Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı sınavı kazananların raporlarında 'memur olabilir' ibaresi istiyor..?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Sağlık bakanlığın yapmış olduğu özürlü sınavını kazanan adaylardan raporunda çalışabilir alanlarlar kısmında memur olabilir ibaresi istiyor.buda demek oluyorki tekrar heyete girmek demek ayrıca hastaneler 130 tl ücret talep ediyor.sınavı kazanan arkadaşların hiçbirinin raporunda memur olur ibaresi olacağını zannetmiyorum burada binlerce mağdur var kazanılmış hakları geri alıyorlar üstelik sürekli olan rapor her zaman geçer diyen sağlık bakanlığı değilmidir.az önce sağlık bakanlığını aradım ancak asistana ulaşabildim ve şikayetimi belirttim.binlerce mağdur olabileceğini söyledim asistanın cevabu şu oldu ortada binlerce mağdur olsaydı şu telefon yağmuruna tutulurduk şu sistemde bir sorun yok sistem işliyor sizin raporunuz eksikse düzeltmeniz gerekiyor dediler.arkadaşlar sınavı kazanan ve kazanmayan arkadaşlar sağlık bakanlığı yüksek idarecileri telefon yada mail yağmuruna tutalım yoksa sesimizi çıkarmassak ses yok diye mağdur etmeye devam edecekler

vergi indirimi için aldığım 15-4-2010 tarihli rapor var elimde vergi dairesi tarafından onaylı bu raporda "çalıştırılamayacağı iş alanları" kısmı boş brakılmış şimdi bu rapor olmazmı diyorsun şu email adresini ve telefonları bi versene iletişim kuralım memur beylerle..:mad: anlaşılan bunlarda bizi yontmanın peşinde

[FONT=Arial][SIZE=2]söylediğin şeyi "ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK YARIŞMA SINAVLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN beşinci böümünde bulunan [FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Madde 28 e göre istiyorsa[/FONT][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial]Madde 28- [/FONT][FONT=Arial]12/5/1983 tarihli ve 83/6526 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]kaynak:
[FONT=Arial][SIZE=2]Resmi Gazete Tarihi: 16.09.2004 [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Resmi Gazete Sayısı: 25585 [/SIZE][/FONT]
[/SIZE][/FONT]

0312 585 1760-63 telefonlar

çalışabilir kısmı ister boş ister dolu olsun açıklamalar yada çalışabilir kısmında memur kelimesi yazacak memur olabilir diye yok ayakta durmaması gerek yok çok duymaması gereken işlerde çalışamaz ifadesi kesinlikle kabul edilmiyor.

[FONT=Arial][SIZE=2]Madde 28- 12/5/1983 tarihli ve 83/6526 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sakatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]bu maddeye gelince bu maddeyi pek sallamıyorlar diğer forumlarda 100 lerce kişi kapıdan dönmüş aldığın ünvanı yapabilecekmisin diye heyet raporu isteniyor[/SIZE][/FONT]

Engelli memur sınavında istenen sağlık raporunda çalışabilir bölümüne memur olarak çalışabilir yazması mı gerekiyor bu konuya bi açıklık getirirsen memnun olurum

allah allah ..ya bunlar ne yapmak istiyor.saçma sapan şeyler istiyorlar.maraton da koşturacaklarmı acaba merak ediyorum.yada havada kuş yakalama .rapor alırsın süreklimi sürelimi yada çalışabilirmi çalışamazmı yada ayrıyetten memur olarak çalışabilirmi çalışamazmı .bence görünmez adam olun işede ihtiyacınız kalmaz.zaten görünmüyorsunuz istediğinizi yaparsınız.

hiç bir doktor bunu yazmaz ki RAPOR FORMUNDA İLGİLİ BÖLÜMDE ÇALIŞTIRILAMAYACAĞI İŞLERİN NİTELİĞİ başlığı var...yazabilecekleri şeyler "EL BECERİSİ GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ" "YÜRÜME GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ" "STRES ALTINDA ÇALIŞAMAZ" "KONUŞMA GEREKTİREN İŞLERDE ÇALIŞAMAZ" şeklinde olur tahminim . veya özrü iç organlardaysa böbrek kalp vb gibi BOŞ BIRAKIR

çünkü hastanedeki doktorun aklı var memuru "vezneye koyarsan konuşması gerekir" memuru "bilgisayar başına koyarsan el becerisi gerektir" odacı yaparsan "yürümesi gerekir" üç konumdada MEMURDUR sağlık bakanlığındaki aklı evvel memurlar ne düşünüpte böyle bir talepte bulunmuş anlamak zor

Arkadaşlar galiba heyetten memur olabilir diye bir rapor çıkartmak yeterli olacak. Anladığım kadarıyla özürlü raporunu yeniletmeye gerek yok.

kim dedi kardes bunu sana nereye gıttın nereye sordun nereyi aradın bi acıklama yaparmısın

mavimsiyesil;

burada okudugum kadarı ile mevcut raporumuza memur olabilir parafı attıracaz. daha fazlasını nasıl yapıcaz ki.

Memur olabilir diye basit yeni bir rapor çıkartacağız. Ek rapor olacak.

Çalışamayacağı iş alanları boş olan 2007 yılında almış olduğum sürekli raporumu başvuru sırasında kabul etmediler, çalışamayacağı iş alanı boş olduğu için, raporu aldığım devlet hastanesine başvurup eksik kısmı eklettirdim raporuma. O raporla başvurum kabul edildi. Evraklarımı tamamlayıp bugün il sağlık müdürlüğüne gittim kontrol etmeleri için bana herşeyin tamam olduğu söylendi. Böyle bir uygulama çok saçma geliyor şimdi bana.

Sayın kısmetcin;
raporunuzdaki ekletmeyi ne şekilde yaptırdınız? raporumuz "sürekli" çalışamayacağı iş alanları bölümünde ise "çalışabilir" yazmaktadır.zaten bu rapora sağlık bakanlığının özürlü atama kılavuzunda bu şekilde istendiği yazdığı için almıştık.sizin değerlendirmeniz ne olacaktır?

benim raporuma ''ağır ve ayakta durması gereken işlerde çalışamaz'' ibaresi eklenmişti. Bence bakanlık başvuru sırasında kabul ettiği raporları yerleştirme sırasında da kabul etmelidir ki, kılavuzda zaten açık ve net bir şekilde raporun nasıl olması gerektiği belirtilmiş, bu kriterlere göre adaylardan raporları istenmiş, şu anda yapılan değişiklik çok mantıklı gelmiyor bana.

arkadaslar hizmetli kadrosundan girdim 22. maddeye takıldık özürlü raporuna ne yazdırıcam hizmetli kadrosunda calısabilirmi yazdırıcam

hizmetliler rapora ne yazdırıcak

Merhaba
gerçekten

Merhaba
gerçekten çok karışık bir durum,sınavı geçsen bu gibi durumlarla karşılaşıyosun,isınavı kazanmak yetmiyor yani...
Ben %40 Epilepsi hastasıyım ve raporumda'sorumluluk gerektiren işlerde çalışamaz'' ibaresi yazmaktadır,sanırım benimki daha karışık sorumluluk gerektirmeyen hiç bir iş yokki,şimdi ben ne yapıcam,bir fikri olan varmı???

sağlık bakanlığı sınavını kazananları gorebılecegım bı yer varmı ...

yada ben kazandımmmı nereden bakacagım kıme sorcagım

Bakanlık İletişimTelefon Numaraları:
Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı Kadroları 0312 585 1675-80
Genel İdare Hizmetleri, Yardımcı Hizmetler ve Teknik Hizmetler Sınıfı Kadroları 0312 585 1760-63

sağlık bakanlığı danışmamız için yukardaki telefonları yazmışlar ama telefona cevap veren yok

bu sabah saglık bakanlıgını aradım..rapora memur olarak calısabilir seklinde bir ibare yazılması konusunda bana bilgi vermesini istedim..o da bana dedi ki eger o alana çalışabilir yazıyorsa yeterlidir dedi.
ben de dedim ki bazı sitelerde böyle bir haber duydum dogru degil mi, o da bana siteleri boşver sadece çalışabilir yazıyorsa yeterlidir dedi..
şimdi vandayım pazar ankaraya gidiyorum..raporla ilgili de herhangi bir sey yapmadım..sürekli raporum var zaten, normalde memur olarak calısabilir seklinde sacma bir ibarenin de bulunmaması gerekir.cünki başvuru yaptıgım zaman raporumu kabul etmislerdi ..umarım bana söyledikleri sözlerden dolayı başıma yeni iş cıkarmazlar..

bu arada arkadaşlar size verecegim telefonları arayın siz de rapor durumunuzdan(sürekli ya da süreli), başvurdugunuz ünvandan(memur,hizmetli vs.) bahsedin onlara bakalım aynı şeyi sizlere de söyleyecekler mi

0312 585 17 38 ve 0312 585 10 00

Benim raporda çalışmayla ilgili bir şey yok. Sanırım memur olur diye ek rapor alacağım.

yahu bu adamlar dün başka konuşuyorlar bugün başka şim di arkadaşlar benim raporumda çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında fazla duyması gereken işler çalışamaz yazısı var bu geçermi bu gün telefonda konuşan arkadaşlar lütfen bilgi verirmisiniz

ayrıca çalışır çalışmaz diye bir kısımyok raporunda sdece çalışamayacağı iş alanları kısmı var

Bilmiyorum satlas, kafamız tam çorba oldu :)

Raporların arkasında Diğer gibi boş yer bırakılan bir yer var , orada yazdırılabilir sanırım

satlas benim raporumda calıştırlamayacagı iş alanları kısmında ne yazıldıgını sordu bugun aradıgım memur, ben de 'ÇALIŞABİLİR'
şeklinde bir ibare oldugnu ama bunun dışında herhangi bir ek ya da açıklama olmadıgını söyledim o bana çalışabilir yazıyorsa yeterlidir dedi..

memur olabilir şeklinde bir ibare gerekli mi dedim, o da hayır gerekmez dedi..artık kim dogru kim yanlış anlamadım..

bugün kıvırdı memurlar neyseki düzeltiorlar durumu ama benim ve son yeni çıkan raporlarda çalışır çalışamaz ifadesi yok çalışamayacağı iş alanları var. ne olcak bu durum

işte o çalışamayacağı iş alanları kısmında çalışabilir şeklinde ibare olacak...benim raporumda aynen şöyle yazılmış

Çalıştırılamayacağı İş Alanları: ÇALIŞABİLİR

bi de 0312 585 17 38 ve 0312 585 10 00 arayıp bilgi alın burda paylaşalım..

vay arkadaş tırlamaya az kaldı şimdi girsem heyete kafadan kontak raporu verirler bana neyse kendi dolap arşivimi kurcaladım 2004 de aldığım sürekli belgemde hem çalışır çalışamz kısmında çalışır yazıyor hem çok dyyması gerekn işlerde çalışamaz yazıyor 2004 geçermiki acaba

benim bildiğim 'memur olabilir ve her iklim şartlarında çalışır' raporu, sağlıklı devlet memuru adaylarına yönelik bir uygulamadır.
bizlerin durumu farklı, engelli kadrolarına başvurduğumuz için bizden istenen rapor: özürlülük derecesi ve hangi alanlarda çalışır-çalışamaz ibareli rapordur..bunun dışında bir rapora ihtiyaç olmamalı.

arkadaşım herkesde farklı yazar benim raporumda 2006 11.aya ait,benmkisinde de çalıştırılamayacağı iş alanları kısmında:ağır ve tehlikeli işler yazıyor,bu yeterlidir,farklı şeyler türetmeyin artık,kimsenin raporunda memur olabilir diye birşey yazmaz,diğer alımlarda da buna benzer hiçbir ibare istenmemiştir.zaten raporundaki derecen ve hangi tip özürlü olduğun bilgileri açıkça yazarken memur olarak çalışıp çalışamayacağını bu rapora bakarak ayırt edemeyecekler mi Allah aşkına.

slm arkadaşlar bu da demektir sınav ücretsiz oldu ama bi yerden çıkaralım diye ne çıkarsak o kar diyorlar allah yardımcıları olsun kolay deil dolaş dur para aranmıyor rezillik kar kalıyor..

yokmu hiç ankaralı olupta bakanlığa gidip konuşan yada ebraklarını veren

Üst Alt