Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporum çıktı. Vergi indirimi için nasıl bir yol izlemeliyim?

Elifvt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhabalar, sağlık kurulundan süreli %72 raporum bayramdan önce çıktı. Önce vergi dairesinden mi belge alıp iş yerine vereceğim yoksa iş yerinden mi çalıştığıma dair vergi dairesine götüreceğim. Sgkya bildirilmesi gerekiyor mu? Nerelerde indirim sağlanıyor, nerelere müracaat etmem gerekiyor, deneyimli arkadaşlardan bilgi paylaşımı bekliyorum.

Selamlar, E devletten online başvuru yapabilirsiniz. Belge işyerinize geliyor. Tahmini 20 gün gibi sürede sonuç alınıyor. Ankara numarası var onu ararsanız bilgi veriyorlar sonuç ile ilgili ama başvuru sonrası 15 gün geçince ararsanız daha iyi olur. Sgk vesaire işyeri halleder belge gelince. İşkur kaydı yapacaksınız belge geldikten sonra maaşınızda çok az miktarda bi artısı oluyor. Onun dışında vergi indiriminin ekstrası yok. Yine e devletten engelli kartı başvurusu yapabilirsiniz. Ulaşımda ücretsiz oluyor su ve telefon indirimi müze vesaire gibi girişler oluyor başka da var mı bilmiyorum.

İşkur kaydı ne için? halihazırda çalışmakta olduğum bi işim mevcut

İşkur kaydınızı yapmadan vergi indirimi maaşa yansımıyor. E devlet üzerinden halloluyor.

Merhaba bende vergi indirimi icin isyerime basvuru yaptim onlarda iskura bildirdi. Ve bu mesaj geldi. SN. Xxxxxxxx xxxxx 4-A KAPSAMINDA ISE GIRIS TARIHINIZ 24.04.2017, SIGORTA KOLUNUZ Zorunlu Sigorta OLARAK GUNCELLENMISTIR. SAGLIKLI VE GÜVENLi GÜNLER DiLERiZ. B002
Calistiginz islemedeki ilk ise giris tarihili degisiyor bilginz olsun. SImdi de isyerimdem aldigim evraklari vergi dairesine goturecegim aldiginiz puana gore maasinizda artis oluyor. 40 49 arasi 2400tl 50 69 arasi 5700 tl 70 100 arasi 9200 tl gibi

İlk işe giriş tarihi nasıl değişiyor ? Bir de Vergi indiriminin çok cüzi miktarlar olduğu söyleniyordu, 300-500 tl gibi. Net bi bilgi yok yine.

Süreç: E devletten vergi indirimi başvurusu - Sonuçlanınca işyerine belge geliyor - İşkur online olarak başvuru yapıyorsunuz - İşe giriş tarihi değişmez zaten işyeri çıkışı olmuyor - Maaşlarda engel oranınıza göre artan miktarda ek gelir olur. Aylık değişiyor. yıl sonuna doğru en yüksek seviyeye geliyor. Şu an için başka bir avantajı bulunmuyor.

Şirketi aradım bana orada çalıştığıma dair bi evrak vereceklerini ve o evrakla gelir idaresi başkanlığına gideceğim söylendi. Işkurla ilgili herhangi birşey belirtilmedi.

Ben dediğim şekilde işlerimi hallettim. Bir sıkıntı yaşamadım. Size verilen bilgiler doğrultusunda yaparsınız belgeniz geldiğinde.

Üst Alt