Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığı sınavı kazananların raporlarında 'memur olabilir' ibaresi istiyor..?

ben size herkese bu konı hakkında söylemi
ştim kimse ciddiye almamıştı ne ol du arkadaşlar şimdi şimdi ama memur olur diye birşey olması çok saçma durum deyilmi ben maviyeşil size sesleniyorum yeni sınavlara ÇALIŞMAŞ İÇİN KAYNAK ÇALIŞMA KİTABI VAR MI VARSA BANA ULAŞABİLRİ MSİN MSN garnet18547@hotmail.com herkes burda beni ekleyebilir bende kaynaklar varda beraber paylaşalım biz üstümüze düşenleri yapalım artık alıp almamaları onlar bırakalım arkadaşlar allah yar ve yardıcımız olsun bu sınavlar olmazsa da doğru dürüst sağlam raporuda vermiyorlar biz hiç bir krum almıyor da plıslik olsun askerlik olsun dışlanıyoruz sanki bakalım daha neler çıkarcaklar saygılar herkese

[FONT=Arial TUR][SIZE=2]0312 585 17 60-61-62-63-64[/SIZE][/FONT][FONT=Arial TUR][SIZE=2]0312 585 17 38-0312 585 10 00 - 0312 585 16 72[/SIZE][/FONT]
arkadaşlar özellikle 61 ile biten telefon açıyorlar olmadı sıra ile deneyin biri muhakka düşüyor aldığınız bilgileri burada paylaşalım

Ben raporumu 23.07.2010 tarihinde aldım. Raporda yazanlar şunlar:
Ağır özürlü: HAYIR
Sürekli: EVET
Çalıştırılamayacağı İş Alanları: Masa başı işlerde çalışır.

En altta diğer kısmı diye bir yerde de şu yazıyor: SAKAT İŞÇİ OLUR, ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI ALIR.

Şimdi benim raporuma MEMUR OLABİLİR ibaresine gerek var mı?

var kardeşim az önce yine konuştuum raporunda ne yazarsa yazsın ek olarak memur olur yazısı alacaksın 130 tl bayılıp bu raporu alman şart

Selam arkadaşlar durum çözüldü. bugün bakanlık ile iki kere görüştüm

lise düzeyinden bakanlığınız sınavını kazandım yerletirildim olarak görünüyorum dedim ve şunu sordum memur ibaresi olması gerekiyor mu sağlık kurulu raporumuzda diye memur lise düzeyinden girdiğiniz için sadece ordaki çalışabilir/çalışamaz ve diğer bölümleri sordu bana bende hepsi doldurulmuş haldeydi söyledim.

Lise düzeyinden atamalarda memur olacak ibaresi aramıyoruz dendi hatta şunu gösterdi atama klavuzunda il sağlık müdürlüklerinin yapacağı işlermler maddesinin altında sadece SAĞLIK HİZMETLERİ SINIFINDAKİ UNVANLARDA bu ibare aradıklarını söyledi.

kesin bilgidir lise düzeyinden atananlar için bütün alanları dolu olan sürekli ibareli raporlar ile ankaraya gidebiliriz
ben pazar akşamı ankaraya gidiyorum pazartesi evraklarımı teslim edicem ayrıntıları istanbula döndüğümde yazarım

herkese kolay gelsin

herkese başka başka konuşuyor bende önlisans memur genel idari hizmetlerdenim bende çıkarmam lazımmı

arkadaşlar peki hizmetli kadrosundan atanacaklar nasıl rapor alacaklar benim raporumda çalışamaz kısmı boş.... ne yapmam lazım.....

Arkadaşlar bakın

Diş Tbp. Ecz.
Hemşire
Ebe
Sağlık Memuru ve Sağ.Teknikerliği

bunlar ve benzzerleri [FONT=Times New Roman]Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki unvanlar'ıdırlar [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman]lise mezunu,mühendis.müdürler, teknilerler(sağlık teknileri değil),il sağlık müdürleri,şefler yani GENEL İDARİ HİZMETLER'dir[/FONT]
[FONT=Times New Roman]yani lise,onlisans,lisans düzeyinden sadece DÜZ MEMUR olarak girenler normal sağlık kurulu raporları ile müraccat edecekler. bu raporlarda memur olarak çalışabilir raporuna gerek yok.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]bunu bakanlıktan öğrendim. ankarayı aradım 312 585 17 60 numaralı telefonu pazartesiden beri aradım bugün düşürdüm herşeyi sordum[/FONT]

şu anda bu konu ile ilgili kendimi zor tutuyorum kötü şeyler söylememek için...

bu kadar eziyet çektiriyorlar ya, allah bunlara da eziyet çektirsin inşallah.

başka hiç birşey demiyorum arkadaş.

benim anlamadığım şu diğer formlarıda gezdim kimine bu ibare olacak demişler kimine olmayacak demişler.
bir fomrda kilisten biri bu ibare olmadan gitmiş adını vermiş adam ve onun sağlık kurulu raporunu bu ibareden dolayı almamışlar
lise düzeyinden mi atanmıştır diye baktım bu kişiye lise düzeyinde adı yoktani SAĞLIK HİZMETLERİ sınıfından başvurmuş olabileceğini düşündüm bugün bakanlıkta bana lise düzeyinden girdiğimi ve GİH kadrosundan memur olarak yerleştim evraklarımı getiricem dedim

bu şekilde bir ibare var mı yok olması lazım mı diye sordum hayır GİH sınıfından girenlerde böyle bir ibare aranmıyor dediler

Sayın MERLİN;
bugün saatlerce ilgili telefonlara dil döktüm.İlk yayınlanan sınav kılavuzunda yalnızca "sağlık hizmetleri sınıfında çalışacaklar için" çalışabilir/çalışamaz ifadesi isteniyorken memur statüsünde atanacak arkadaşlarım için özel bir yazı istenmiyordu. yukarıda konu edilen çalışabilir ifadesini sağlık sınıfına mensup olduğum için özürlü sağlık raporuma yazdırdım.Şimdi ise memurlardan çalışabilir/çalışamaz kabul ederiz sağlık sınıfından da hemşire olarak çalışabilir,ebe olarak çalışabilir raporu istiyorlar.Allah bildiği gibi yapsın.Bugün hastaneye gittim çaldığım her kapı beni azarladı.kardeşim sana raporu çalışabilir şeklinde vermişiz,daha rapor alalı 6 ay bile olmamış senden bu raporu ne diye istiyorlar fala filan.Bu iş düzeltilmeli

Bu iş mutlaka düzeltilmeli bencede 3 gündür telaş içindeyim bugün bakanlıkla konuştum içime su serpildi.

eğer bu bu ibare olacaksa ayrı bir devlet memuru olabilir raporu alınarak çözülecek ve bakanlıkta bunu kabul edecek. 2000 kişinin burnundan fitil fitil getirmeye gerek yok

insanları yıldırma politikası bu ben artık art niyetli olduklarını düşünüyorum devlet kurumlarının. bu bilerek sistemli bir şekilde insanları yıldırmak için yapılıyor

kesinlikle lise düzeyinden düz memur olanlardan böyle bir ibare istenmeyecek bana bu şekilde iletildi bakanlıktan

Sağlık bakanlığına ilk ben başvurdum.Yardımcı sağlık personeli atama şubesi sonuçların açıklandığını benden öğrendiler.Çalışanların haberleri bile yokmuş.Evraklarım tamamdı.sonradan sağlık görevlisi olduğum için raporumda atandığım kadroda çalışabilir diye yazmadığı için tekrardan rapor istediler.Özürlü raporunu aldığım hastane böyle bir yazıyı özürlü raporuna yazamayacaklarını söylediler.Bende aynı hastaneden bu hastalığımla bu işi yapabilir diye heyet raporu aldım.Salı günü 2 saat beni beklettiler.Daire başkanına danışıldı ve heyet raporum kabul edildi.Adanadan gelen işitme engelli laborant arkadaşın raporunu kabul etmediler.Çocuk heyet raporu almak için adanaya tekrar gitti.Sınava başvuru yaparken aldığımız raporu kabul ediyorlarsa atama işlemlerinde raporumuzu kabul etmeyip neden bizi yoruyorlar. Ataması yapılan arkadaşlar atandığı görevi yapabilir diye heyet raporunu almadan bakanlığa başvuru yapmasınlar BUNLARDA ÖZÜRSÜZ ÖZÜRLÜ ARIYORLAR GALİBA.....

Bu ibareyi sağlık personelinden istediklerini söylediler.GİH sınıfındanda bu raporu istemezler inşallah.Gitmeden bakanlıktaki ilgili bölümü arayın,hüsrana uğrayıp benim gibi kapıdan geri dönmeyin.Bugün ankara sağlık müdür yard.görüştüm.Ankaraya atananlarla görüşme yapacaklar.Görev yerlerini ikamet adreslerinin yakınlarındaki sağlık kurumuna yapacaklarmış.Ankara merkezde oturup görev yerini ilçeye vermeyeceklermiş.En azından ankara sağlık müdürlüğü halimizden anlayıp bizi yormayacaklar.....

anestezi18 evet bakın durum netleşiyor. Sınava SAĞLIK HİZMETLERİ UNVANINDA giren arkadaşlar ebe olabilir,memur olabilir, diyetisyen olabilir gibi bir ibrali rapor almalarında fayda var. GENEL İDARA HİZMETLERİNde sınava girenlerin böyle bir rapor almasına ya da var olan raporlarında memur olabilir ibarasi olmasına gerek yok. Bunu bizzat bakanlıktan öğrendim. üstüne basa basa sordum 3 gündür ulaşamıyordum ve içime kurt düşmüştü 10 dk boyunca bu konuyu tekrar tekrar sordum. GİH unvanında Lisans/Önlisans/Lise düzeyin düz memur olacaklar memur ibaresinin raporlarında olmasına gerek yok. NOKTA

peki hizmetli kadrosundan girenler ne olacak ???

anlaşamıyoruz.[FONT=Times New Roman]Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki unvanlar[/FONT][FONT=Times New Roman] [/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]için başvuruda bulunacakların[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman] Sağlık Kurulu raporunun "Çalıştırılamayacağı İş Alanları" bölümünde Çal[/FONT][FONT=Times New Roman]ışabilir/Çalışamaz [/FONT][FONT=Times New Roman]ifadesi yer almayanlardan yeni sağlık kurulu raporu istenecektir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]sağlık hizmetleri sınıfından bu şekilde rapor istenilmişti ve bunun gereği yapılarak rapora yazdırıldı.şimdi ise[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği en az % 40 oranında çalışma gücü kaybı olduğunu ve atanacağı :cool:kadro unvanındaki görevi yapabileceğini belirten:cool: Bakanlığımızın http://personel.saglik.gov.tr internet sitesinde yayınlanan Sınav Kılavuzunun ekinde belirtilen sağlık kuruluşlarından alınan ve geçerlilik süresi sona ermemiş olan (adayların süreli raporlarının süresi sona ermiş ise yeni tarihli rapor istenecektir.) Resmi Sağlık Kurulu Raporunun aslı, istenmektedir. kadro ünvanındaki görevi yapabileceği ibaresini memurların yanlış yorumladığını ve ilk genelgede yer alan ifadeyi tekrar-tekrar-tekrar hatırlattım.sizlerde destek olun.bugün akşam tekrar toplantı yapacaklarını söylemişlerdi tkip edelim.[/FONT]
[/FONT]

mc burray haklısın.

aslında kimseden memur olarak görev yapabilir ibaresinin istenmemesi lazım sadece rapordaki ilgili bölümlerin tam olması yetecek

maalesef uzmanlar yerine biz bakanlıktaki memur takımı ile muhattap olduğumuz ve bu memur takımıda yorum kabiliyetinden uzak olduğu için arkadaşlarımızın kafasını karışyırıyorlar

sağlık bakanlığı kendi genelgesine ve atama klavuzuna aykırı bir şey yapamaz. eğer memur ibarasi olacak diyorsada bunun dayanağını göstermesi gerek. genelge olmadan kimse bizden böyle bişi talep edemez.

ne genelgede ne atama klavuzunda memur olabilir ibaresi olacak diye birşey yok sadece ilgili bölümler tam olacak var ve süreli raporların kontrolü var.

ayıptır günahtır zulümdür bu yapılanlar lütfedip sayfalarından bir açıklama bile geçmiyorlar

Ben bugün Uludağ Ünivertsitesi Tıp Fakültesine gittim daha önce almış olduğum raporun "Çalıştırılamayacağı İşler" bölümüne memur olabilir ibaresinin eklenmesi gerektiğini söyledim. Başhekim sekreteri yönetmelik gereği böyle birşeyin yapılamayacağını hatta "Çalıştırılamayacağı işler" kısmına sadece adından da anlaşılabileceği gibi kişinin çalışamayacağı işleri yazılır dediler.Yani bu alan bendeki raporda boş. Çalışabilir şeklinde paraf mı attırmam gerekiyor?. Öte yandan bugün öğleden sonra bakanlığı aradım görevli memur memur olabilir şeklinde bir ibare yok ise tekrar heyete girip memur olabilir raporu almam gerektiğini söyledi. Kafam iyice karıştı. Engelli birinin ayrıyeten sağlam raporu alması ne tür bir saçmalıktır anlamadım. Ben zihinsel engelliyim ama engeli olanlar orada oturup ahkam kesen memurlar galiba.

arkadaşlar bakanlığı aradıysanız bugün hangi telefon numarasından ne dediler diye buraya bilgi geçin hiç olmassa şu numaradan bole dediler deyip adamları birbirleri ile yüzleştirelim başka başka konuşmasınlar.ben dün en son aradığımda 0312 585 17 63 nolu telefon bana hangi ünvan hangi sınıfta olursan ol memur olur yazısı şart dedi ve noktayı koydu.

Öğleden önce Sağlık Bakanlığı GİH Atama Şube müdürü ile görüştüm. Özürlü raporunun yanında ek olarak normal memurluk için sağlık raporu istediklerini söyledi. devlet hastanesine Tıp fakültesinden aldığım rapor ile gittim müracaat ettim onlarda bu şekilde rapor istediklerini teyit ettiler. Sonuç olarak 130 tl yi paşa paşa yatırdım. Muayene işlerim başladı salı günü tekrar gideceğim. Gidip rapor alacaklara önerim özürlü raporları ile gitmeleri ve 1 adet fotoğraf ekstradan da 130 tl ile işlemlerini başlatmalarıdır.Özürlü raporlarında Memur olabilir ibaresi olmayanlar bu raporu almak zorundalarmış. Şube müdürü ile direk görüştüm.

arkadaşlar şimdi konuştum. lise memur olarak atandım dedim. rapor tarihi temmuz-2010 dedim. raporda masa başı işlerde çalışır yetiyor dedi. az önce değişti bu olay dedi.

hatta birazdan raporumu göstermek için gideceğim. haber vereceğim.

vay arkadaş ya çıldırıcam şimdi hasan1 ve kgokbak litfen ikinizde aradığınız numarayı yazarmısınız.bide biz arayalım 2 sine ne dicekler bakalım ?
hasan1 telf:? kgokbak telf:?

sonu 63 benim. bu arada gidip yüz yüze soracam. rahat ol :)

tamam hasan haberini bekliyoruz bu sırada aramaya başladım noyu meşgul bakalım bana ne diyecek bana dediğini yazarım

Benim aradığım numara 0 312 5851764 şube müdürünün numarası.

kgökbak senin adına üzüldüm parayı geri almaya bak az önce arkadışım ankarada yüzyüze konuşmuş .memur ibaresi kalkmış çalışabilir yazıyorsa veya çalışamaz alanı boşsa alacaklarmış ama verdiğin noyu mutlaka arıyacam aradım meşgul şuan

Üst Alt