Ben hiç randevu falan almadan direk elimdeki sevk kağıdı ile hastanenin sağlık kuruluna kayıt yaptırmaya gittim ve sekreter bana telefon ile randevu almalısınız, randevusuz kayıt yapamıyoruz deyince, ben patladım ve "Kardeşim, biz zaten engelliyiz. Ne diye bize hem Sgk ayrı hem de siz ayrı işkence ediyorsunuz? Ayağınıza kadar geldim işte, şimdi kayıt yapın" dedim ve uzun süre tartıştık.
Güvenlik falan geldi, beni dışarı çıkardılar ve kapıdan çıkarken sekreter "Beyefendi, siz biraz bekleyin. Ben sizin işi halledeceğim" dedi. Sevk kağıdımı falan aldı. 5 dakika sonra çağırdılar ve gerekli hastalıklarımı söyledim ve kaydım yapıldı. Pazartesi'den Cuma'ya tüm işlemlerim bitti ve Cuma günü teslim ettim ve 3 gün sonra Pazartesi günü de hyete görünüp işlemlerimi tamamladım.
Malulen emekli olmak bir dert. Sgk ile uğraşmak bir dert. Hastane ile uğraşmak başka dert.
Sağlam insan bile bu kadar ızdıraba dayanamıyorlarken, biz engelliler harbiden bu ülkede resmen "Cehennemi" yaşıyoruz bunlar yüzünden.
::
(Bir de benim merak ettiğim bir konu var. Bazı arkadaşlarımız "Bana şu hastalıktan heyet şu oranı verdi, bu doktor şu oranı verdi" diye yazıyorlar. Oysa ben 2. kez rapor almama rağmen benim doktorlar ya da heyet hiç bir oran falan vermediler. Ben çiftçi Bağkur malülüyüm. Sigorta engellileri ile Bağkur engellileri farklı prodüsür mü işliyor?).