Sağlık bakanlığı 22. madde ye göre atama bekleyen arkdaşlar; olası bir torpil ve kayırmacılığa dikkat ediniz. puan üstünlüğünde olanlar 03.08.2011 tarihinde atanmıştır ancak 22. madde haala devam etmektedir. Arkadaşlar 22. maddede kriterler açık açık bellidir
1. öğrenim üstünlüğü
2.Aynı öğrenim grubundaysa mezuniyet tarihi kimin önceyse
3. Şayet buda eşitse yaşı kimin büyükse aataması yapılır.
Şimdi bu kriterler çerçevesinde 1. madde öğrenim üstünlüğü herkeste aynı olmakla birlikte (mesela liselerde 4 yılık lise 3 yıllık lise ayrımı olmamakla birlikte bu maddede herkes eşit değerlendirilmektedir)
İşte bu bağamda 2. ve 3. şıkka göre kişinin ataması yapılır. bu kural gereği evraklar içinden kurala uyan kişinin evrakalrı alınır ve evrakların incelemesi başlar eğer evraklarında ve sicilinde herhangi bir usulsüzlük yoksa kişinin ataması onaylanarak bağlı olduğu il müdürlüğüne tebliğat yapılmak üzere online olarak gönderilir.
Yani arkadaşlar, bu işler sadece 1 günlük ha oldu ya yetkili imza felan dendi 2 gün zaten yetkili yoksa vekil denen bir şey var onun da imzalaması gayet yasaldır.
Burada bilgilendirmek istediğim konu şudurki; puan üstünlüğü olanların atamasında torpil zordur o kişi gerçekten bir usulsüzlük yapmamışsa torpil yapılamasında dava açarsa orada haksız atamayı yapan memuru dahi yakar. Ancak; puan eşitliği 22. maddede böyle bişey yapılabilir görülmekte ama aday uyanık olur ve kanunları iyi araştırır analiz ederse buda inanın zordur. Ancak; aday ya zaten ben aynı puandım demekki 22. maddeden elendim der kaderine razı olursa bişey diyemem. Arkadaşlar 22. madde kanununda kimin atanacağı hemen hemen bellidir yani puan üstünlüğünden pek bir farkı yoktur. mezuniyet tarihi önce olan ve yaşı büyük olan ATANIRRRRRRRRRRRRRR. diyererek tüm bu konuda bekleyen arkadaşları uyarır aksi durumda dava açma ve bunun düzeltilmesini isteme hakkınız vardır diyerek hepinize saygılar sınarım.