Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ koldan engelliyim. Aracın otomatik vitesli olması ÖTV muafiyeti için yeterli mi?

Benim de sağ kol engelli ama ötvsiz araç verirler mi bilmiyorum hiç denemedim

%90 altindaki kisilerde heleki elde bulunan özürde kodun cokta onemi kalmiyor gibi gelir idaresi olur derse oluyor izmirde boyle en azindan oda dedigim gibi emsal kararlara bakip karar veriyor en iyisi bastan olurmu diye gidip sormak en guzelini yapmis olursunuz

@OturanBoğa benim kolumda kısalık var ve suanki ikinci el aracimin vites kolu yükseltilmiş durumda.o şekilde kullanıyorum.Ben durumumu belirttiğim için 10.04 ü yazmış olabilir.açıkçası kurul için kullandigim evrağın bilgi kısmında bile duruma göre otomatik vites aracin özel tertibattan sayılabileceği yazıyor.

Ayrıca memur bana cam sileceği ile ilgili olan kod da istenir demişti ama bana verdigi kod 35.03 müş.yukarida 35 yazmışım
35.03 yani direksiyondan sol eli çekmeden kullanabilen kontrol cihazları(işte burada neyden bahsediyor?ben de bunu anlamadim)

merhaba,

35.03 yani direksiyondan sol eli çekmeden kullanabilen kontrol cihazları(işte burada neyden bahsediyor?ben de bunu anlamadim)

evet bende anlamadım :)

aynı kod bende de yazılı ,bu kod un açılımı nedir? yaptırılmazsa ötv muhafiyeti uygulanmazmı.?

İyi aksamlar benimde sağ kolumda his kaybı ve tam acılmıyor yaklaşık 30 40 derece de kalıyor bununla ilgili rapor almayı düşünüyorum ötv den muaf olma gibi bir şansım varmıdır. Dirsekten ameliyat olmuştum parcalı kırık oldugından dolayı Şimdiden teşekkürler...

Bluishgry

Bu konuda çok fazla başlık ve çok fazla paylaşımımız var. Ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Yeni B ehliyeti ve özel kodlarla, gerekiyorsa araca özel tertibat yaptırıp ÖTV muafiyetli alabilirsiniz.

Ortopedik Engelli raporunuz ve yeni ehliyetinizle seçtiğiniz aracın bayisine gidip işlemleri başlatabilirsiniz.

çalıkuşu Merhaba, benim de sağ kolumda his ve çalışma çalışma kaybı var. Buna istinaden ankara yüksek sağlık kurulundan %26 iş göremez raporu verildi. Manuel araç kullanmakta zorluk yaşadığım için otomatik araç veya özel tertibatlı araç için beykoz devlet hastenesinde heyete girdim. Bana 2. grup sürücü olur raporu verdiler.
Siz ötv muafiyetinden faydalanabildiniz mi ? Faydalandıysanız hastane tarafından nasıl bir rapor düzenlendi adınıza.

Cevap verirseniz çok memnun olurum

Üst Alt