Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kolum 4.5 cm kadar kısa. Manüel araba kullanmama izin verilir mi?

aydın011

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 18 yaşındayım otomobil ehliyeti almak istiyorum.
Sağ kolum 4.5 cm kadar kısa ve baş parmağım yok %56 engelli raporum var kendi manuel olan aracımızı kullana biliyorum vitesleri

Sorum şu ben manuel araç kullanmak istiyorum böyle bir imkanım varmı eğer H sınıfı ehliyet alırsam ve otomatik araç kullana bilir ibaresi olur ise manuel araç kullanamaz mıyım veya ben B sınıfı ehliyet alamazmıyım? sorunsuzca kullanabilmek için çok istiyorum manuel aracı.rahatlıkla polislerden korkmadan kullanabilmek istiyorum böyle bir imkanım varmı bilgilendirirseniz sevinirim.

aydın01

Eğer manuel vites kullanmana mani değilse kolundaki kısıtlılık, sürücü belgen de bu minvalde kısıtlama kodları olmayacak şekilde olursa, evet, B sınıfı ehliyet alıp manuel vitesli araç kullanabilirsin tabii.

"Vites topuzu yükseltilmiş" manuel bir araç alabilirsiniz. özel tertibat kapsamında değerlendirileceğinden ÖTV istisnası kapsamında olacaktır.Şayet mevcut bir raporunuz yoksa yukarıdaki ibarenin varlığı işinizi çok kolaylaştırır.

Üst Alt