Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporlarında son durum 2013

rusa bende aynısını yazdım yeni gelir vergisiyle ilgili olarak siteden kaldırıldı ne hikmetse !!!

yaklaşık 1 hafta önce almış olduğum %49 süreklidir raporumu artık vergi indiriminde kullanabilirmiyim? yoksa eskisi gibi vergi indirimine başvurursam eğer yeniden hastaneyemi gönderecekler ben anlamadım...

Ben yonetmeligi okuyorum ankara saglik kurulunun kalkti yada vs.vs...adi bile gecmiyor Nasil oluyorda boyle yazilar yazıyorlar anlamiyorum...

Tecrubem ve mantigim hadi kakti diyelim..ozaman ilk syfada yazdigim sisteme gecilerek..

engelilerin durmumu daha vahim hale getirecekker demek....

Yani anlayacağımız şumudur Burda ki konularda benim başbakanlık kartım var tam teşekküllü raporum var %40 yeni rapor almaya gittiğimizde vergi indirimden yararlanmak için % 40 raporum geçerlimi olacak vergi indirimi için sayın oturanboğa bu konuda bilgilendirirse bizi sevinirim..
Teşekkürler....

özgür kız;

Evet.ama tecrübe m oki.yazilanlar dogruysa ankara saglik kakti diye...ben san miyirum ki..kolaylik olsun
Daha zorlayici 1 surec gelecek deMektir....saygilarimla

Degisen hic bur sey yok...inanamiyorum bu insankar hic mi okumaz..Kim bir sey soylese dedigine bakmadan isleri ne gelene inanma özurlusu olduk...ikra..ilk ayet yahu

denebilir..diye bilirimmbuda benim yorumum;;;;;;;Ali Tezelide kaybetdik desene...Yahu.Made 15..,.Yazmış eskisiyle yenisi Arasın Fark yokAyrıca merkez Sağlık kurulu Yok Yazmak Yalan a girer...

Birincisi Defterdarlıktaki Memur Doktor mu ki Raporun doğru olduğunu Anlasın.
merkez sağlık kuruIrşunun Amaçı;
Uzman doktor,,memurların 'YonetmeliğeUygun Rapor düzenlenmediğinikontrol etmek için kurulmuştur
.
Ayrıca Ali TezIin bir yanlışı daha Var
;merkez Sağlık kuruluRaporu değiştirmeYetkisi yoktur diyor.
HAYIR Kanunen Vardır.
Amadeğiştirme şartı na Uymak kaydıyla
Oda sıkı durun yaZıyorum..Usulune uygun düzenlenmemiş Raporlardır örnek;
Teşhize Uyumayan Oran
örnek;
Evrak eksklğihastalığa Uymayan Oran..saten geri gelen raporlarin oran düşermesebebi keyfi degildirali tazelin yazdigi gibidegil;raporların hepsındeyanlis oranlamayapıldığı yadaevrak eksık denir. Buda merkez saglik kurulunun oran dusurme diye tabir edilsede aslindaduzeltme yatkisine kanunen dayagidir...

.BIR EZBER VAR MERKEZ SAGLIK KURULU KEYFI ORAN DUSURDU DIYE...YOK OYLE BIR SEY..SATEN OYLE OLSA MAHKEME YOLU aCIK...100 ..100 kazanirsiniz..Diyelim Mankeymeye Başvurdunun orasida yonetmelige uygun rapor olmasina bakacak..HASTANEyanlis yapmissaYADA merkez saglik kurulu yanlışyapmışsa ;pesinen kabul etmeyecek ki... diyelim hastaneolmadık hastalığa yüksek oran,yanlış oran verdi ... merkez sağlık kurulu bunu kabul mü edecek..veya mahkemeyok hastane raporu neyse omu diyecek......merkez Sağlık kurulu Vardır Yok demek Yanlıs..Ali TezeI yada kim dıyosaResmi gazete..Sayı :28173Resmi gazete.. Sayı:28603ARASINDAKI FARKI LÜTFEN SÖYLESSİN.Velifki emekli oldunuzKanunda bile acik kontrol muayenesine sgk cagıra bilir diyor..Yasada enbuyuk handiksp buyken siz merkez saglik kuruluna takilmissiniz.
.Bu su demek hastaneden rapor aldin
...1-)defterdarliktan gectin..ama ben tekrar raoor isteye bikirim
2-)Yada hastaneden raoor aldin merkez sagliktan onaylatin.
.BEN TEKRAR KONTROLE CAGiRRIM.
.Birakin merkez saglik kurulu olsun.siz raporlrinizin gercek hastalik gercek oran olduguna eminseniz zaten emekliliginiz onaylaniyir...
Yok Merkez kurulu olmasa...VAY ANAM YANDIK..SGK HERSENEE YASA DEGISTIRIR YADA HER SENE KONTROLE CAGIRiR..NOT:Az yazilan once mantiklimi diye akil suzgecinden gecirelimmm.'.............4.nisan.2013 yazim..............

Evet forumu okuyorum..ve son 3 ayda geri donen rapor sayisi Minimum yada yok...buda firtina oncesi .,,,,, yeni duzenin habercisi...

Kazanılmış hak nedemek yahu daha öncesinden alınan sakatlık oranı %40 üzerinde olmamamasına rağmen basit bir rahatsızlığı olduğu halde uçuk oranlarda elaltından alınan gerek vergi indiriminden yararlanmak gerekse diğer kendilerinin beleş zannettikleri engelli haklarından yararlanmak için engelli raporları alanlaradamı kazanılmış hak denilip göz yummakmı gerekiyor.Devlet iğneden ipliğe kadar inceleyip bu raporları hakkaniyetle nitelendirmesi gerekiyor ve böylelikle gerçek anlamda mağdur durumda olan engelli kardeşiminde hakları gasp edilmiş olmaz

seranko;

Emekli olanlar arasında ilk defa sizden böyle bir şey duydum .

Doğru ise eğer,çalışanlardan da her sene rapor istemeleri gerekiyor.Aynı şey yani hiç fark yokk.

sgurkan;

çalışmak ayrı emrklılık ayrı bu herzaman böyle olmuştur....emeklı olamk sıtedıgınde san daha sıkı muayene eder...ve arkasın dan defterdarlık senın raporu ankaraya gönderir....sık elenır sık dokunur......, çalışan engellılerınRaporu ankaraya gıtmedıgınden sgk yada malıyeyıde baglamadıgından..bır kez rapor alıp ıse gırınce calısdıgın yerle senın dıyolagına bakar...daha sorun cıkan duymadım....yuzlerde engelı kadrosunda calısıp..vergı ındırımı alamayan var....

sağlık bakanlığı ve maliyenin son numarası;vergi indirimi için alınan raporlara oran yazmamak.....çelişki ve itiraz olmaması için rapor oranını ankaraya baırakmak.....tevekkeli değil.son resmi gazetede bayram değil seyran değil..merkez sağlık kuruluyla ilgili ( resmi gazete sayi....28695...)tekrar düzenleme yapılmış.......ne zaman engellilerle ilgili olumlu haber cıksa..resmi gazeteye bakın muhakkak torba yasada hakkınızı anayasal olarak çaldıkları bır madde eklenmiştir....ben de size şaşıyorum..bukadar önemli konu lar varken ..canım kardeşlarım raporum gelmedi diye haftalarca tum foruma yazı yazıyor.....bencılıge de özür oranı verılse.keşke....%40 kolay aşarız.....biz bir olmadıkça ..yada duşunmedıkçe...yakında sayımız yarı yarıya resmıyette düşecektır...

Rusa kardeşim ben bu söylediklerini ve olacakları 2010 2011 de yazdım çizdim kimse oralı olmadı elleme kardeşim yılan kaçınca anlasınlar şakşakcılar genel kanım şu gemisini kurtaran kaptan gerisi ne olursa olsun umursamıyan çok birlik beraberlik zor nerde boş iş var onunla uğraşır olmuş millet neyse bir kez daha yazayım burayada şu rapor meselesi yeni yeni yasalar ile artık kazanılmış haktan çıkacak sonra dicekler ki kardeşim tamam engellisin ancak cetvelde yüzde 39 :D v.s gibi sonrasında resmiyette kağıt üzerinde engelli sayısı düşecek düşecek TAYYİP BABADA dicek ki biz engellilerden engelleri kaldırdık :D artık onlar engelsiz amelelik yapabilirler :D geçmiş olsun....

Selamlar;

Konu disina cikmadan bir fikir danismak istiyorum. Yukarida bahsedilen durumlar emeklilik icin kullanilan rapor disinda mesela ehliyet icin kullanilan raporlarda da gecerli midir?

Ehliyet icin muracaat ettigim bi hastane (Istinye Devlet) eski raporumun iptal edilmesi gerektigini (il saglik mudurlugune dilekce vererek) soyledi. Ama saglik bakanligi danisma hatti bunun tam tersini soyluyor yani iptal etmeye gerek olmadan yeni rapor alabilecegimi soyluyor.

Yukarida bahsedilen durum tum rapor durumlarini kapsiyor olabilir mi?

Saygilarimla

selam arkadaşar;

18 haziranda Yüzde 64 oranında rapor aldım. Kulak %52, Konuşma engelinden %12 ve tüm vücut kaybından %24...
Vergi sorgulama sitesinde sorguladığım zaman 40 gündür Hastaneden rapor bekleniyor yazısı çıkıyor,
Maliyeden Vergi indirimi belgesi kaç ayda çıkar acaba?

arkadasım benımde bır sorum var herkes farklı cvp verıyo 80 engellıgım emeklıgım ama raporun arkasındakı blmde arac ve ehlıyet degerlendıremıs ne yapmam lazım hastalıgım heretıder demyelıze bır kas hastalıgı kocaelı unıversıtesınden aldım ama raporda sızofren paranıd yazıyo bnm ne yapmam lazım bırde agır ozur hayır yazmıyo

Üst Alt