Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporumun aslını hastane bana vermiyor. Ne yapabilirim?

kolera

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Eylül ayında malulen emeklilik başvurum sonrasında SGK sevki ile Okmeydanı Eğt. Arş. Hastanesinde Sağlık Kuruluna girdim. Sağlık kurulu raporunun aslını ve özür oranımı hastane benden devlet sırrı gibi sakladı deyim yerindeyse. Kurum sevki ile geldiğim için bir nüsha SGKya diğer nüsha hastanede kalacak şekilde evrak hazırlanıyor dediler bende inandım ve üstelemedim.

Ancak aylar sonra bu sitede Bülent beyin yazılarını okudum ve aslında raporun 1 nüshasının bana verilmesi gerektiğini dört ay sonra öğrendim. Bunun üzerine hastaneye gittim ve yönetmeliğin ilgili maddesini belirterek dilekçe ile evrağın aslını istedim. Ancak görevli memurlar inatla vermemeye çalıştılar özür oranımı bile söylemediler. Bolca tartışmadan sonra evrak fotokopi ile çoğaltılarak aslı gibidir mühürü ile tarafıma verildi.

Hastane başvuranlara raporun aslını vermediği için engellilere sağlanan bir çok haktan aylarca faydalanamıyorlar.

Aslı gibidir nüshası ile tüm işlemleri yaptırabiliyorum ancak başka insanları mağdur etmemeleri için inat ettim ve bana verilmesi gereken evrağın hastane arşivinde bulunan asıl nüshasınıda almak istiyorum ki görevli memurlar yaptıkları hatayı anlasınlar ve bundan sonra başvuru sahiplerinede bir nüsha versinler.

Bu konuyu bimer'e yazdım ancak gelen cevapta bir yanlışlık olmadığı, evrak aslı gibidir yazılı çoğaltılarak tarafıma verildiği, aslının verilemeyeceği telefonda söylendi.

Sizce ne yapmalıyım ? Hasta hakları tekrar bimer'e yazmamı söyledi.

Bizlere zorluk çıkartanlarla uğraşmaya devam etmeli miyim ?

Saygılar

Bugüne kadar aldığım tüm raporları hastane bana hiç bir zorluk çıkartmadan çoğaltarak teslim etti...
Vergi indirimi için aldığım raporu ise , bana teslim etmedi hiç bir nüshada verilmedi ama oranımı söylediler ...

Size de bu yanlış uygulamayı yapmışlar. 14 Ocak 2012 Özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik madde 14 açıkca belirtmektedir oysa ki.

MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.

Bütün hastaneler bunu yanlış yorumlayarak bizleri uğraştırıyorlar.

Merhaba
Aynı durum benimde başıma geldi BİMER şikayetde bulundum ve snunda rapor aslını aldım işin üzerine giderseniz alırsınız vermeyen birime veremyeceğine dair bir yazı vermesini isteyin o zaman veriyorlar

Sağlık bakanlığı, bimer, il sağlık müd. hepsine gerekli şikayetlerde bulundum ancak ısrarla evrağın aslı gibidir yapılarak tarafıma verildiği söyleniyor. Yönetmelik maddesine göre asıl nüshası verilmesi gerekirken aslı gibidir yapılarak verilmiştir diyerek geçiştiriyorlar.

Sizce ne yapmalıyım ? Evrak aslını nasıl alabilirim kurumdan? Görevli memurların ceza almalarını nasıl sağlayabilirim.

Merhaba
Israrla yazılı cevap isteyin ben aldım

Ben de hastaneye gittim raporumu SGK göndermişler git oradan al dediler hastane biz 3 nüshayıda oraya gönderdik dediler ne yapmam lazım

OturanBoğa

Bülent bey bugün bende eşimi kurula soktum raporu sgk göndereceklerini 1 1,5 ay sonra oraya sormamı söylediler. bana veremeğeceğini söylediler rapor diğer işlemlerdede bana lazım olacak engelli kartı vasi için bunu nasıl talep ederim hastanede yardım edermisiniz bu konu hakkında tşk.

Merhaba

eğer sgk sevkli veya vergi dairesi sevkli gittiyseniz size vermezler.çünkü aralarında resmi yazışma mevcut. Raporu ilgili birime hitaben hazırlıyorlar. Raporunuzu sgk dan almanız gerekecek.

Buna benzer bir sorunum var.3 yıl önce vergi indirimi için basvurdugumda ankara vergi dairesi van devlet hastanesinden aldığım eski raporumu eksik bulduğundan beni heyete gönderdi.numunede heyete girdim.bunun uzerine numuneden aldığım heyet raporunu eksik bulup tekrar ayni numuneye beni heyete gönderdi.tekrar numuneden heyetten geçtim. Vergi dairesi ise bu sefer son heyet raporumu degil bir öncekini kabul etti.ben de hastaneden bir önceki raporumu almıştım.

Şimdi asıl sorun;ehliyet için numuneden heyetten geçerken doktorlarin pc de benim son raporumun çıktığını gördüm.hatta doktor,biz sana daha önce de rapor vermişiz dedi.ve o raporda teşhislerim daha ayrıntılı yaziyor.Aradan 3 yıl geçti.Hastane bana son tarihli raporumu verir mi?Çünkü o raporu hiç almamıştım.şimdi ötv indirimi için o rapor lazim oldu.teşhisler vergi dairesinin istediği gibi ayrıntılı yazıyor onda.

@OturanBoğa napabilirim?
Bilen biri varsa cevaplarsa sevinirim

_çalıkuşu_ Yeni rapor çıkarttığınız için eski raporun bir hükmü olmaz sanırım. Çünkü en son tarihli olan raporunuz geçerli olacaktır.

_çalıkuşu_ en sonki rapor sende değilmi cnm

Kayıpmı ettin

İl sağlık müdürlüğüne git ordan verir sana sistemde gözüküyo kaybettim dersin raporu

Kaybetmedim.hiç almadim raporu.il saglik mi veriyormuş raporları.emin misin

Nasıl almadın raporu cnm heyetten sonra gel al diyolar

Hastane veriyo

Ovakit heyet zamanı

Önce hastaneye danış bakalım

Numuneye

Zorluk çıkarırsa il sağlığa gidersin

Şartlar diyelim...almadım olamaz mı? :)
Hastane cehennem gibi.Ortalik mülteci kampına dönmüş.iğne atsan yere düşmez.her kuyrukta kavga var :)
O hastanenin o raporu bana verme ihtimali yüzde kaç ki sence :)))
Hastaneye sorarım.sorun değil.ama sormayla veriliyor mu yoksa bir prosedürü var mı?benim derdim başka.anlayan biri cevaplarsa inş

Dosyada tutuyolar orda raporları

Bende yeni aldım 2tane bana verdi 1tanede hastane aldı

1. verği dairesi sevkiyle gittiyseniz hastane raporu vermiyor..raporun orjinali ankara ya gidiyor,onaylandıktan sonra verği dairesine geliyor ordan alabilirsiniz.

2.raporunuz var ise yeni rapor için başvurdunuz diyelim .eski raporunuzu hastaneye veriyorsunuz...size yeni raporunuzun orjinalini size 15 gün içinde vermek zorundalar....

Ben 2 yıl süreli almıştım.rapor ankarada onaylandıktan sonra elime geçti.

2 ci raporumu hastaneden direk aldım verği dairesine götürdüm.yine 2 yıl süreli ankaradan sürekli onaylandı...

13.07.2018 emeklilik dilekçesini verdim..verği indirim için verği dairesine yeniden yazı yazılıyor enterasan bir durum..aynı tarihte normal emeklilik için başvuran arkadaşların emekli tahsis numarası çıktı .baglanacak miktarı bekliyorlar...işte durum engellilere engel oluyorlar...

Teşekkürler @istanbul40
1-)Vergi dairesi tekrar tekrar numuneye gönderdiği için benim ard arda 2 adet raporum oldu ve vergi dairesi 2.yi değil 1.yi kabul etti.Vergi dairesinde şuan 1. raporun örneği var

2-)vergi indirimi için kabul edilen 1.raporu istediğimde hastane bana vermisti :) o rapor şuan elimde yani bir örneği de bende.
3-Ben, 2.raporumu vergi dairesi kabul etmeyince,iptal oldu sanmıştım.üzerine de düşmedim o anlık işim görüldü diye

4-)Fakat ehliyet için heyetten geçerken doktorların ekranına benim 2.raporun düştüğünü gördüm.Ve doktor o rapora bakıp biz sana daha önce de rapor vermişiz dedi.

5-)iptal olmadığını fark ettigim için almak istiyorum onu da.çünkü onda teşhislerim daha net ve ayrıntılıydı.o rapor otv indirimi için beni zorda birakmayacak.alabilirsem işim olacak

1.raporla mı gideyim şimdi hastaneye?

@istanbul40
Siz bana 2.raporu boşver,yeniden heyetten geç mi diyorsunuz?yoksa ben mi yanlış anladim.
Yeniden heyetten geçmek numune hastanesinde 3 gün sürüyor.ve ehliyet için geçtiğimden benim 3.gün olacak yarın itibariyle.rontgen sonucunu bile ertesi gün veriyor.
Ben yeniden heyetten geçecek olsam 3 yıl önceki raporu istemem.sizi yanlış anlamadiysam tabi.ben ilaç kullanmıyorum bir de
Benim bildiğim engelli raporun varsa tekrar heyetten geçmen için eski rapora itiraz etmen gerekiyor.ve hakem heyete gireceksin filan.teşekkür ederim yine de

ötv ayrı bir durum engelli raporu almak ayrı birşey
ötv için başvuracaksanız o ayrı bir durum ...yine heyete gireceksiniz...tahlil v.s.
tanıdıgım bir kişi ayaktan engelli ona 5 yıl süreli vermişlerdi..şimdi yeniden raporu yeniledi yine 5 yıl süreli verdiler ortopedi engelli ötv için bütün tahlil v.s yeniden yaptırdı...raporu %55 idi şimdi %70 olmuş

Moderatör tarafında düzenlendi:
Raporum sürekli
Otv icin yeniden heyet istemiyor vergi dairesi.rapordaki teşhislere bakıyor.bana yenilemeni istemezler dedi ilgili memur ama teshisler ayrıntılı olmalı dedi

Raporunuz sürekli olsa dahi ötv ayrı bir başvuru ortepedi engelli adayları saglık kuruluna başvuracak. oda hastalığınızla ilğili ortepedi v.s birimlerine yönlendirecek tahlil teşhiş için sonuçlarını ortepedi rapora yazacak ona göre ötv li araç alır raporu alırsınız...
siz diyorsunuz ki ben raporumu götüreyim hiç bir doktora görünmeden ötv raporu versinler benmi yanlış anladım yoksa....

Ben hepinizin raporlarının gittigi ankara vergi dairesiyle görüştüm.otv ye bizzat bakan birim.yeni rapor almaniza gerek yok dedi.raporda otv indiriminden faydalanir,ozel tertibatli arac kullanir yazmasina da gerek yok dedi.Buna doktor degil vergi dairesi karar veriyor mus.hasta teşhislerine bakıyoruz artık dedi.şuan sistem buymuş.tıbbi teşhis ve tanılar önemliymis.teshisler net olmazsa bakanliktan döner dedi.

ANKARA VERĞİ DAİRESİ HASTANELERE DERKİ
bana ilğili raporla birlikte hastanın çıkan tahlil sonuç film neyse birer örneğini rapor ile gönderin der....raporunuzda ne yazıyorsa bunlar çıkan sonuçlarıda görmek istiyorlar burada anlaştık değilmi...karşılaştırma yapıyorlar...doğrumu diye...
şimdi adamlar hastalığınızla şunlar yazıyor ancak tahlil ve tanıda v.s şeylerin sonuçları yok... yeniden isterlerse...ne olacak....

Gittim ve istemedi.zaten bunu sormak için gittim.yeniden heyetten geçmeme gerek var mı demek için.Elinizde zaten engelli heyet raporu var dedi.yeni rapora gerek yok dedi.ben de dediklerini yazıyorum işte.sadece teşhis çok genel olmuş biraz daha ayrıntı

isteyebilirler.mesela baş parmak ampute ama raporda belirtmemiş.vs
özelge vermek gerekebilir dedi.

Fakat benim o almak istediğim raporda ayrıntılı yazıyordu.o yüzden onu almak istiyorum hastaneden.ama arşive kaldırılmış olabilir.

Neyse konum anlaşılamadı benim.sanırım kendim öğreneceğim yine

arkadaş hastaneye git evrak rapor bölümü raporumun çıktısını istiyorum diyorsun alıyorsun okadar

raporun arşivde hastanede diyorsun 3yıllık sürekli raporum internette görmüyorsa arşivden çıkarıyor

size veryor

sefk ile alınan raporlarda özellikle çok zorluk çıkartıyorlar anladığım kadarı ile..ben hastalığım ile ilgili kendi başvurduğum hastane olan b.köy mazhar osman dan aldığım 3+3+3+ raporlarımın bir nüshalarını aldım devamlı heyet in ertesi günü....anlamadığım hastaya rapor örneğini verince ne oluyor devlet falan mı batıyor...illa 10 milyar maaş alıp oturdukları yerden millete zorluk çıkartacaklar ya bahane arıyorlar!!!!

Üst Alt