Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağ kulakta işitme yok, askerden muaf olabilir miyim?

mrterk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mRb arkaDasLar, benim sağ kulağımda işitme kaybım cok ağır, tamamen duymuyor..Askeri hastanede önce odio testi yapıldı ve orada duyulmadığı anlasıldı. ancak ABR testi için baska bir askeri hastaneye sevk oldum ve orada da test sonucuna göre
Sağ kulakta 2-4 KHz frekans aralığında 100 dBHC'de eşik alınamadı..
yazıyor.. sanırım bu aralıkta duymadığını belirtiyor..
Bilgilerinizi rica ederim.

Senin için ölçü, askeri hastahanenin sağlık kurulu raporuna göre vereceği karardır.O kararda askerliğe elverişli olup olmadığınız anlaşılacaktır.

ewt ancak ne karar alırlar işte..
emsalleri varmıdır hiç bu konu hakkında bilgisi olan varmıdır

Benim bir arkadaşım sag kulagı duymuyor diye askerden muaf oldu sol kulagında problem yoktu. Mevzuata göre muaf olmanın şartını aşagıda gönderiyorum umarım işine yarar
1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ile 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulağın tam sağırlığı.
bu 3 durumdan herhangi biri sana uyarsa muaf olursun

tşk ederim bilgilerin için benim sağ komple duymuyor..
abr testinin sonucunuda yukarı yazdım
yani 100 dB'de duymuyor anlamına geliyor sanırım...

askerlik yapmazsın 2 ay önce bnde askerden muaf oldum. sağ kulak total işitme kayıpla abr testınde 100db de cevap alınmadı cıktı. sol kulağım normal ama evine dön dediler. orda vermezlerse askere gittin zaman tekrar itiraz et orda alırsın büyük ihtimal.

sol 110 db ve sag kulak 53 db ıle muafıyet aldım.Eger gıtmek istemıyorsan zorlanacagını dusunuyorsan Cıhaz takıp oyle git; Ama yok ben ne sartta olur yaparm askerlıgımı dıyorsan da Cıhaz falan takma .

Ama su da bı gercek Bır kulagın tamamen duymamasi Muafıyet Sebebidir

slm. ben de 1989 yılında sol 77db sağ 79 db izmir askeri hastane raporum ben de askerlikten muafım.

bendede sağda mikst tip işitme kaybı var. sağ kulağımda hava 75db kemik 22db.yedek subay adayıyım.askerlik durumum sizce ne olur?

Bende hiç ordu da kulağı duymayan bir asker veya rütbeli görmedim.

işitme engelli asker olmaz ama işitme cihazlı çok asker var mesela org. Yaşar Büyükanıt işitme cihazı kullanıp g.kurmay başkanlıgı yaptı ..

Herkese merhabalar. Bende üniversiteyi yeni bitirdim. Çıkış belgemi alacağım ve doğruca askerlik şubeme gideceğim. Ama sorun şu ki; ben işitme engelliyim ve sol kulakta orta derecede, sağ kulakta ise çok ileri derecede mikst tip işitme kaybım var. ( sadece sol kulak için cihaz kullanıyorum) bu tip bir durumda askere alırlar mı beni? Sorun teşkil eder mi bu durum? Cevap verebilirseniz çok makbule geçer.

Jerboanni bir arkadaşımın tecrübelerini yazayim sana. Hemen hemen senin gibi bir işitme kaybı vardı onunda. Bulunduğu ilde testleri bir türlü yapamadılar ve gerçekten işitmediğinin kanıtlanması (bu konuda çok fazla oyunlar dönüyor ve duymuyorum deyip askerlikten yırtmak isteyenler olduğu) için Ankara'da bir takım testlere tabii tutuluyorsun. Bunlardan bazıları, yalıtımlı ve ses geçirmeyen bir odada uyuyorsun ve o an bağlı olduğun makinalar beynine bir takım sinyaller gönderiyor, bunlara verdiğin refkleskler ile ölçülüyor. Benim ikinci ağızdan duyduklarım bunlar, genelde psikolojik olarak bu gibi ortamlarda uyuma zorluğu çekmek olası, o yüzden hazırlıklı olmanızı öneririm.

jerboanni seni askare almazlar benimde mixtistip işitme kaybımvar hemde çok ileri derecede askerlik yapamazsın

Benimde sol kulak tamamen, sağ kulakta orta derecede kaybım vardı muaf oldum. Yanlız bir teste soktularki o cihazin verdiği bilgiler net olarak kayda geçti. Çünkü çok çeşit test yapıyorlar Gata'da. Mesela bana en son yöntemde 1 hafta sonra şu gün, gece uyumadan sabah buraya gel dediler. Gittim sonra uyku ilacı vurup alnına birşeyler takıyorlar. Sen uyurken cihaz beynine dalgalar veriyor. Bu dalgaların cevabına bakıyorlar filan.

Yanlız şu unutulmamalıdırki özürlü raporu içinde istediğiniz oran verilmediyse "Ben askerlikten bile muafım, neden burada %40 alamıyorum" diye düşüneceğiniz zamanlar olabilir. Bende öyle düşünmüştüm. Oradaki bir yetkili askerlik ile bu farklı şeyler. Askerde her denileni duymak zorundasın, onun için mukayese etme bu durumla demişti. Mesela tetik parmağı olmayanlarda çürük alıyor ama özürlü raporu için geldiğinde biz o parmaktan %5 veririz demişti. Gerçi bir bakıma doğru ama her iki kulaktan sorun olup özellikle tek kulağı ileri derecede olmasına rağmen özürlü raporu alamamakta ilginç.

işitme sorunu

arkadaşım bize 500hz 1000 hz 2000 hz 4000 hz deki işitme odyonun yazarsan belki ne kadar % alırsın yardımcı ola biliriz

falim;
Dostum gerek yok, ben bir çok kez teste girdim zaten. Hepside birbirinden saçma sonuçlar :) Arada %10 az vereni bile var.

bir çok kez teste girmen önemli degil kulagın o andaki duyma hissi önemli bugün le yarın tutmaz anlata bildimmi her odyo farklı çıkar aralarında farkla tabi onun için üzülme neden böyle oluyor diye heleki mixtip işitmede sonuçler hep şaşırtıcı çıkmıştır tıpkı benim kigibi

meraba...benim de 100db e yanıt alınamadı sonucu çıktı abr testinde,yalnız bi sorum olucak şimdi beni heyete çıkarcaklar,orda nasıl bi ortam var ve bişey soruyolar mı?

bişi anlamıyorun ya ben askere alırlar mı yoksa almazlar???? işitme cihazı sag 1 tanesi var o kadar

selam bnim sag kulak tamamen duymuyor sol kulagımda ise saf ses ortalaması 21 db diyor askerlikten muhaf tutulur muyum

Emin olun almazlar arkadaşım. Kendimden örnek vereyim. %42 oranında engelli raporum vardı ve beni askerlik şubesi gataya sevk etti. Yukardaki argadaşın anlattığı gibi ABR testi var Eğer normal odio testi ile ABR testi uyuşmazsa yandın gülüm! Benim uyku problemim vardı o yüzde bir hafta boyunca nerdeyse uyutmadılar ve en sonda solda %100 alınamadı diye bir rapor verip muaf ettiler. Sakın olaki kandırmaya gitmeyin çünkü orda öyle arkadaşlara baya sert davrandılar...

eyvallah kardeşim bilgilendirdigin için teşekürler

Bende işitme kaybı dolayısıyla 4-5 yıl önce doktora gittim bir iki test yaptılar ve sağ %50 sol%25 kayıp var dediler askerlik durumu ne olur?

Ardaşlar bnm sol kulağım abr de 100 db yanıt alındı yazıyo odyometriste sadece 10 dsb duyuyo askere elverişli verdiler ve altında komando olamaz er yazıyo eğer askerde duyan kulağımın üzerine yani sağ kulağımın üzerine uyursam kim uyandırcak acaba ve askeri hastanede gatada ankara bnm sağlam olduğuma dair bi kağıt verin dediğim de senin sol kulağın duymuyo dediler ve belirli kiriterlere göre sen askerlik yapabilirsin dediler....

arkadaşlar merhaba beni şube gataya sevketti gatada işitme testine girdim sağ kulak 115 db hava yolu kemik yolu 65 db sonra bana bera olacaksın dediler yani abr geçen gün oldum abr 100 db yanıt alınamadı çıktı sonrada heyet dediler benım doktor geçen salı izne çıkmış bu salı arıcam heyet gününü öğreneceğim sizce ne olur muaf olurmuyum olmazmıyım.şimdiden teşekkür ediyorum herkese...

Bir kulağın tümden işitmiyor olması halinde muafiyet veriliyor

slm arkadaşlar benim odyografi testinde sol 70 sağ90 desibel çıktı sonra bera abr testine gönderdiler orda yapılan testte hastanın abr testinde işitme eşiği sol 60 sağ 90 db yazıyor blateral işitme yazıldı heyete gircem ama nedi ne olr bilmiyorm bu arada ben işitme engelliyim hasteneden raporum var

Arkadaşlar işitme engeli olanların askerlikten muaf olma ihtimalleri çok yüksektir. Şahsen ben de şu an tam derecesini bilmiyorum ama iki kulağımda da işitme kaybı olduğu için askerlikten muaf edildim.

Üst Alt