Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Bakanlığında aday memurun tayin hakkı var mı? Tayin alanlar var mı?

taho

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
sağlık bakanlığı aday memur Tayin Hakkı var mı ? ve tayin alanlar var mı ? Bazı problemlerden dolayı rizeden bayburta tayin isteyecem ne düşünüyorsunuz ?

Asaletiniz onaylanmadan sadece Becayiş yapabilirsiniz. Zor da olsa geçici görevlendirmede bulunabilirsiniz, bu konuda en üstteki amirinizin oluru almak zor yine deneyiniz.

bu işi gerçekleştiren arkadaşlar var. ben internettende okudum.

Becayiş dahil hiçbirisi olmaz. İlk atama yapılan yerde 1 yıl çalışma zorunluluğu var. Bizzat yaşadım. Ayrıca becayiş öyle pat diye olmaz birçok kriteri var

şöyle anlatayım izmirde hastanede calışıyoruz 20 aylık devlet memuruyum bnmle goreve baslayan arkadasım tayın ıstedı ıkımızde aday memuruz hala arkadasım 2 ay on ce tayın ıstedi ıstanbula tayını cıktı ve bir hafta once ıstanbulda ışe basladı hangı ıle basvuracaksan o ılın ıl saglık mudurlugune dılekce verıyormusssun

Bu tür işler torpil işi . Ben de tayin olmak istedim ancak olmadı. Aday memurlukta tayin çok zor. Adamın yoksa yapmazlar. Sağıkçıysan zaten bir yıl çalışman şart. Öncelikle çalıştığın hastane kabul edecek gitmeni, sonrasında da üst seviyede torpil bulacaksın. Bende pek tanıdık yok , çakılı halde çalışıyorum.

black45;

teşekkür ederim kardeşim. evet böyle aday memurken tayinin alanlar var. bende gidip bir il sağlık müdürlüğüne dilekçe verecem peki dilekçede nasıl bir yol izlediler. yardımcı olabilirmisin.

Arkadaşlar bırakın bir yılı özrünüz var sizlerin ve bu özürleri dikkate almaları gerek. Bizleri atarken kimse sormadı size uygun yerleşim ve çalışma şartlarını sunalım diye. Bu arda araştırırsanız aday memur iken de Nakil ve tayin hakkınız olduğunu göreceksiniz. Lütfen bilmeden kafamıza göre kestirip atmayalım var veya yok diye.

tanyolda_12;

Torpil ile olabilir ama zaten 20 ay çalışan kişinin asaleti onaylanmıştır. 13. Ayda bakanlıktan onay gelir. Ayrıca kurumlarda ben özürlüyüm benim hakkım var gibisinden sivrilmek iyi birşey değil :) sonuç olarak biz memuruz ve başımızdaki amirin emrindeyiz. Yasal olarak aday memurun tayin hakkı yok 657 devlet memurları kanunda engellilere yönelik sadece gece nöbeti muafiyeti vardır. Atamaya yönelik özel bir düzenleme olmadığı için herkes neyse bizde o durumdayız.Ayrıca atamayı kabul eden kurum hizmet belgesi istiyor aday memurun hizmet belgesi çkys den çıkmaz :)

yasal olarak aday memurun tayin hakkı yok diye bir kural yok. bakanlıkların kendine özgü kuralları var. gıda tarıma atanan bir kişi 3 ile 5 yıl arası tayin alamıyor hizmet bölgelerinde zorunlu çalışma yılları var. ayrıca ben araştırdım baktım bunu yapanlar var eğer zorunlu şartlardan dolayı tayin istemek sivrilmek oluyorsa her insan sivrilir o zaman. sağlık bakanlığının atama nakil yönetmeliğinde gerekli şartlar vardır. ve orada aday memur tayin alamaz diye bir madde de yoktur. hizmet belgesi istiyorsa bu kadar tayin alanlar nasıl yaptıysa bizde öyle yaparız ayrıca biz engelli insanız engelli demekte sağlık durumlarından dolayı tayin isteyebilir demektir.

Tahir Hocama bu konuda katılıyorum. 3 ayda Tayin olmuş kişilerle birebir konuştum.

Fatih bey:
Sivrilmek konusuna gelince ben gece nöbeti bile tutuyorum istesem tutmaya bilirim bu bahsettiğiniz sivrilmek değil konu farklı yere kaymasın lütfen.

Öyleyse amirine git ben engelliyim bana gece nöbeti veremezsiniz de seni gündüze alıp bak ne yapıyorlar. Sonuç olarak bende engelliyim bende gece vardiyasında çalışıyorum okul olduğu için . İlk atama yerim başka şehir olmasına rağmen 1 yıl dolmadığı için okuduğum şehre tayin vermediler. Ayrıca 657 devlet memurları kanununda böyle bir düzenleme yoktur. Tayin süreleri bakanlıkların iç.yönetmelikleri ne göre adaylık asillik durumu 657 ye göre yapılır. Ve arkadaşımız soruda aday memur olarak bahsetmiş Sağlık bakanlığında aday memur a tayin yok sadece eş ve hastalık durumu özründe istisnadır. Diğer türlü 1 yıl bekleyeceksiniz

Gitmek istediğin ilin sağlık bakanligina başvur mazereti anlat adaylik biter bitmez işlem yaparlar adaylik bitmeden işlem olmaz ancak özel mazeret olacak örnek kan davası. cinsiyet değişimi . psikiyatri raporu depresyon intihar eğilimi iftiraya maruz kalma can güvenliği)

Asaleti almadan tayin olamaz diye nerde yazıyor allah rızası için bir link verin.

öyle bir ibare yok Tahir hocam. bulan banada söylesin

[FONT=Arial]Aday memurların nakline ilişkin olarak, 657 sayılı Kanunun 54'üncü maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlaranakli yapılamaz."
Becayişin hangi kurumlar arasında yapılacağına ilişkin olarak ise 657 sayılı Kanunun 73. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:
"Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır."
KAMU KURUMU NE DEMEKTİR?
TÜZEL KİŞİLİĞİN ÖNEMİ

Belirli bir kamu hizmetinin yerine getirilmesi amacıyla kurulmuş kamu tuzel kisisine kamu kurumu denmektedir.Anayasamızın 123'üncü maddesine göre, "İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve kanunla düzenlenir. ..Kamu tüzelkişiliği, ancak kanunla veya kanunun açıkça verdiği yetkiye dayanılarak kurulur."
Bu çerçevede idari faaliyette bulunan her kamu kurumunun bir teşkilat kanunu bulunmakta olup, bu kamu kurumlarının aynı zamanda birer tüzel kişiliği bulunmaktadır. Teşkilat kanunu veya KHK'sı olmayan bir kamu kurumu bulunmamaktadır.
Kamu kurumları, teşkilat kanunlarında, ana hizmet, danışma ve denetim ve yardımcı hizmet birimleri şeklinde düzenlenmektedir. Örneğin Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Maliye Bakanlığının bir ana hizmet birimidir. Bu husus, Maliye Bakanlığının teşkilat kanununda düzenlenmiştir. Bu nedenle Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı bağlamında "aynı kurum"dur. Ancak Milli Piyango Genel Müdürlüğü ayrı bir teşkilat Kanunu ile düzenlendiğinden ve ayrı bir tüzel kişiliği olduğundan "başkabir kurumdur."
Bir örnek daha verecek olursak; Başbakanlık, 3056 sayılı Teşkilat Kanunu ile düzenlenmiştir. Ancak, Başbakanlığa bağlı olmasına rağmen Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ayrı bir teşkilat kanunu ile ve ayrı bir tüzel kişilikolarak düzenlendiğinden, Başbakanlığa göre "başka bir kurumdur".
SORUNLU KONULAR
Belediyelerin durumu: Belediyelerin her birinin ayrı tüzel kişiliği vardır. Bu nedenle her bir belediye başka bir belediyeye göre "başka bir kurumdur". Ancak, belediyelerin ana hizmet birimleri bulunabilmektedir. Örneğin ASKİ, EGO, İSKİ vb... ASKİ, Ankara Büyükşehir belediyesine göre "aynı kurumdur".
Üniversitelerin durumu: Üniversitelerin, her biri ayrı bir tüzel kişiliğe haizdir. Bu nedenle Hacettepe Üniversitesi Ankara Üniversitesine göre başka bir kurumdur. Ancak, uygulamada, üniversite personeli "aynı kurum" personeli gibi becayiş talebinde bulunabilmektedir.
Valilikler: Valilikler, İçişleri Bakanlığına bağlıdır. Bu nedenle her bir Valilik personeli "aynı kurum" kapsamındadeğerlendirilmelidir.
Merkez ve taşra ayırımı: Her kamu kurumunun merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatları bulunmaktadır. Taşra birimleri de, merkez birimler gibi "aynı kurum" kapsamında değerlendirildiğinden, bir kamu kurumunun taşra veya merkez teşkilatında çalışan bir memurun diğer taşra veya merkez birimlerinde çalışan memurla becayiş yapması veyahut da aday memurken nakil olabilmesi mümkün bulunmaktadır. Örneğin Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ile İstanbul İlsağlık müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı bağlamında aynı kurumdur.
[/FONT]

[FONT=Arial][/FONT]

Memurlar.Net (Aynı Kurum/ Başka Kurum Ne Demektir?)

http://yenisafak.com.tr/yazarlar/Ah...-memur-adaylarinin-okumasi-gereken-yazi/22313

[FONT=georgia]Ataması yapılacak ve yapılan çok sayıda aday memur bulunması nedeniyle aday memurlara çok önemli hatırlatmalarda bulunacağız.[/FONT]
[FONT=georgia]1- Göreve başlama ve aday memurluk[/FONT]
[FONT=georgia]Bir kamu kurumuna memur olarak atanan kişinin ilk statüsü aday memurluktur. Aday memurluk süresi 1 ila 2 yıl arasında değişmektedir. Aday memurluk süresinin ne kadar olacağı 657 sayılı Kanun'da düzenlenmiştir. Kanunun 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki düzenleme şu şekildedir: "Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz."[/FONT]
[FONT=georgia]Bu hükme göre adaylık süresi 1 ile 2 yıl arasında değişebilmektedir. Kamu kurumlarının hangi süreyi uygulayacağı kendi takdirlerinde olan bir konudur. Adaylık süresinde KPSS sonuçlarına göre başka kurumlara yerleşenlerin daha önceki süreleri adaylık süresinin hesabında dikkate alınacaktır. Ancak, KİT lerde sözleşmeli olarak çalışılan süreler bunun dışındadır.[/FONT]
[FONT=georgia]2- Aday memur kendi kurumu içinde yer değiştirebilir mi?[/FONT]
[FONT=georgia]Aday memurun nakline ilişkin olarak 657'de yer alan hükme yukarıda yer verilmiştir. Madde hükmünde adaylık süresince "başka kurumlara" nakil yapılmayacağı hüküm altına alınmıştır. Buna göre aday başka kurum olmadığı sürece kendi kurumu içinde adaylık statüsünde yer değişikliği yapabilir.[/FONT]
[FONT=georgia]Burada bir örnek verecek olursak; Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne atanan bir aday memur, aday memurken, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne naklen atanabilir. Ancak, bu kişi aday memurken, sınavsız olarak aynı düzey unvanla diğer kamu kurumlarına örneğin Maliye Bakanlığı'na naklen geçemez. Ancak, kamu kurumlarının, kurumsal düzeyde çıkardıkları atama ve yer değiştirme yönetmeliklerinde, nakle ilişkin düzenlemelere de yer verilmekte olup, bu yönetmeliklerde bazen süre sınırı getirilebilmektedir. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı'nda, aday olarak atanmış bir öğretmen, adaylığı kaldırılmadığı sürece nakil isteyememektedir.[/FONT]
[FONT=georgia]3- Aday memurken başka kuruma geçilebilir mi? Muvafakat verilmezse ne yapılabilir?[/FONT]
[FONT=georgia]Aday memurken başka kuruma naklen geçiş yapılamamaktadır. Zira 657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinin ikinci fıkrasında, aday memurluk süresince, başka kuruma geçiş yapılamayacağı belirtilmiştir. Ancak, uygulamaya esas görüşler veren Devlet Personel Başkanlığı bu madde hakkında önemli bir mütalaa vermiştir. Başkanlık mütalaasında, "657 sayılı Kanun'un 54'üncü maddesinde geçen "nakil" ibaresinden memurun başka kurumlarda durumuna uygun bir kadroya sınava tâbi tutulmaksızın naklen atanmasının anlaşılması gerektiğinden, sınav sonucuna göre yapılan atamalar gereğince yapılması gereken nakiller 54'üncü maddesinde geçen 'nakil' anlamında değerlendirilmemektedir" denilmiştir. Sınav kazanların kurumlarınca muvafakat verilmezse dava yoluyla muvafakat alınabilmektedir. Bu konudaki idari yargının kararları istikrar kazanmıştır ve kesinlikle ümitsizliğe kapılmamalıdır.[/FONT]

Tayin yapılamaz diyenler bunları iyi okusunlar bu tayinleri gerçekleştirenler var. inşaallah bende yapacağım.

merhabalar benimde bir sorum olacak bilen arkadaslar cevaplarsa sevinirim..
ben sağlık bakanlıgına yeni atandım kars dev. hast. kasım ayında işe basladım önlisansım aday memurum . eşimde balıkesirde devlet hast. calısıyor lisans kadrosunda o asil memur. eş durumu tayini isyetecem balıkesir genel sekreterliğine dilekçe gönderim. onlarda karsa muvakkatı istediklerine dair yazı göndermişler. en son ankara tkhk na gidecekmiş dilekçe acaba eş durumundan tayin çıkma ihtimali var mıdır ?

blazebulls;

Kardeş inşallah çıkar, konu hakkındaki gelişmeleride bizler ile paylaşırsan seviniriz. Birbirimize bu konularda destek vermemiz gereken zamanlar olduğuna inanıyoum.

büyük ihtimal yapılır. hakkınızda hayırlısı olsun

Eş durumu tayininiz inşallah bir ay içinde sonuçlanacaktır içiniz rahat olsun :) eş durumu tayininde adaylığa bakılmıyor. Yalnız eşinizle aynı hastane yada yakını olacak diye bir durum yok yanlış hatırlamıyosam 80 km mesafeye kadar görevlendirme yapılabiliyor yani sizi ilçeye verebilirler

bilgileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. inş. RABBİM herkesin gönlüne göre verir.
gelişmelerden sizleri elimden geldiğince bilgilendiririm.

Tıbbi sekreter olan 10 günlük memur tayinini 5 günde başka bir ile çıkarttı gitti. Aday memurun tayin hakkı vardır dilekçelerinizi tkhk kurumuna gönderin.

merhaba arkadaşlar dün itibariyle eş durumundan atamam gerçekleşti.

arkadaşlar bende kamu hastaneler kurumuna yeni atandım.bizim tayin isteme hakkımız ocak haziran ve nisan aylarında varmış,ve burdan okuduğuma göre aday memurken tayin isteyebiliyormuşuz.hazirandayken tayin istesem 5 aylık çalışmış olucam,şansım nedir sizce ?bu arada şehir dışına tayin isticem,lütfen bu konuda bilgisi olan varsa yada bu şekilde tayin olmuş birisi varsa lütfen yardımcı olsun,lütfen :(

aroz;

kardeş idari personelin tahin hkkı dönemsel değildir her zaman isteyebilirsin tabi kabul edilirse

Aday memurun tayin hakkı var işlemleri başlatıyorum.sonucu yazarım.

kurumuna yazdığın dilekçede muhakkak"kurumumuz tarafından uygun görülmüştür" ibaresi eklet.
bu ibare olunca biraz daha fazla şansın olur..
ancak aseletin tasdik olması şart...

Üst Alt