Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Saglık kuruluna itiraz sonrası alınan raporun kullanabilir miyim? 3. hastane şart mı?

Şizokado

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar % 93 agır özürlü hayır rapora itiraz ettim 2. Hastaneden% 94 agır özürlü evet aldım ve il saglık hakem hastaneye sevk etti sizce hakem hastaneye gitmelimiyim yoksa 2. Hastaneden aldıgım raporun aslı gibidir çıkarttırdım ve gerekli yerlerde kullanabiliyorum bu kazandıgım hakkı kullanmakmı mantıklı sonuçta hakem hastane ya agır engelli durumunu vermesse sonucta son alınan rapor resmiyette herseyde gecerlidir sizce ne yapmalıyım

ilk rapora itiraz ederseniz ikincisiyle oranlar uyuşmadığı için hakem heyetine yolluyorlar hakem heyeti ne karar verirse o rapor geçerli sayılıyor hakem heyeti hastanesi için başka şehire sevk ediyorlar. ama diyelim ilk raporunuz kalp rahatsızlığından daha sonra başka hastalığınız varsa ilave hastalık olarak il sağlık müdürlüğüne müracaat edin sizi tekrar hastaneye sevk ediyorlar aldığınız puan ilk rapora ekleniyor

Fulya83

fulya hanım ben 2011 yılında heyete girdim doğuştan kalp hastasıyım ve tek böbreğim yok bana o zaman kalpten %30 böbrekten %0 verildi perşembe günü il sağlık müdürlüğü ile görüştüm ilk rapora itiraz edersen oranlar değişeceği için 2 farklı hastaneye sevk edeceğiz bunlardan biri şehir dışı olacak dediler 3. hastaneden ne rapor alırsan o geçerli sayılıyormuş ama kalp ve böbrek dışında ilave hastalığın varsa yine ilk rapor aldığım hastaneden ilave hastalık olarak girebilirsin dediler dün müracaat ettim bugün aradılar sağlık il müdürlüğünden hafta içi gidip heyete girebilirsiniz dediler şimdi göz ve ortapediten muayene olucam gerçekten sıkıntılı süreç

devletin saçma sapan işleri ilk hastane eğitim araştırma diğeri devlet hastanesi ( ssk ) oran uyuşmayacağı için üniversitelerde galiba heyet işlerine pek bakmıyor o yüzden yaşadığın en yakın ile sevk ediyorlar :)

Fulya83

3. hastane hakem heyeti son karar onların il sağlık müdürlüğü ile görüş daha sağlıklı bilgi verirler sana. Önceden başka bir hastaneden aldığın rapor sisteme kayıt edilmiyordu kamu hastaneleri birliğinden sonra artık herşey sisteme giriliyor nereye gitsen karşına çıkıyor benim arkadaşım 5-6 sene önce gözden ilk hastane rapor vermedi sonra başka hastaneye gitti rapor aldı ben eğitim araştırma dan girdim heyete geçen hafta gazi devlet ( ssk ) hastanesine gittim sağlık kurulundaki memur raporun varsa sistemde görünüyor dedi

Fulya83

35 gelirse hiç bir işinize yaramaz ne engelli sayılıyorsunuz ne sağlam benimde şuan %30 2022 sayılı kanunda hiç bir şekilde faydalanamıyorum ilk raporda olupta ikinci raporda olmayan özrünüz hiç mi belirtilmemiş yoksa 0 puan mı verilmiş eğer hiç belirtilmemişse ilk ve ikinci raporunuzu alıp önce hastane sağlık kurulu ile görüşün yardımcı olmazlarsa il sağlık müdürlüğü halkla ilişkiler bölümüne gidip durumunuzu anlatın çünkü rapora itiraz ettğiniz için belirtmeleri gerekir diye düşünüyorum 25 olan özrünüz 0 oldu diye

rapora hakem heyeti hastanesi kararından sonra tekrar itiraz hakkınız olur mu bilmiyorum ama dediğim gibi elinizdeki mevut rapor dışında gelişen hastalığınız olursa il sağlık müdürlüğüne müracaat edin itiraz ile ilgili konuyu da onlara danışın en sağlıklı bilgiyi size onlar verecektir

Fulya83

inşallah bende yarın tekrardan muayene olucam pek umudum yok ama hayırlısı bakalım

s.aleykum benim de 100 %80 2020 maaşi alıyorum yaşım 33 yeşil kartımda var şimdi ben bir sigortalı işe gırsem kaç senede emekli olurum yeşil kart iptal olurmu maaş kesiliyormuş da yeşil kartta iptal olurmu ve olduda işten ayrıldım agır geldi bana yapamadım sonra bırdaha 2022 maaşi tekrar baglanırmı

Fulya83

2011 YILINDA KALP VE TEK BÖBREKTEN MUAYENE OLDUM KALPTEN % 30 TEK BÖBREKTEN % 0 ŞİMDİ GÖZDEN İLAVE HASTALIK OLARAK % 40 A TAMAMLAMAYA ÇALIŞICAM
isocum

mrb abi ne zaman emekli olursunuz bilgim yok onu SGK ya danışın yeşil kart içinde tekrar sgk ys gidip aktif ettirin engelli kimlik kartınızıda gösterin zaten sistemde görürler maaşıda ilk müracaat ettiğiniz yere tekrar başvurun yanınıza sgk işten ayrılış bildirgenizde alın dilekçenize eklerler

böyle birsey gordum nette SGK İL MÜDÜRÜ EROL'DAN YEŞIL KART AÇIKLAMASI
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Selim Erol yaptığı yazılı açıklamada, Yeşil Kart iptal olmadan sigortalı çalışmanın mümkün olduğunu bildirdi.

isocum

abi ilk defa duyuyorum ben de yakında zamanda işten ayrıldım o zaman provizyonda ssk görünüyordu şuan yeşil kart yazıyor sgk lı iken yeşil kart aktif olmaz

işten ayrılsak sonra tekrar maaş baglanır demi 15 senede emekli olunurmuş sanırım

Fulya83

nakil değil benim ki doğuştan tek, araştırdım aslında doktor o zaman % 10 verebiliyormuş ama vermedi şimdi uğraşıyorum alacağımı da sanmıyorum şansımı deniyecem
isocum

evet abi müracaat etmen gerekiyor tekrar gidip dilekçe var işten çıktığını belirt

Fulya83

diğeri % 100 çalıştığı için fazla vermiyorlar tek başına hayatımı rahatlıkla devam ettirebildiğim için belki doktor inisiyatif kullanıp biraz fazla verebilirdi

Fulya83

mrb ne yaptınz rapor işinizi bana gözden %3, kapten %30, tek böbrekten %10, fizik ( bacaktan ) %22 özür oranı verdi pazartesi raporu kurula sunucam

tşkkr ederim gözde astigmat miyop solda tembellik vardı sizin 40 gelse de 3. hastaneye gideceksiniz ilk rapor ile ikinci rapor uyuşmadığı için hakem hastane karar verecek

rapor oranı önemli değil yüksek veya düşük 35 de gelse 45 de gelse sonuçlar uyuşmuyacak o yüzden son hastane hakem hastanesi karar verecek

Ne zaman çağırırlar bilgim yok ama elinizde ne varsa doktora sunun hakem hastaneden %40 altın alırsanız 6 ay veya 1yıl sonra sağlık il müdürlüğü ile görüşün hastalık ilerlemesi olarak müracat hakkınız varsa kullanın o zaman sadece tek hastaneden girersiniz hakkınızda hayırlısı olur inş.

arkadaş aslı gibidir yaptırmış, elinizdeki raporu sizde yaptırabilirsiniz o ayrı konu ben ilk raporumu kaybetmiştim hastaneden sağlık kuruluna müracaat ettim arşivden raporu çıkartıp aslı gibidir yaptırdım itiraz ettiğiniz için size raporu elden vermiyecekler il sağlık müdürlüğü bana öyle söylemişti hastane il sağlık müdürlüğüne gönderiyormuş sağlık raporunu bence normal prosedürü takip edin ileride sıkıntı yaşarsınız

resmi işlemlerde asıl rapor yerine geçer sizin şuan aslı gibidir ile alakanız yok kafanız karışmasın rapora itiraz süreci neyse onu takip edin 2. rapordan sonra itiraz olduğu için mecburen 3.kez gireceksiniz heyete daha önceden söylediğim gibi ondan sonra ki süreci il sağlık müdürlüğü ile görüşün yalnız itiraz değilde hastalık ilerlemesi olarak danışın

Şizokado merhaba oran değiştiği için il sağlık kurulunun sevk ettiği hastaneye gitmek zorundasın aldığın ikinci raporla resmi işlem yaptıramazsın il sağlık kuruluna sorulduğu zaman raporun geçersiz sayılıyor zora düşersin geçmiş olsun
isocum sigarta başlangıç tarihin nedir ne kadar sigortan var yeşil kartın ve 2022 maaşın iptal olur ama işten ayrılırsan müracatında tekrar bağlanır onda sorun yok sigorta bilgilerini paylaşırmısın

Fulya83 rica ederim bu konularla çok uğraştığım için sadece siz arkadaşlarıma elimden geldiğince bilgilendirmek amacıyla yardımcı olmaya çalışıyorum hepimizin Rabbim yardımcısı olsun inşallah sizde kolayca 3. raporunuzu sorunsuz alırsınız

Fulya83 1. le 2. arasında farklılık olursa 3. hakem hsty sevk edilirsiniz % 35 alırsanız alma imkanınız bitmiyor 6 ay sonra tekrar müracat hakkınız var ALLAH kolaylık versin birincinin oranı kaçtı

Merhabalar rapor oranimiz yuzde80 biz bunu 90 a cikarmak istiyoruz nasil yapcaz yardim lutfen

Fulya83 Tekrar geçmiş olsun arkadaşım inşallah istediğiniz gibi olur peki doktorunuz ne diyor bu duruma ama inanıyorumki rontgen sonuçlarınızda kurulda değerlendirmeye sokulacaktır

essut

il sağlık müdürlüğüne müracaat edin hastalık ilerlemesi olarak sevk talebinde bulunun hastaneye sevk edecekler tekrar heyete gireceksiniz

Fulya83
dediğim gibi 6 ay sonra hastalık ilerlemesi olarak müracaat etmeyi unutmayın

Fulya83 enterasan bir durum siz tekrar emar çektirin ama inanıyorumki rontgende değerlendirmeye alınacaktır

Üst Alt