Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağır ve dilsiz ablamın emeklilik için iş gücü kaybı nasıl hesaplanacak?

@mehmet-41
Ablan ne iş yapıyor 16 yıl boyunca kim nasıl işe aldı benim gözümde sorun var diye işe giremiyorum

@gok5255, kendisi tekstil işlerinde otel temizlik işlerinde çalışıyor ve halen çalışıyor kendisi 60 yaşına geldi artık zorlanıyor çok geç sigortası oldu 2009 yılında duyma ve konuşma engelli olduğu için diğer engellere göre daha çabuk iş buluyordu işverenler genelde psikolojik rahatsızlığı ve görme kusuru olan engelleri pek tercih etmezler

@OturanBoğa,
Teşekkür ederim oturan boğa Bir de yaş dikkati alıyor mu ablam 60 yaşına geldi artık zorlanmaya başladı bu da iş gücü kaybına değerlendirmesine SGK alıyor mu. Durum bildiri raporunda tam olarak bunlar yazıyor şu senin de değerlendirmeni istiyorum oturan boğa rica ediyorum.
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
saf ses odyometri sağ 100/72 sol 100/72 işitme engel oranı %52. ameliyat öyküsü yok, işitme cihazı kullanmıyor,
ameliyat ve cihazla düzeltilemeyeck kalıcı çok ileri düzeyde işitme kaybı mevcuttur. alıcı ve ifade edici dil
becerilerinin eksik oldugu gözlemlenmiştir.hastanın konuşmazsında rezonansında farklılılıklar (hipernazal?) oldugu
gözlemlenmiştir. konuşma engel puanı %38
LABORATUVAR TETKİK/GÖRÜNTÜLEME SONUÇLARI:
ICD KODU VE TANI(LAR):
İÇ HASTALIKLARI
Z00.8-GENEL MUAYENELER, DİĞER
KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI
R47.8-KONUŞMA BOZUKLUKLARI DİĞER VE TANIMLANMAMIŞ, H90.3-SENSORİNÖRAL İŞİTME KAYBI,
BİLATERAL
KARAR:
KESİN KARARIN BÖLGE SAĞLIK KURULUNCA VERİLMESİNE DAİR SA

@mehmet-41,
hocam ablanız ilk başvuru da malüliye emekliliği için mi başvurmuştu yoksa orta ya da hafif düzeyde çalışma gücü kaybı ile olunabilen normal emekliliğe mi ?

Üst Alt