Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporlarında son durum 2013

rusa

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar;
Sonuna kadar okumanız dileğiyle.;
Felaket tellalığı yapacam belkı cok k ızacaksınız ama gidişat budur..
Kısaca anlatayım..yaklaşık 5 gındur yenı yönetmelık yayınlandığın dan beri tum engeliarkadaşların yüzü gülüyor ,
sebebi meşhur 15 madde;[FONT=Tahoma]

[/FONT]
Resmi gazete Sayı; 28173..tarih :30 mart 2013 MADDE 15 – (1) 193 sayılıGelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzeredüzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işvereninbulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esasalınır.
Resmi gazete Sayı; 28603..tarih :14oçak 2012

[FONT=Tahoma][/FONT][SIZE=3][FONT=Calibri] [/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri][/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri][/FONT][/SIZE][SIZE=3][FONT=Calibri]isteyen resmi gazete aramamotoruna verdiğim numaraları yazıp bakabilir…
üşenmeyin bakın.. ali tezele değil gözlerinize inanın…
tıpkısının aynısı yani değişen bir şey yookkkkk….

asıl manidar olanı yazayıp…
(motoretor arkadaşlar ılk sayfada yayınlarsa cokmakbule geçer…)
[/FONT][/SIZE][FONT=Calibri][SIZE=3]bugun bir arkadaş bır bağlantı paylaştı ama arada kaynadı..

[/SIZE][/FONT][FONT=Calibri][SIZE=3]http://yenisafak.com.tr/saglik-haber/ozurluye-farkli-rapor-uygulamasi-bitecek-05.04.2013-507820?ref=manset-14.1[/SIZE][/FONT]

haberi okudum ve dehşete kapıldım….
heber Şunu diyor(meali)…;
önumuzdekı senelerde sağlık raporualacaksınız…dıyelım oranınız yanlış cıktı menun kalmadınız itiraz etsenizde raporunuz tum doktor, tum hastaneler ,tum bakanlıkla rmemurlargördüğünden haberdar olduğundan kimse kendini riske atmayıp farklı rapor vermeyecek aynı raporu onyalayacktır…
ve tum mağdur olan engelliler çağreyi mahkemede arayacak ama size özel olan raporu herkes veri tabanından gördüğünden oarada bir hükmü kalmayacaktır…
HEPİMİZE GECMİŞ OLSUN

…bu uygulama yapılırsa raporlarınızı verı tabanında her devlet kurumu görecek..
yani haksızlığa uğrama imkanınız 100de yüz..

tevekkeli değil bayram değil seyrandeğil tıpkısın aynısı yasayı çıkarma sebepleri bu imiş…
kontrol muyenesi adı altında..tum kazanılmış hakları sizi tekrar rapor almayahemide yeni yasaya göre zorlayacaklar..buna raporların veri tabanına kaydınıdaekleyince…..
ne olur sizce;
gidişat tı soylıyeyım..Akp Hukumeti Tum Engelilerin Raporlarını Yenı YasayaGöre Yenileyerek Kayıt Altıan Almaya Çalışmanın Yolunu Açıyor…
GARİBİM ENGELİ KARDEŞİMDE MERKEZ SAĞLIK KURULU KAKLTI MASALINA INANIYOR…
evet bir gun kalkacak.AMA DAHA BETERİGELİYOR BEN DEN SÖYLEMESİİİİ…

Diye bilirsiniz yahu sağlık kurulu raporlarımız verı kayıtlarıtutulsun….faydamıza..
evet ama her gecen gun enegelılerın hakına kasp edılırken her sene yonetmelık degısırken sizden kontrol muayensi adı altında yeni rapor almanızı ıstenecek yeni yasaya goreengel oaranlarınız düşecek ..itiraz edemeyeceksınız..her olumsuz gelen raporıcın mınımum 1 sene beklemeniz gerekecek…

sistem şu an çalışıyor.rapor almak için başvurduğunuzda eski raporunuzu anında görebiliyorlar ve tekrar rapor alamayacağınızı ve yeni rapor alabilmek için il sağlık müdürlüğüne itiraz etmenizi söylüyorlar.yani altı ay geçti bir sene geçti tekrar rapor alayım derseniz alamazsınız.sakatlığınızda artış bile olsa yeni rapor için eski raporunuza itiraz etmek zorundasınız il sağlık müdürlüğünün sevki ile ancak yeni raporunuzu çıkarabilirsiniz (sürekli olan raporlardan bahsediyorum süreli olanları bilmiyorum).ayrıca zannedersem bütün tahlil ve tetkiklerde raporunuzla birlikte gözüküyor.çünkü röntgen filmleri dahi dijital olarak veri tabanına aktarılıyor ben röntgen çektirdiğimde filmler bana verilmedi doktorun filmleri bilgisayarından göreceği söylendi.

angara;
siz raporunuzu ne zaman aldınız bu dedikleriniz 2013 raporları için geçerli midir?

2013 yeni yani başvurum sırasında iki sene önceki raporum sistemde hemen göründü ve rapor vermediler il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmem gerektiği söylendi ve ancak il sağlık müdürlüğünün sevki ile yeni raporu alabildim

benim de röntgenlerim yok şu an elimde diğer tahlillerim var ama süresi geçti tabi 14 ocakta aldım ben de raporumu tekrar uğraşmak istemiyorum bir şey daha sorabilir miyim bu vergi indirimi konusunda "sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda" ne demek?raporda vergi indirimden yararlanır ibaresi mi gerekiyor?bbunu mu anlatmaya çalışmışlar?

angara;

BU YAZDIKLARIN TAM DA BENİM DİKKAT CEKTİĞİM NOKTANIN TEMELERİ ATILMIŞ olduğunu gösteriyor DEMEKTİR...yani yeni yasa çıkarılarak itiraz ettiğin yada herhangi bir sebeple rapor isteyince karşina yeni yasa ile alaman gerekecek...itiraz a bağlamalarını sebebi bile seni yeni yasanın kucağına bırakmak....vay anam vayy devamında herkesi kontrole çağırarak tüm raporları yenilemek gelecek....buraya yazıyorummm..

denizin kızı;
aynen öyle raporun arka yüzünde "diğer(açıklayınız) diye bir kutucuk var.bu kısıma vergi indiriminden faydalanır."diye açıklama yazılması gerekiyor.

rusa;
zaten şu an nereye gidersen git son yönetmeliğe göre rapor al diye gönderecekler ve son senelerde aynen bu şekilde davranıyorlar.

Özürlüye Farklı Rapor Uygulaması Bitecek

Engellinin başvurusu halinde önceki hastanenin verdiği rapor, diğer hastanelerin yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da online görülebilecek.
Bu sayede engelliler, özürlülük raporu için farklı hastanelere başvurmayacak. Hekim de bir önceki başvuru sonrası ilgili hastanede verilen özürlülük raporunda hangi unsurların göz önünde bulundurulduğuna bakabilecek.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların daha hızlı ve kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Özürlüye Farklı Rapor Uygulaması Bitecek

hem yeni rapor istemenin önü açılıyor...hemde kazanılmış hakları sıfırlamaya yönelik bir çalışma. .nın ılk adımları diyorum ben...rapor un geçerli değil yada kontrol (yeni yönetmelik cıktı gargarasıyla)alt zeminini hazırlarayarak sana özel olan raporu herkesin görmesini sağlayarak tek rapor tek oran ile hak yemenyi legalleştiriyorlar .. yarım yamalak verereceklerei oranlarla..mahkeme yolunun ve itiraz yolunun kanunen önüne geçil mek isteniyor....üzülüyorum kzıyorm..

bazı arkadaşlar bu önemli konuyu göremiyor karşılıklaf sataşmalarına giriyor...lütfen bu konu hakında yazın ....lütfen yonetıcı konu dışı tartışmaları bukonuda yayınlama..özelden devam etsinler...konu son 5 yılın en önemli konusu ve bundan sonra engeli raporu alacak ların en önemli konusu......özürlülerin kanun önündeki tüm hakları elinden alınmak üzere.

arkadaşım yazdıkların mantıklı geliyor bana da ama inşallah yanılırız,zamanla göreceğiz artık

Arkadaşlar,Resmi gazetede 30 Mart gününde çıkan bir yönetmelik var. Bu yönetmeliğe göre eski tarihli raporlar kabul ediliyor ve Ankara'da raporun düşürülmesinin önüne geçiliyor ben bu şekilde yorumladım Sizde yönetmeliği inceleyerek görüşlerinizi paylaşabilecek misimiz ?

Hangi maddelerinde bunu çıkardınız bir açıklasanız ?

Vergi indirimine esas raporlar
MADDE 15 –
(1) 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu hükümlerine göre, sakatlık indirimine esas olmak üzere düzenlenen raporlarda, raporu düzenleyen sağlık kuruluşu tarafından işverenin bulunduğu yerdeki il defterdarlığına gönderilen özürlü sağlık kurulu raporu esas alınır.

Kazanılmış haklar
MADDE 18 –
(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.

Madde 18 Kazanılmış haklar bu madde bütün yönetmeliklerde var örnek 2006 örnek 2011 örnek 2012

değişen bir şey yok hak yemeye devam ediyorlar vergi indirimi şartı devam ediyor yönetmelikteki hastalık oranları devam ediyor en önemlisi bu heyet doktorların yönetmelikleri bilmemeleri ve hak yemeleri devam ediyor

Bence Degişen hiçbirşey yok.Millete umut verip yanıltmayın.

Dahada zorlaştırma desenize...

Somut rahatsızlıklara, somut bir cetvele bakılarak somut oranlar verilir. Diyelim ki bir doktor size yüzde 30 oran verdi ve bu oran cetvele göre yanlış ve haksız başka bir doktor hiç cetvele falan bakmadan vay efendim benden de yüzde 30 der mi acaba? Aklı, vicdanı düzgün çalışan bir insan göz göre göre başkasının hakkını yemez. Hakkınızın yenildiğini düşünüyorsanız bunun itirazı var, hakem hastanesi var, mahkemesi var...

Bugün TGRT öglen canlı yayında konuk olan istanbul sgk il müdür yardımcısı acıkladı kesin bilgi:Artık maliye tekrar rapor istemiyecek.yani ilk raporunuz geçerli.

Ben vergi indirimi alarak emekli olmuştum.. Her sene yeni bir rapor istiyorlar ... Kiiii.. Hastaneden aldığım rapor ÖMÜR BOYU SÜREKLİ .... Ankara merkez sağlık kuruulu kafasına göre takılıyordu ve bunu da bu köşelerde sık sık yazmıştım... En son olarak Haziran 2012 de yeni rapor istedi SGK.. Ben de kendilerine 14 Ocak 2012 tarihli genelgeyi göstermiş ve benden yeniden rapor isteyemezsiniz demiştim.. Aldığım cevap çok ilginçti " GİT O ZAMAN MAHKEMEYE VER !... " Ben de mahkeme ile uğraşmayayım dedim ve yanı rapordan bir tane daha aldım emekliliğim devam ediyor ama merkez sağlık kurulu yine kontrol demiş.. Yani Ağustos 2013 de tekrar kontrole geleceksin demiş... Devlet hastanesinden değişik tarihlerde aldığım elimdeki tüm raporlar ÖMÜR BOYU SÜREKLİ ... Eee.. bu durumda ne olacak ?

turkuaz06;

iyide hangi tarihki hangi yönetmelikle alinan rapor onuda söyledimi?herkese tekrar sifirdan rapor aldirmanin onü aciliyor. Iliride itiraz hakida kosulara baglanacak ve aldiginiz yeni rapor her kurumun vri tabaninda olacagindan yeni rapor almaniz guclestirerek eleme yapacaklar....YANI MERRKEZ SAGLIK KURULU KALSADA DAHA BETER BIR SİSTEMİN ALT YAPISI YAPILIYOR,

ya arkadaşlar inelim meydanlara hakkımızı savunalım yazmayla olmuyo

ya arkadaşlar inelim meydanlara hakkımızı savunalım yazmayla olmuyo
ne meydanı??? 2010-2012-2013 de aynı 15 madde onylandı aynı yonetmelık sadece tarihi değişdi bizim engeli kardeşlerim şu formu şu yazdıklarımız ((bıle okumadan bırak düşünmeyi))okumadan aynı ahberi müşde düye veriyorlar...SEN MEYDANDAN BAHSEDİYON... örnek;;; bir hastaneden 35 oran aldın..ittraz etitn başka hastaneye gönderdiler....ne deniyor raporlar veri tabanına kayıtlı olacak...yeni gideceğin hastane veri tabanına girdi ..senin 35 aldığını gördü sana fazla oran verirmi sence...??yada verebilecek ortam sağlanacak mı...... yasa ne der bir hastaneden aldın rapor olmadı ıtıraz ettın başka hastaneye gittin ..eger oran farklı olursa hakem hastaneye gidersin ve oranın verdiği rapor katı kabul edılır....bu durumda hakını nasıl arayacaksınnnnn hakem hastaneye olayı nasıl taşıyacaksın yada mahkemye...??

bitmedi,,son 2 yıldır sureklı raporlar kontrol muayensi altında onaylanıyor..fılmde burada başlıyor,,2012 de aldığın rapor 2013 de kontrol dıye gıttıgınde yenı rapor çıkaracağından yenı yasa kapsamında rapor alacaksın,,,(yanı bir şekılde eskı yenı fark etmez tum raporlar veri tabanına kayıt dala veresiyle gemış yılarda da alınmış raporlar dahıl gerı cagrılacak) veri tabanı raporların kayıt edıldığınden kımse elını taşın altına sokmayacağından ...mahkamelık olma şansın yüksek olacak....ama tahmınımce hakem hastane ye kadar olay uzayacağından oraya başvursan da kabul edilmeyecek...cok buyuk bir hıle yapılıyor kımse bu konuya yazmıyor kafa yormuyor...akıl ınsan yokmu benden başka...:(

turkuaz 06 şimdi benim ankara heyetinden düşürülmüş bir raporum var peki ben bu dediğinizden faydanabilimem için itiraz edip onaymı istiycem... nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olan paylaşsın

ozi09;

Sayfa basligini ve giris yazisini okudun mu senn????hemen senin işine gelen bi yorum bulup sayfayi bile okumadan Isine yarsyacak cevap aramissin...
mubarek biz konu basligina ne yazmisiz..bi oku...komik oluyor bu sorun ....amacain ankara merkez saglik kurullu kalkti lafini duymaksa ali tezel yazmisss.turkuaz in sana ne demesini bekliyonnn.....ılk ayet oku...

Yeni yönetmeliğe göre raprorum geçerilimidir?

Yeni yönetmeliğe göre 2004 yılında almış olduğum süreklidir raporum geçerlimidir ve vergi indirimi için de kullanabilirmiyim?

Rusa sorum komikse sende güler geçersin arkadaşım... oldumu

Yeni yönetmeliğe göre 2004 yılında almış olduğum süreklidir raporum geçerlimidir ve vergi indirimi için de kullanabilirmiyim?

kumsaati78;

Ben 2011 tarihliyi kullanamamistim...yer isranbul topkaidaki deftardarlik...sen dene sansini... memur almam dedi zorlayinca alayim ama ankaradan geri gelir vakit kaybi olur dedi..bende hastalik ayni diye tekrardan yeni rapor cikardim ony degisiklik olmadan onayladilar....

Üst Alt