Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık Raporları Yönetmeliği yenilendi | 19 Mayıs 2026

35 sayfalık bir dosya. Eskisi hakkında fazla bilgim olmadığı için yenisinde neler değişmiş anlayamadım. Keşke şunlar değişmiştir diye ayrı ayrı belirtselerdi daha güzel olurdu.

Engelli raporunda sanki sadece araç alım sistemi ile ilgili değişiklik var.Başka farklı bir durum yok gşbi

ENGELLİ RAPORLARINDA YENİ KRİTERLER
Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin bölümde ise ÖTV istisnasıyla araç alımında kullanılacak raporlar için yeni kurallar getirildi. Raporlarda engelin türü, hangi ekstremiteyi etkilediği ve engel oranlarının ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu tutuldu. “Özel tertibatlı araç kullanabilir” gibi genel ifadeler yerine daha net tanımlamalar yapılacağı kaydedildi.

Anladığım kadarıyla artık sürücü olur veya olamaz raporunu komisyon karar veriyor ötv için sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir” veya “Özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur.”ibaresi yazılacak

@Erhan50,

iyi de nasıl olacak mesela kontrol muayenesi olan psikiyatrin grubu sürücülere. Ben de bu detayı merak ediyorum en çok.

Üst Alt