Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağır biriyle sağır olmayan birinin ilişkisi nasıl yürür?

diwoski

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Benim herhangibir engelim yok ama sağır bir erkekle görüşüyorum. Normal düzeyde isaret dili biliyorum ve bazen birbirimizi anlamasakta konuşabiliyoruz. Ben gerçekten çok hoşlanıyorum o kişiden. Size sorum şu. Engelli bireyler olarak engelli olmayan biriyle olan ilişkiye nasıl bakıyorsunuz? Yani biz o kişiyle yapabileceğim sorunların üstesinden gelebilir miyiz? Ne gibi sorunlar yaşarız? Onun bana yaklaşımını bilmiyorum. Şimdiden hepinize teşekkür ederim.

aşkta engel olmaz
seviyorsan git konuş bence :)

bende psikozum sürekli beynimde sesler ve görsel halüsyonlar var ama sevdiğim kız bunu bildiği halde hiç bir problemi olmadığı halde yıllardır beraberiz

aşk engel tanımaz !

diwoski
Tam kayıplı değilim, sonradan olduğu için (çocukluk döneminde) konuşmam normal ama ileride derecede işitme kaybım mevcut.
Eşimin herhangi bir engeli yok.
24 yıllık evliyiz, 2 tane sağlıklı çocuğumuz var.
Ses ile söyleyeceğinizi işaret ile söyleyeceksiniz, başka hiç bir fark yok.
"Aman çevre ne der" gibi bir takıntınız yoksa yüreğinizi takip edin lütfen.

konuyu işitme engelli değilde sağır diye açmanda çok manidar olmuş :confused:

Kotan
niyeki kendisi doğuştan duymuyor bu yüzden sağır kelimesini tercih ediyor bir sorun göremedim bunda

Ufukalp
evet çok güzel ama ben aslinda kendimi değil onu düşünüyorum bence benden çok o daha fazla sorun yaşar gibi düşünüyorum

Hem çevreniz hem siz bu engelini ona çok sorun etmezseniz bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum aşkın engeli ve dili yoktur

Siz o kişiyi gerçekten sevip, ona değer veriyorsanız ne , niçin ve neden sorun olsun ki. siz onun dili olursunuz o da sizin (eğer bir engeliniz varsa) o eksiğinizi tamamlar. Yani gerçek sevgi hiçbir engeli veya eksikliğe bakmaz. Benim işitme kaybım yok ama konuşma bozukluğum var mesela. Günümüzde engeli olanlar sevgi yönünden engellere takılıyor. Gerçek sevgi bulan sevginin kıymetini bilsin ve sahip çıksın.

nostaljik

Çok haklısınız ben de bunu istiyorum ama ben sadece onu düşünüyorum. Onun açısından bakmaya çalışıyorum. Bazen onun demek istediğini anlamıyorum bazende o benimkileri anlayamıyor. Onun dışında Bazen bana katlanamayıp gitmesinden korkuyorum. Tek düşündüğüm bu. Sıkılabilir benden. :(

Kalpler aynı dili konuşuyorsa, yürütebilrsin.
Zamamında engelli değilken, böyle bir ilişki olmuştu.
Sıkıntı yaşamamıştık. Sanıldığı kadar zor değil..

kör birinin sağır birine çok güzelsin diyebilmesidir sevgi :)

merhaba diwoski

ilk aşk geçicidir..uzun yada kısa bir süre sonra biter..eğer bu süre zarfında iyi güzel ve sağlam bir şekilde yürüdüyse yerini sevgi ye bırakır. artık bu beraberliğin temeli sağlam atılmıştır ve her şeye rağmen yürür.. ama tek taraflı sevgi varsa yürümez..hayat karşılıklı paylaşım ve fedakarlıklarla yaşanır.. öncelikle sevdiğinizin aşkından ziyade size olan sevgisinden emin olun.. iki kişi arasında sevgi saygı ve güven varsa insanın engeli olmuş yada olmamış hiç bir etki etmiyor..

bir işitme engelli olarak şunu diyebilirim..bizler anlama ve anlamama sorunu yaşadığımızdan, bu sorunumuz bizi agresif durumlara sokabiliyor..yani yeri geldiğinde elimizde olmayan bu sebeple istemeden karşımızdakini üzebiliyoruz..böyle durum ve zamanlarda sabırlı olmanız gerek..aynı şekilde sevdiğiniz kişide size karşı sabırlı olacak.. gerisi zamanla rayına oturur..
sevgiler

Bende isitme sikintisi ve isitsel engelliyim ayrica gormemde bile sikinti var ve erkegim

Esim beni boyle kabul etti ve sevdi bende onu

O engeli olmayan birisi

Evliligim de bazen 3 bazen 4 tekrar etmesi bile onun icin sikinti olmadi yada saga sola carpip kirilan birseye bile ses etmedi

Yani kisaca sevmek ve sevilmek ișin asli engel sevgide gormezseniz mutlu olursunuz

seviyorsanız neden olmasın ki dünya hali hepimizin başına herşey gelebilir.

diwoski
Bir insanı kamusal alanda anlamaya çalışmak ile özel hayatta anlamak yada anlamaya çalışmak çok farklı şeyler. Sizin kafanızdaki türdeş olmama hali engelli engelli olmama hali ileride başınıza iş açar.
Birbirinize aynı duygularla aynı duygularla da dünyaya bakmaya çalışın. Aşk güzel aşk'ı yaşayın baktınız aranızdaki engeller kalkmış kendi diliniz oluşuvermiş çatı işaret dili altında o zaman ister evlenin ister bebek yapın. Ama bu haliyle daha yolunuz var.

Kalbi sağırla anlaşamazsın.

Benzer ruhlar konuşmadan da anlaşabilir...

Merhaba, siz hoşlanıyorum desenizde kendinizden emin değilsiniz aksi halde buraya gelip "onun bana yaklaşımını bilmiyorum" sonra "ben sadece onu düşünüyorum. Onun açısından bakmaya çalışıyorum. Bazen onun demek istediğini anlamıyorum bazende o benimkileri anlayamıyor. Onun dışında Bazen bana katlanamayıp gitmesinden korkuyorum. Tek düşündüğüm bu. Sıkılabilir benden" ve "ama ben aslinda kendimi değil onu düşünüyorum bence benden çok o daha fazla sorun yaşar gibi düşünüyorum" onu adıyla kendi duyduğunuz güvensizlikleri onun sağır olmasına bağlayıp asıl kendiniz buna dayanamayacağınız endişesiyle onun adına öngörülerle burada millete sorma gafletinde bulunuyorsunuz, o şahıs burada bu yaptığınızı okusa ne hisseder bilmiyorum ben çok üzülür ve sizden uzaklaşırdım. ki sadece onunla bunları konuşup çözmek gibi basit bir eylem dahi sizi tedirgin etmişse bu iş olmaz zaten hani sizi okuyan şahsın toplum içine ilkkez çıkacağını zanneder onun sağırlığını(herkesin yaşayabileceği bi rahatsızlık) aciz göstermeye ötekileştirmeye çalışan bi başlık ve hiç hoş değil.

limonçiceği Bende aynısını düşünüyorum. Zaten bu birlikteliği sürdürebileceğinden emin olsaydı, burada sormazdı.
Belki bitirmek istiyor ve kendisine bir neden arıyor ama vicdanı bu nedeni bulmasına engel olduğu için, bitirme sebebini burada arıyor.
Bence bize sorduğun bu soruyu, önce kalbine, sonra aklına en son vicdanına sor. Hayırlısı olsun.

limonçiceği
Arkadaşım, sen bu benim sorduğum soruyu nasıl algılandığını anlamadım. Normal bir şekilde sorduğum soruyu dönüp dolaştırıp nerelere getirmişsin. Eğer ben bitirmek isteseydim çoktan bitirirdim ki.. Bu siteye üye olmaz soru da sormazdım. Bu sitenin amacı zaten kişilerle konuşmak, engelleri adına paylaşım yapmak değil midir? ben de aklıma takılan bir şey sordum. ama siz nasıl ve neden böyle düşündünüz anlamadım. ben sadece buradaki sağır arkadaşlara sorular sormak istedim. ötekileştirmeye çalışsam zaten onun için çaba göstermezdim. diğer herkes gibi konuşmazdım onunla. beni itham etmeden önce bi düşünmenizi isterim.
Garok Andal
buraya soru sormamanın nedeni bitirmek için neden bulmak değil aksine bitirmemek için çözüm aramak.. böyle düşünmeyi hiç düşündün mü?

Bence o kişi seni bırakmalı o işitme engelli evet. Ama sizde sanırım beyinsel engellisiniz konuşma anlatım üslubunuz çok yalnis sagir ne işitme diyeceksin sen bı kere şimdiden onu engelli diye kendini yüksekten görmüş sun yarın öbür günde dersin adama seni özür lu olmana rahmen kabul ettim diye sen o kişi zarar verirsin bence çok zarar vermeden yoluna bak rahat bırak adamı

diwoski Ben olasılıkları düşünerek yazdım. Kesinlikle bu böyledir demedim. Sen aksini söylersin, bende a öyle değilmiş derim. Konu kapanır !? Eğer bir foruma bu konuyu açıyorsan, her açıdan yorumlanamsına da açık olmalısın.
Neyse yorum yazdığıma pişman oldum.

ayy hiç güleceğim yoktu ....😹 ....🤓🤓...adama zarar verirsin yoluna bak rahat bırak adamı demissin....🤓@Engelsizyasam4458....

Engelsizyasam4458
sağır kelimesi yanlış bir kelime değil. sağır genelde doğuştan olanlara, sonradan olanlara işitme engelli deniyor. hatta federasyonun ismi de ''sağırlar ve işitme engelliler federasyonu'' diye geçiyor. araştırırsan görebilirsin. hatta onunla ilk konuştuğumda bana engelli değil sağır denmesini tercih ediyorum dedi. bu yüzden dikkat ediyorum. kimseye de üstten bakmıyorum. üstten bakan biri olsam onun için çabalamazdım. sevdiğim için onun için çaba gösteriyorum. buradaki problem ne tam olarak? bunun dışında zihinsel engelli lafını da hakaret olarak kullanmışsınız bana karşı. bence siz de dikkat etseniz daha güzel olur ??

Bazen, kendimize bazı soruları soramayız. Çünkü cevabını biliriz. Başkaları bizim yerimize, bu soruları cevapladığında, böyle antipatik oluruz işte.

doğaevrim
farkındayım ama aslı Sağır olan DOĞRU kelimeyi kullandığım için bana kızan kişi benimle zihinsel engelli diye dalga geçiyor. sizce de saçma değil mi ??? :confused::)

Yooo sakadan hiç hoşlanmam ciddi ciddi yazdim bak ben 2007 den beri engelliymisim haberim yok bugün öğrendim ki 70 oranında engelliymisim insan kendi hastalığından bile haberi olmiyor sana normal gelen dışarıya tuhaf gelebiliyor

Üst Alt