Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sağlık raporumda eksik değerlendirmeler ve haklara müracaat..?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaşlar bn %47 ve sürekli ibaresiyle raporumu aldım şükür darisi dğer arkadaşlara

Bu adımdan sonra napmam gerekli engelli kimlik kartı ne kadar sürede çıkıyor (antalyali arkadaslar siz ne kadar zamanda cikardiniz ve hangi haklardan yararlanıyosunuz)

Yapmam gerekenler nelerdir acil olrsa sevinirim çünkü kisa zamanda oluyo ise hemen şimdi harekete geçeceğim sehir disina çıkmam lazm onmli bir mevzu icin onun icin uzun sürüyosa başka zamana atacagim işlemleri

Birde hastane personelleri yuzunden 2022 ÖTV indirimi vergi indirimi sosyal yardım yazmayi unuttum rica etmeme rağmen yazmadilar is kanunu yani istihdam ve engelli kimlik karti isaretli simdilik yeter ekpss icin ilerde halletcem onlari da ama yinede aklima takildi yazmadiklarim icin unuttugum seyler icin müracaat ettogimde tekrar mi dolaşmak gerek bütün doktorları raporumla gtsem gostersem doktorlara olurmu bi cok kisi gni bnde bilmiyorum yardımlarınız ile öğrenecem inşallah sakince halletmek istiyorum hepsini @OturanBoğa @KKELEBEKK @ikaruss07 @Cengiz68 @nuri3558 @msait19 ve yazmayi beceremedigim arkadadlar hepinizin bilgilerinize ihtiyacim var

Son düzenleme:
merhaba

öncelikle engelli kartı için aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı merkezlere başvuru yapmanız gerek.istanbulda 15 günde çıkıyor. antalyayı bilemem. belediyeden ücretsiz seyahat kartı çıkarın. sular idaresine raporunuzla gidin. su faturanız %50 indirimli gelir. 200 m2 geçemeyen eviniz varsa gelecek seneden itibaren emlak vergisinden muaf olursunuz. BUNALARIN HEPSİNİ AYNI GÜN YAPARSINIZ.

EN ÖNEMLİSİ BU RAPOR SİZİ YAŞA BAĞLI KALMADAN ERKEN EMEKLİ YAPAR.

ozgurmeric74

Bunlari istediğimiz zaman gtsek yaptirabiliriz dimi

Sosyal Yardım ve vergi indirimi isaretli degil ne yazikki bi huzursuz olay yüzünden en azından kimlik karti ve istihdam isaretli şükür her ne kadar ücret ödemiş olsamda.. bu arada onlar yine sosyal yardim yaparmi aile sosyal politikalar Bakanlığı yani ..

Belediye hmn kart veriyor mu ne dcem gdnce il mi ilceyemi farkeder mi belediye

Evim yok kirada kaliom ailemle bekarim daha

2022 sosyal yardım işaretli değilse sosyal yardım alamazsınız. Diğer işlemleri istediğiniz zaman yaptırırsınız. Belli süresi yok.istanbulda ücretsiz kart çıkartmak 5 dk sürüyor. Antalya yı bilemem.
Işkur'a kayıt yaptırıp engelli istihdamından yararlanıp işsizseniz iş bulabilirsiniz. Ancak vergi indirimi çıkartırsanız iyi olur. Ama işaretli değilse vergi dairesi raporu kabul etmez.

İŞARETLİ OLMAYAN HAKLARDAN YARARLANMAK İÇİN TEKRAR RAPOR ÇIKARTMANIZ GEREK. BUNUN SÜRESİDE 6 AYDIR. ŞÖYLE YAPIN İL SAĞLIĞA MÜRACAAT EDİP SORUNUNUZU DİLE GETİRİN. BELKİ ONLAR SORUNU ÇÖZERLER.

Teşekkür ederim gerçekten ilgi ve cevap için peki dilekçe falan yazmak gerekirmi il daglik yoksa kendim söylemem ytrlimi ozgurmeric74

Raporunuzuda alıp gidin bir danışın derim ben. Dilekçe falan isterlerse orada 2 dk da yazarsınız zaten.

geçmiş olsun hangi hastalıktan aldın raporu

Işitme engeli ve azcik pelteklik (hastane konuşma bozukluğu olarak sayyo onu ) ikisi sadece hdoa

bende sizinle aynı oranda sayılabilecek rapor aldım.sagolsun fulya uyarmasa hiç alamıyacaktım,ben memurum vergi indirim talebi yapmadım,işimle alakalı sıkıntı olurmu diye araştırıyorum,benim raporum sürekli,siz önce aile bakanlıgından engelli kartı alınız,o çok önemli çok yerde işinize yarar, ben ankarada bir haftada aldım.

raporun aslınıda asla kaybetmeyin,kaybederseniz sıkıntı yaşarsınız,ayrıca şehir içi ulaşım hızlı tren filan bedevaymış,şehir içi ulaşımda ego dan kart alıyor 5 tl karşılıgında,ben aldım pek işime yaramıyor ama yinede hafta sonu kulllaıyorum.sizin işiniz yoksa engelli olarak çok faydalı olur size.hem devlette hem özel sektörde iş imkanlarından yararlanabilirsiniz...

Engelli kartı mi aldım biraz önce 5 dk da oldu btti bu kadar kısa sürede olacağını tahmin etmemiştim iyiki gtmisim soru sormya gttm uzub sürüyosa almicaktim guya ama hmn btti yarinda belediye den ücretsiz seyahat kartı icin başvuru ypcm hakancan06 bna iki tane verdiler orjinal rapor 10 tane de aslı gibidir yaptm bida ugrasmiyim dye

@acı gerçek

Bende de sürekli raporumda istihdam bölümü işaretli değildi, sağlık kurulu başkanına gittim oraya ''x'' koydu kaşe ve imzasını attı, ancak %40 ve üzeri olduğu için otomatik olarak bu haktan zaten yararlanırsın dedi. Sanırım orda işaretli olanların pek bir önemi yok. Bunların doldurulmasını istiyorum dediğimde itiraz edeceksin tekrar heyete gireceksin vs vs. çok uzun işler anlayacağınız.

Benim raporumda yeni vergi indirimine başvursam mı diye düşünüyorum. Başvurunca oranı düşürme ihtimalleri veya süreli verme ihtimalleri varmış. Süreli verilince süre sonunda tekrar heyete girip yeni rapor çıkarmak gerekiyormuş. Biri emeklilik için vergi indirimi şart derken, biri de 2008 öncesi sigortalılar için şart diyor. SGK'yı arıyorum emeklilik için istenen belgeler arasında vergi indirimi de var diyor. ;)

@ozgurmeric74 @BuTcHeR @-DORLİON- @OturanBoğa @KKELEBEKK @ikaruss07 @Cengiz68 @nuri3558 @msait19 Bilgili arkadaşlardan rica ediyorum, SGK emekli olurken tekrar hastaneye sevk ediyormuş. Şimdi biz vergi indirimini sürekli alabilirsek, emeklilik zamanı geldiğinde SGK'nın bizi bu sürekli vergi indirimi ile tekrar hastaneye sevk etmeden emekli etme durumu var mı?

Ne yani eksik olanları ekleme düzeltme yapmak için itiraz mi etcm gerek yok o zaman uzar gder bn ekpss ye ytstrmek icin kostrdum o kadar helebi sinavi atlatayimda gerisini hallederim o zaman @kylexz
Bu arada engelli kimligi bnm gibi bi gunde cikartan varmi izmirli bi arkadaş aklimi karstrdida sahte falan olmasin 1 haftada cikio falan dedi de bakanlık sahte kimlik basmaz heralde dmi

ozgurmeric74

Bunu itiraz olarak algilamazlar dimi sonra ugrastrmasnlar bni

kylexz

eğer sigorta girişiniz 10/2008 yılı öncesi ise erken emekli olmak için vergi indirimi belgesi şarttır. eğer sigorta girişiniz 10/2008 yılı sonrası ise vergi indirim belgesi şart değildir. vergi indirimi alacaksanız ve süresiz alırsanız emeklilikte sizden tekrar rapor istenmesi söz konusu değildir.

eğer raporunuzdaki oranlar sakatlık oran cetveline göre yazılmışsa ve balthazard yöntemine göre hesaplanmışsa ankara maliye aynen onaylayıp gönderir.
doğru raporları artık ankara düşürmeyip aynen onaylıyor.

@acı gerçek

istihdam işaretli olmasa bile ekpss'ye girebiliyorsunuz, bununla ilgili bir yazı ve açıklama da vardı zaten. Sadece atanırken çalışamayacağı işlerin niteliğine bakabiliyorlarmış. Hatta burası boş olan arkadaşların kimi yeni rapor almış.(buna dair çok eski konular var) Kiminde de hastane çalışabilir şeklinde bir belge yollayarak durumu halletmiş.

Ben bu durumu da hastaneye sordum. Çalışamayacağı işlerin niteliğini biz yazamıyoruz. Çalışamayacağın işlere dair maltepe meslek hastalıkları hastanesine gitmen gerekiyor dedi.(yanlış bilgi vermiş olabileceğini düşünüyorum, ama doğru da olabilir.) Konu hakkında bir bilginiz olursa lütfen bizi de bilgilendirin

acı gerçek

hayır. bilgi almak için geldiğini söylersin.durumunu açık açık anlat bence. neticeye göre karar verirsin.

Suan o kadar cok duygu karosimi yaşıyorum ki panik yapmaya başladım sinirlerim bozuldu

Canım sen 1ci rapora itiraz etmiştin demi bu 2ci rapor dan sonra 3cüye yönlendirirler seni daha

acı gerçek

Hayırlı olsun kurtuldun:))ben nolacam bilmiyom:D süs gibi 38 durıyo

İki puan kapmam lazım birinden:D

Tanıdık odyocuda yok

Teşekkür ederim canım .. napcagini biliyosun bnce ..
Benim konuşma bozukluğu cok belli dgl kimse farketmiyo etrafmda o kadar yani ama doktorlar anlio işinin uzmani adamlar onada puan vermişler dglse kulak 34 du bnde alamazdim heralde tek o olsaydi konuşma bozukluğuna 20 vermişler
ne duzlessme ne Hipotiroidi mi dinlio adamlar bakmadilar bile sonuçlar a garip bi mutluluk icndeyim darısı sana flora19 Senin o 38 tek kulakmi peki ??

@kylexz calisamayacagi isler kısmını bn doldurtulmasi gerektigi bilmiyordum burdan bi arkadas uyardi fikirler verdi tamda heyet gününden bi gun once sagolsun ..

Bnmkinde işitme engelli ve konuşma bozukluğu oldugu icin calistirilamayacagi islerin niteliğinde : duyma ve sesli konuşmayı gerektiren işlerde çalışamaz yazdı kurul Başkanı soyledim yazdi bnce heyette söyleyin diger unttuklarimi isarettremedm ama onu yazdrtabildm nasil olduysa sosyal yardım yazdığına da eminim gozumle gördüm ama sirf dilekcede yazmadm dye isaretlenmems olabilir düzenleyen kisinin gözünden kacmis olabilir blkide bilerek yazmadi bilemedim

acı gerçek

Anladım cnm konuşma bozukluğunı senmi belirttin peki kbbciyemi dedin yoksa pskiyatriyemi cnm

Bozuk olduğunı nerden anlıuolar sordumu cnm

Çift kulak 33 veren oldu bide 35 veren oldu.ek olarakta fizik tedaviden var işte biri 5 puan verdi biri 8 verdi.en sonki hastane 33 verdi kulak 35verseydi artı 8 alıyodum 40ı

Ben belirttim arti evet var dedi farkettim dedi kbb ciye soyledim dudak okuyarak anlıyorum elini agzina götürüp knsanlari pek anlamıyorum dediydim öyle verdi ha ayrıca doktorları dolastigim gun kbb dktruna da soyledim yazdrttm rapora raporada yazmiosa vermiolar neyin varsa yazdr derim heyette aklına gelsede yazdramyosn ikna edebilmek zor cnki bi kbb den aldm puanlarimi bn dger agrilarim i soran gören olmadi bile cektigimi bn biliyorum :) flora19

Son düzenleme:
acı gerçek anladım cnm benim knşmada bişi yok zate yazdırtmam rapora konuşma engelli diye geçecek kulak var zaten bide bişi dicem ben yolda yürürken bazen dengem bozuluyo kulaktanmı acep

Hayırlıgünlerde kullan raporunu :))hayırlı kandiller cnm

Konusma engelli olmuyor canım o yanlış biliyorsun :) bi sıkıntı olmaz ondan ..
Bilmem kulaktan olmayabilir bnce bi sor yinede ayakta agrin belde agrin varsa ondan olur diye düşünüyorum cabuk yorulyosan dengede problem olur ağrılar ile beraber ..
Sağol cnm hayırlı kandiller :) flora19

Yorulma var canım kulakta yapıyo denge bozukluğu neyle buluyolar varmı bnde bilmiyom sağol cnm

@acı gerçek sorulara yetişemedim ... sağ olsun arkadaşlar yardımcı olmuşlar.

vergi indirimi ve sosyal yarddım ve işaretlenmeye diğer alanla için başhekimliğe gidin durumu anlatın. size bir yazı versin o yazıyla sağlık kuruluna gidin işaretleyebilir. tekrar rapor çıkarma sürecine girmeyin. sınava başvurabilmek için şuan raporunda bir eksiklik yok ve olur da atanırsanız yeniden rapor çıkartmanıza da gerek yok ola ki vergi indiriminden faydalanmak istemiyorsanız.

Eğer ki başhekimlik bu konuda size yardımcı olmayacaksa iletişim kurabileceğiniz bir doktora durumu danışın raporun düzenlenmesi için belki yetkisi vardır veya başka bir çözüm üretir. size dediğim şekilde doktora verdğiniz not etkili olmadı mı?

@msait19 verdim bakti kurul Başkanı hatta oraya sosyal yardım yazdığıni gördüm ama toparlamayi düzenlemeyi yapan kimse dilekçe de yazmadm diye isarrtlememis bile

İl Sağlık la konussam olurmu yukarda arkadaş yazdı bi konuş dye başhekim le gorusturmuyolarki bni bi kere şikayet icin gideyim ddm o oraya yönlendiryo o oraya napcm bilmiyorum bide onlar için ayrı para alacaklarmis gbi hissediyorum

Üst Alt