Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sahte raporla emekli olmuşların emekliliği iptal ediliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Şamil676767,

Senin yaşadığın mağduriyeti ben de duymuştum. Psikoz hastaları EKPSS ile atandıktan sonra raporun yenilenmesini istemişler ve ÇALIŞAMAZ raporu verip atamalarını yakmışlar.

Aynı durumun bana da olmasından korkuyorum. EKPSS önlisanstan 90 puan aldım. Atipik otizmden %40 sürekli raporum var ve alım bekliyorum. Atandıktan sonra bana ÇALIŞAMAZ raporu verilme ya da oranımın %40 altına düşürülme ihtimali nedir sizce?

Kalp cerrahı sırasında beklerken nabzım 140 attığını unutamam.

SGK'nın süresiz rapolarda dahil olmak üzere her daim kontrole çağırma yetkisi yok mudur? İstediği zaman zaten çağırabiliyorlar. Amaç ne burada?

Bu kanun tasarısımı ilgili vekil bunla ilgili madde ònerisimi yoksa gòrüşmü tşk

Kontrolü yeni mevzuata göremi yoksa raporun alındığı tarihteki cetvele göremi değerlendirecekler ?

Kaynağı paylaşırmısınız herkesi çağırsalar hastane sığmaz

Sürekli rapor ile emekli olanlardan şikayet yada kurum içi soruşturma dışında bir kontrol olacağını düşünmüyorum ancak ak partili vekillerin dikkat çektiği tansiyon şeker benzeri raporlar yine raporun alındığı tarihteki mevzuata göre çağrılırmı bilemiyorum tabi benimkisi kişisel fikir diyebiliriz

Arkadaşlar çok gündem olduğu için soyluyorum.3 yıl önce emekli olurken sgk emeklilik birim sefine sormuştum.Egerki elle tutulur bir şikayet yada adli bir soruşturma yok ise emekli olmuş birini tekrar cagirmiyoruz demişti.benim anladığım milletvekilinin talebi direk sahte rapor alanların gonderilmesini istemiş.Bunu tabiki enabizdan tesbit edecek saglik bakanligidir.Yoksa sgk nereden bilecek hangi rapor sahte hangi rapor gerçek.

Böyle bişe olurmu

Benim duyduğum 2008 öncesi emekliye istenecek

Sahte rapor alanları tekrar çağırsınlar diyor bence öyle anlam çıkıyor az engelli liği vardır yükseltmiş lerdir

Telegram lincini paylaşırmısın lütfen

Moderatör tarafında düzenlendi:
Birde aklıma takıldı.sahte engelli olanın Allah iki dünyada kahreylesin İnşallah.bukadar insanın emekliligine bir manide o şerefsizler.
Yasa konuşulurken sgk başkan yardımcı açıklamıştı 306000 civarı bu yasadan mevcutta emekli olan var diye.Bu 306000 bin hepsini ben bir kontrole gondereyim deseler saglik sistemi.ne olur.Ve kac yil surer sizce.Boyle bir kontrol olsa bile durumu şüpheli olanlar enabizdan bakılıp gönderilecektir.şahsi fikrim.

Telegramda vekil akrabası olduğunu söyleyen birinin kimseye söyleme diye duyurduğu bir konu nasıl meclise sunulmuş rapor yada tasarı metni şeklinde paylaşılabiliyor sorusu önemli bana pek tutarlı gelmedi zaten komisyon tutanaklarında sahte rapor vs konusu geçiyor fakat sürekli Olanlardan rapor istemicez söylemleri var ak partili vekillerin şeker tansiyon benzeri hastalıklara dikkat çekmesi vs

Bana göre de doğru yöneticiler sizce

Lütfen Birileri bizi iyice aydınlatsın öyle bir şey gündemde var mı

@Konyaereğli, Telegram meselesinde ironi yapılmış tabiki telegramda öyle bir şey olmamış ciddiye almadınız sanırım.

Arkadaşımız kaynağı belirsiz olduğu için sallama dedikodu haberler için söylenen kaynağı söylemiş.

Ayrıca bu haber doğruysa ve bütün engelli emekliler kontrole çağrılacaksa ki hiç öyle bir şey olacağını zannetmiyorum en fazla şüpheli emeklileri çağırırlar.

Ama herkese uygulanırsa bu pire için yorgan yakmak olur ve kurunun yanında yaşta yanar sahte rapor alan ahlaksız kişiler yüzünden gerçek hak sahipleri mağdur olur.

mecralarda twit atıyorum

@OturanBoğa, ilaç kullanımı konusunda bir söylenti var fakat bu sekilde tbmm sunuldu talep edildi gibi birşeyin ana medyaya düşmeme ihtimali yok duyumların bu sekilde kanun tasarı şeklinde paylaşılması doğru değil bu şekilde duydum yazdım denilebilirdi

Abiler.Emin olmadiginiz birseyi burada paylasipta ortalığı velveleye vermeyin lütfen.Kimisi emekli olamiyo üzüntülü kimisi emekli tereddutte kaliyo başıma bir ismi gelecek diye.Bu forumda ağlayarak yaziyorum emekliliğim yandı diyen arkadaşlar gördük.Allah için falanca bunu dediydi diye emin olmadan araştırmadan bir şey paylaşmayın.

Son 10 gündür kadrolu işini bırakıp son güne emeklilik yetiştirmek kazanılmış hak için mücadele eden insanlar var bu paylaşımı okuyan insanlar yeni mevzuata göre tekrar kontrol edileceğini vs düşünse akıl sağlığını yitirebilir emekli ve emekli adayı olanlar hep birlikte bu yasaya karşı mücadele etmeli fakat ben yandım herkes yansın düşüncesi doğru bir pskoloji değil
@Kozmik,

Bazı arkadaşlar kaynak sormuş,telegramda engelliler gurubunda paylaştılar diye söyledim. Resmi bir açıklama diye birşey yazmadım böyle bir yazı dolaşıyor piyasada isteyen inanır istemeyen inanmaz.elinizde armut yok araştırın.soruşturun Allah akıl fikir vermiş. Bu forumda bu haberle ilgili başka arkadaşlarda duymuş.onun haricinde ötv düzenlemesi yapılmadan önce hangi kanallarda haber yapıldı hangi gazeteler basın yayin organları haber yaptı? Vergi indirimi yasası ile emeklilik kaldırılırken meclis toplantısında basın yayın organlari dışarı çıkartıldi. Kimse duymasın öğrenmesin dillenmesin diye siz nelerden bahsediyorsunuz? Böyle birşey varsa mutlaka basında çıkardı diyorsunuz hala bizimkiler neden çıkmadı.??

böyle birsey telegramda duydum konuşuluyor demek gibi değil meclis başkanlığına bir vekil tarafından teklif görüş olarak sunuldu şeklinde verilmiş olması tuhaf konuyu açtğınız yazıyı tekrar okumanızı tavsiye ederim

Telegramdan bu yazıyı baz aldıysanız ilgili paylaşımın linkini buraya atarsanız konuya vakıf kişilerde bu vekil ağzı ile meclis başkanlığına yazılmış raporu okuyabilir iks bir vekil akrabadan duyup bu şekilde metin haline getirmek sağlıklı değil burda şahsınıza bir elestiri yok

bircok kisi benim raporum sahte degil ne korkucam demis !!

alinan raporlarda eski hastaliklara gore oranlar verildi. Ornek.vermek gerekirse dalagi olmayan.birine o.donem yonetmelik geregi % 20 verildi ek.hastaliklarla.vatandas.emekli.oldu
simdi.dalak.olmamasina % 0 veriyor

simdi bu kisi sahte rapor mu almis oldu. arkadaslar kimse raporuna guvenmesin devlet bir.kulpuna uydurup herkesin emekliligini iptal edebilir

birileri sahte.rapor aliyor.diye herkes.neden kontrol.edilsin.bunu hangi kafa.destekliyor.anlamak.mumkun degil

@OturanBoğa bence.konu kitlenmeli ya da.kapatilmali ortada fol.yok yumurta yok.insalari su an icin kaygilandirmak dogru.degil

telegram.da.gordum ordan duydum.burdan.duydum.ile kaos.yaratmaya.kimsenin hakki.yok.

@emingen112,

Ben bu haberi resmi kaynaklardan doğrulatamadım.
Kontrol Muayenesi
.............raporlarında belirtilen rahatsızlıklarının mevcut olup olmadığını, tespit amacıyla kontrol muayenesi ve tetkik yaptırılmasını talep edebilir.
@OturanBoğa, Abi zaten SGK bunu belli aralıklar ile yapıyor. Emekli olan kişinin sağlık sunucularından hastalıkları ile ilgili hizmet alıp almadığını kontrol edip gerekli gördüğü zaman Süresiz veya Süreli emekli ayrımı yapmadan kontrole çağırıyor.

Resmi kaynaklardan doğrulatamaman çok normal çünkü böyle bir haber web ortamında bu site harici hiçbir yerde yok. Paylaşan kişi piyasada böyle bir haber dolaşıyor demiş ama hangi piyasada. Ne yandaş medyada ne bir milletvekili açıklamasında nede tıklanma amacıyla içi boş haber yapan en gereksiz sitelerde bile yok.

Yok milletvekili meclis başkanına sunmuşmuş. Meclis başkanına sunulmuş evrağı nerden bulmuş. Her gün zaten millet olumsuz gelen haberler ile bunalmış durumdayken kaynağının bile açıklanamadığı şu saçma konu hakkında @engellibilgi, arkadaşın dediği gibi bir tedbir alırsan iyi olur.

Bir arkadaştan duydum engelli emekliliği komple kaldırılacakmış diye konu açsa biri aylarca bunu mu konuşacak forumdaki herkes.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt