik dedi.Bir engelli manuel kullanamazmış.öyle şey olabilir miymis hiç!
Velhasıl 189 bir şey bilmiyor.vergi dairesi bile gördüğünüz gibi böyle konuşuyor.Netlik yok.Ve her yeni raporum neye başvursam eksik bulunup yenilenmesi isteniyor.Bıktım bu durumdan.doktorlarin kaleminde akrep var sanki.Teşhisleri bir bir ayrıntılı yazmak çok mu zor