Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık kurulu raporumun aslını hastane bana vermiyor. Ne yapabilirim?

Pendik Marmara Araştırma hastanesine kendim başvurup rapor almıştım, geçtiğimiz aylarda gittim 3 tane damgalı onaylı nüshasını verdiler sıkıntı yaratmadılar.

Konuyu hortlatayım;Eskişehir şehir hastanesinde 07 kasım 2019 da vergi dairesi sevkli olarak heyete girdim.Bu hastaneden aslı gibidir yazısını bile alamıyorum bırak aslını almayı.Bana vermediklerine sebep olarak vergi dairesi sevkli gittiğim,bireysel başvuru yapmadığım için vergi dairesine gönderdik size veremeyiz diyorlar.Ankara dan raporun geldiği zaman verebiliriz diyorlar.Benim rapor 20 kasımda ankaraya ulaştığı için benim nisan-mayıs gibi raporum gelecek.Raporun aslı gibidirini alıp hemen 28.maddeden bağkura emeklilik için başvurmak istiyorum fakat bir türlü alamıyorum.Hastanedeki Sağlık kurulunda çalışanlardan istediğimde hemen şeflerine yönlendiriyorlar,,Şefleride zerre kadar laf anlamayan,hiç dinlemeyen,başından hemen savmaya çalışan,İnsanın başını belaya sokacağı bir tip.Adama diyorum 28.maddeden emekli olmak istiyorum bağkura vericem diyorum 28.madde ne diyor:)bağkur yazı göndersin bize diyor.Bağkura soruyorum sizin yazı ile isteme durumunuz var mı diye hayır böyle bir şey yok diyorlar. sen raporun aslı veya aslı gibidirini getirmen ile işlemleri başlatırız diyorlar haklı olarak..Sonuç olarak arkadaşlar ben bu hastaneden nasıl alabilirim,alamazmıyım bu raporu?3-4 ay beklemek istemiyorum bir an önce bağkura verip işlemleri başlatmak istiyorum..

Son düzenleme:
14 Ocak 2012 Özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkındaki yönetmelik madde 14 açıkca belirtmektedir oysa ki.

MADDE 14 – (1) Raporların usulüne uygun olarak düzenlenip düzenlenmediği, formdaki bilgilerin tam olarak doldurulup doldurulmadığı kontrol edilerek, gerekiyorsa eksik ve yanlışlıklar düzeltildikten sonra raporlar; kurum müracaatı ise üç nüsha, kişisel müracaatlarda ise iki nüsha olarak düzenlenir ve başhekim tarafından onaylanır.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir. Kurum müracaatlarında ise raporun bir nüshası raporu isteyen kuruma gönderilir.

birinci sayfada böyle yazıldığına göre bana vermeleri lazım..

Ek olarak son sgk dan 1261 şartına takıldığım için,vergi indirimim gelse bile bağkurdan emekli olabiliyorum..Benim sigortam son 1 senedir yatıyor vergi indirimi ile sgk dan emekli olmam için 2,5 sene daha sigortam yatması lazım..

20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 30692
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığından:
ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 13 – (1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, engellilik indirimine esas olmak üzere
düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kurum ve kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki İl Vergi Dairesi Başkanlığına, Vergi Dairesi olmayan illerde ise İl Defterdarlığına gönderilen rapor esas alınır.

Merhaba artık sağlık kurulu raporlarını e devlete girip oradan yazdırabilirsiniz. Bende gittim hastaneye o şekilde yapın dediler. Bilginiz olsun

MRM

Maalesef e devlete daha düşmedi raporum,fakat e nabızda gözüküyor.

E-nabizdan da indirilebiliyor.
Ama şu an "daha iyi hizmet için bakımda" denerek açılmıyor.

Ankyra

Teşekkür ederim,E nabıza en son baktığımda yazdırma,indirme gibi seçenekler yoktu.Sadece screen alabilmiştim

Eğer e nabızdan yazdiramiyorsaniz hastaneye gidip bilgisayardan teslim edildi diye işaretliyorlar ondan sonra gözüküyor bende öyle oldu

Birde vergi indirimi yazısı gelmeden emeklilik işlemlerine başlamazlar ama sizin söylediğiniz gibi nisan mayısa kadar sürmez vergi indirimini internetten takip edin veya ankarayi arayıp bilgi alın

MRM

Sizede Teşekkür ederim ama 5510/28.madde yani bağkurlu engelli emekliliğine başvuracağım için vergi indirim yazısını ankaradan gelmesini beklememe gerek yok.Ayrıca yarın hastaneye gidip dediklerinizi yapacağım.

Üst Alt