Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporu ile ilgili sorularım..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nu067
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bak işte kendin diyorsun mevcut raporu var ama maliye sevk etmiş ve o rapor maliyeye gitmiş.
Seninde raporun eski yarın birgün bir başvuruda sendende isteyecekler demek istediğim o zaten.
Sen ısrarla eski raporunla işlem yapabileceğini düşünüyorsun , keşke olsa ama imkansız..

Emeklilik hariç tüm işlemlerde geçerli eski raporlar emekli zamanıda yenileme olur

2019 sonrası çıkarılan ve e devlete e-rapor olarak yansıyan engelli raporlarının en ciddi avantajı devlet kurumlarında ki bir çok işlem de rapor ibraz edilmesine gerek kalmadan işlemlerin tamamlanabilmesi.
yani bir çok kurum e-devlete kayıtlı olan e-raporu teyit edip işlemi fotokopisiz, ibrazsız hallediyor.
emeklilik zamanı heyette çıkacak rapor ise tamamen konuyla alakasız.
Yeni yasa sonrası emeklilik başvurusunda hastane sevki sonrası iş gücü kaybı tespiti için durum bildirir raporu veriliyor, bu rapor sadece emeklilik işlemleri için kullanılıyor.

İslak imzalı raporların birden fazla ise hepsi de geçerli sayılmıyor mu e-Devlette bile girsen yazdığı islak imzalı ama hukuken geçerli diyor sonra rapor kuralı eimza ile başladı imza ile olmayan raporlarda bu rapordan önceki raporlar yeni başvurular açısından geçersizdir demiyor bu konuda netlik yok

Var olmasına var da; siz bazı cevapları ısrarla kabul etmek istemiyorsunuz.

Bireyin, farklı tarihlerde alınmış birden fazla raporu bulunması halinde son tarihli raporu esas alınır.

Kaç tane rapor olursa olsun, son rapor diğerlerini geçersiz kılar. Siz kendi açınızdan cümlenin bir kısmını okuyup diğerlerini görmek istemiyorsunuz. Birinde hasta, diğerinde iyileşmiş olsun. İyileşmiş görünen işime geliyor eskiyi mi kullanayım diyecek ?
Raporunuz ister süreli olsun, ister süresiz, yenisini çıkardığınız an önceki rapor geçersiz olur. Diğeri geçmiş oluyor değil mi
Ehliyet yada yeni kimlik çıkardığınızda eskileri anlam ifade ediyor mu ? Adı üzerinde "ESKİ"

2019 sonrası rapor çıkardıysan tamam haklısın orada yazıyor ama öncesi raporlar içiçerli degil o son rapor esas alınır diyen durumlar kurumların kendi iç yönetmeliğidir sağlık Bakanlığı Yönetmeliğine göre 2019 öncesi raporlarda bu rapordan önceki raporlar yeni başvuru açısından geçersizdir ifadesi yoktur

@nu067, Yukarıda da söylediğim gibi kabul etmek istemiyorsunuz resmen. Sağlık bakanı gelip açıklasa size kabul etmeyeceksiniz deyim yerindeyse. Amaç ne o zaman ? Burada defalarca benzer durum yaşandı herkes aynı şeyi söylese de siz başka bir şeye inanmayı seçiyorsunuz. Bir kanun ancak yenisi çıkana kadar geçerlidir bunun x kurumu, y kurumu, falanca bakanlığı olmaz. Tüm resmi işlemlerde evraklarda belgelerde her yerde aynıdır ama dediğiniz gibi olsun sırf size özel hala sizinki geçerli olsun. İşinize yarayacak mı ? Hayır. yani amacınız ne gerçekten anlamıyorum. Herkesin ak dediğine kara diyerek rengi değiştiremezsiniz. Bunun her yerde ayrı ayrı belirtilmesine de gerek olmaz. Yenisi çıkdığı an eskisi hükümsüz olur. Daha bunun neyini anlamak istemiyorsunuz ki ? Nasıl olacak da yıla göre özel olacak ? Aklınıza sayısız örnek getirin. Bir bankaya gittiniz para çektiniz. Eski cüzdanı götürüp benim hala param var bakın bu da geçerli mi diyeceksiniz ? söylediğiniz şeyi hangi mantığa nasıl uydurabiliyorsunuz ben artık onu merak etmeye başladım. Hani size yalan söylemek rahatlatacak ve işinize yarayacak bir şey olsa tamam geçerlidir diyelim de. Olmuyor ama işte öyle. Bir şeyin yenisi çıkarıldığı an eskisinin hükmü kalmaz. Yeninin amacı budur. Bunun şu yıldan öncesi şu yıldan sonrası diye bir mantığı olmaz.

@None, ben bunu açıkça söyleyim mevzuatta son rapor kuralı 2019 sonrası için var öncesi için yok benim için değil bu herkes için geçerli ben bunu kendim için degil genel olarak söylüyorum

@None, iyide farklı kurumlara verilmek üzere ayrı ayrı alınıyordu biri iş için biri ehliyet için biri ÖTV için kullanım amaçları farklı

Kazanılmış haklar

MADDE 15 –
(1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez. Sağlık kurum ve kuruluşları tarafından 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin uygulamasında, 1/8/2002 tarihinden önce alınmış sağlık kurulu raporları ile süresinin bitmesine altı aydan az kalmış sağlık kurulu raporları hariç yeniden rapor düzenlenemez.

Bu yazı size sadece elinizdeki belgenin, yenisi çıkarılana kadar geçerli olduğunu belirtir. Son kez anlatmaya çalışayım.
Siz yeni belge çıkarmazsanız elinizdeki belge geçerlidir doğru. Ama yenisini çıkardığınız an o belge işlevini yitirir. Bir belgenin yenilenme sebebi zaten budur. Eskisi artık adı üstünde "eski", geçmiş hükmü bitmiştir. Yeniden ve eskiden ne anlıyorsunuz siz ?

Kullanım amaçları farklı o ne olacak 2019 öncesi raporlar öyle düzenlendi

Pes ediyorum :) Haklısınız geçerli sırf sizin için öyle kanun çıkarmışlar geçmiş zamanda tüm resmi belgelerde amaç ve mantık bu olsa da sizin durumunuz için size özel öyle bir madde var. Biz yanlış biliyoruz. Oldu mu ? Mutlu musunuz

@None, ben haklılıktan bahsetmiyorum öyle idi ama tek raporla tüm işlemler yapılamıyordu maaş için ayrı vergi için ayrı hepsi için ayrı idi böyle işi oturan bıgaya sorabilirsin

7 sayfadır size insanlar ne anlatmaya çalışıyor ? Nerede söyledi oturanboga böyle bir şeyi ? Kaldı ki Dünya üzerinde tüm belgelerin mantığı buyken sizin gibi kimse buna ayrı bir anlam çıkarmaya çalışmayacağı için 2. kez sorma gereği duymuyor genelde. Hani sorup öğrenmek gereken bir durum bile yok ama maalesef görüp o da buraya yazsa yine değişen bir şey olacağını zannetmiyorum çünkü dediğim gibi siz bir şeye inanmayı seçmişsiniz. Başkasını kabul etmiyorsunuz.

@None, ben size hukuken konuşuyorum ama yasal dayanaklarla siz sadece yenisi öncekini iptalmeder diyorsun bu 2019 sonrası için geçerli bir kurum bizzat son rapor istiyorum derse o ayrı

@nu067, 2019 sonrası digital sistem geldi tek rapor sistemine geçildi

bir kişi sadece 2019 yılı öncesi örneğin 2015 yılında alınmış süresiz tek bir engelli raporuna sahipse o raporun kabul edildiği kurumlar da rapor hala geçerli oluyor diye biliyorum.
Fakat aynı kişi mesela bu ay ağustos 2026 yılında yeni bir engelli raporu başvurusu yapıp raporunu yenilerse 2015 yılına ait rapor doğrudan geçerliliğini yitirmiş oluyor.
zaten yeni alınan rapor doğrudan e devlete entegre olduğundan herhangi bir kuruma ibraz gerektiğinde çıktı, imzalı örnek vs gibi işlemlere de gerek kalmıyor.

@strazyevsk, e imza öncesi raporlarda tek rğsor kuralı yoktu benşm anlatmak istediğim buydu 2019 sonrası tek rapor kuralı geldi 2019 sonrası rapor aldıysan diğer tüm rğsorlar geçersiz

@strazyevsk, hocam benim anlatmak istediğim şudur 2019 öncesi raporlar hem islak imzalııydı hem de raporların kullanım amacı vardı örneğin biri işe girmek için anlıyor diğeri ehliyet için anlıyor diğeri engelli aylığı için anlıyor teknik raporla tüm netler verilemiyordu farklı kurumlara verilmek üzere ayrı ayrı raporlar alınabiliyordu o yüzden Teknopark kuralı yoktu ve hiçbir yönetmelikte de 2009 öncesinde yeni bir rapor alındığı zaman önceki rapor gecesidir hükmü yoktur 2019’dan sonra eimza’ya geçildi imzaya geçirdikten sonra raporların arkasına bu raporun önceki raporlar yeni başvuru arasından geçersizdir ifadesi eklendi ben diyorum ki 2019 öncesi raporlar hukuken geçerlidir

Dostum; konuyla ilgili birden fazla arkadaş durumu sana zaten izah etmiş. Tekrar aynı şeyleri yazmama gerek yok.
Bir de forum mesajların çok yorucu, konuyla alakasız onlarca kelime, anlam bozukluğu olan bir sürü cümle var.
Belki de derdini yalın bir Türkçe ile net bir şekilde anlatamadığın için anlaşmazlık yaşıyorsunuz.

Geçersizdir diyen yok ama 2026 yılında işlem yapmak istersen senden haklı olarak yeni rapor isteme hakları var.

Buranın amacı bilgi paylaşmak silinecekse görüşler ne önemi var buranın

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt